Ja,és addig amíg ursulának eszébe nem jut hol vannak a fájzerrel folytatott SMS-ei meg bekussol mielőtt választási kampányban elmondja hogy ha nem oda teszi a tisztelt választó az x-et ahova szerinte kéne akkor vannak eszközei a büntetésre ne szóljon egy szót se korrupcióról meg jogállamról.
az ilyeneknek mindig kell a rendszer által nyújtott kedvezmény, csak addig nagy a pofa amíg nem kell tenni semmit
plusz megy a sírás ha valami kedvezményből kiesik....
legjobb példa erre a kata adózás
aki ezt választotta 90%-ban nem vehette volna igénybe csak volt némi joghézag aztán belefértek
és évekig adót csaltak "hivatalosan" most meg megy a sírás
mert nem ezt csinálná bárki is?
ne viccelj már
pl bárki lehet polgármester és máris felvirágoztathatja azt a helyet ahol él
de valahogy a teréz anya típusok sosem akarnak vezérek lenni
többnyire csak a gecik törekednek a vezetői posztok felé
Torvenyes, jogos/helyes, erkolcsos. Ez a harom szint.
Torvenyes volt 90 evvel ezelott Bremaban kirugni a zsido konyvelodet a szarmazasa miatt - ugyanakkor sem erkolcsos, sem helyes nem volt (kiveve ha sikkasztott es azert rugtad ki).
Torvenyes a tularazott palyazat, de erkolcstelen/etikatlan. Hogy helyes avagy jogos-e... Ha azert irom a te cegedre a palyazatot, mert a hugom ferje vagy es majd osztozunk, az nem helyes/jogos. Ha azert valasztom a te cegedet, mert bar kurvadragan dolgozol, de amit epitesz, 50 evig allni fog, valahol helyes a dontes. Utobbi verziot nem latom realisnak, de van, aki hisz a letezeseben.
Sajnos nem vagyunk egyedul ezzel a dologgal. Swindonban, ahol laktam a tomegkozlekledesi tarsasag, a helyi varoskarbantaro ceg, a hulladekkezelo ceg es par hasonlo kvazi kozellatasert felelo gazdasagi tarsasag a helyi varosvezetes kezeben volt vagy azok hozzatartozoinak lett kijatszva. A nyugat sem feltetlenul jobb, csak nem tudunk rola, mert nincs a szemunk elott.
Erkolcs es etika teren kurva nagy a deficit es hiaba kered szamon, mert ez kollektiv bun. Ha valaki azzal vag neked vissza, hogy "te is ezt csinalnad, ha ott lennel", az ennek a legszembetunobb tunete.
én eddig is értettem mit írsz
te nem érted az én mondanivalóm
az hogy nem jogszabályba ütköző az azt jelenti legális, teljesen mindegy hogy etikus vagy sem
én is jobban örülnék annak hogy a lölő meg a többi stróman vagyonát osszuk szét
vagy a sok stadion helyett mehessek nyugdíjba 50 évesen
de az élet nem ilyen, aki fent van leszarja azt aki lent van
ez így volt 50 éve is 500 éve is meg 5000 éve is
ha tetszik ha nem ez van nem tudsz ezen változtatni
ha a dunába lőnéd a mostani vezérkart aki utánuk jönne az se lenne jobb, ha mennének azok is a dunába akkor a következő szopatna be......
Egészen jól leírtad...
Kicsit sántít: Ha megveszem az 50 forintos csokit és 500-ért adom(adnám) el (és hogy legyen mire többet kérnem át is csomagolom), ha piac van, nem fogom tudni eladni. Bevállalja más 10 forintért a csomagolást!
De ha az (most éppen) állam ugrik érte, és az adóforintokból veszi meg öccázért az ÁLTALA kiválasztott csomagolóüzemtől, minimum hűtlen kezelés! Ez is lopás.
Úgy gondoltam ez érthető...
az a lopás amit nem jogosan csinálsz
pl el lopsz egy 50 forintos csokit az lopás
de ha megveszed az 50 forintos csokit és eladod 500 forinttért az nem lopás
az sem lopás ha a boltos haverod és neked 30 forinttért adja az 50 forintos csokit
az hogy ez mennyire jó nem tudom, de a világ így működik
Tehát te a lobbiérdekeket kevered a lopással.Értem.
Szerinted hol nincs ilyen?
Továbba:
Onerzetesen teljes aron tankolod az uzemanyagot?
tudom,szeretnéd elkummantani ezt a kérdést.
Csak egy szóban.Igen vagy nem?
Ne kelljen már jogászkodni! Pl. túlárazások, melyeket igazi verseny nélkül nyernek, azok nem lopások? Persze tudom, törvény/jogszabály megengedi! Szerinted csak az lopás hogy lenyúlok egy kiflit a boltban? Elkötök egy autót?
A mostani belengetett inzultáció, izé konzultáció is lopás! Teljesen felesleges, bizonyíthatatlan hogy kik, hányan töltötték ki, de valaki jól jár vele...
Ha intézek törvényt hogy kisemmizhetlek, és meg is teszem, az szerinted rendben?
És most légyszi ne azt nézd hogy tudok-e vagy sem ilyet intézni...
Én jobbos vagyok, de azért azt el kell ismerni, a pereputtyában és a haveri körben azért van pár simlis dolog 😂
Annyira nem is kell keresni, elég megnézni lőrincet, lázárt, rogánt, meg persze a vejkót.
Ennek mi köze az egészhez?
Mi köze ahhoz hogy nyugaton zacskóba sz@rnak-e vagy sem?!? (nem hiszem) Fáznak-e vagy sem?!? (kevésbé mint én)...
Mi köze ahhoz hogy a kormány lop, és torzítja a piacot. Hajlítja a valóságot!
Mi az ami nem igaz abból amit írtam?
Ennél azért ellenzékibb protesztnek gondoltalak hogy az alamizsnabenyát elfogadod a szemétorbántól. 😂
plusz megy a sírás ha valami kedvezményből kiesik....
legjobb példa erre a kata adózás
aki ezt választotta 90%-ban nem vehette volna igénybe csak volt némi joghézag aztán belefértek
és évekig adót csaltak "hivatalosan" most meg megy a sírás
ne viccelj már
pl bárki lehet polgármester és máris felvirágoztathatja azt a helyet ahol él
de valahogy a teréz anya típusok sosem akarnak vezérek lenni
többnyire csak a gecik törekednek a vezetői posztok felé
Torvenyes volt 90 evvel ezelott Bremaban kirugni a zsido konyvelodet a szarmazasa miatt - ugyanakkor sem erkolcsos, sem helyes nem volt (kiveve ha sikkasztott es azert rugtad ki).
Torvenyes a tularazott palyazat, de erkolcstelen/etikatlan. Hogy helyes avagy jogos-e... Ha azert irom a te cegedre a palyazatot, mert a hugom ferje vagy es majd osztozunk, az nem helyes/jogos. Ha azert valasztom a te cegedet, mert bar kurvadragan dolgozol, de amit epitesz, 50 evig allni fog, valahol helyes a dontes. Utobbi verziot nem latom realisnak, de van, aki hisz a letezeseben.
Sajnos nem vagyunk egyedul ezzel a dologgal. Swindonban, ahol laktam a tomegkozlekledesi tarsasag, a helyi varoskarbantaro ceg, a hulladekkezelo ceg es par hasonlo kvazi kozellatasert felelo gazdasagi tarsasag a helyi varosvezetes kezeben volt vagy azok hozzatartozoinak lett kijatszva. A nyugat sem feltetlenul jobb, csak nem tudunk rola, mert nincs a szemunk elott.
Erkolcs es etika teren kurva nagy a deficit es hiaba kered szamon, mert ez kollektiv bun. Ha valaki azzal vag neked vissza, hogy "te is ezt csinalnad, ha ott lennel", az ennek a legszembetunobb tunete.
te nem érted az én mondanivalóm
az hogy nem jogszabályba ütköző az azt jelenti legális, teljesen mindegy hogy etikus vagy sem
én is jobban örülnék annak hogy a lölő meg a többi stróman vagyonát osszuk szét
vagy a sok stadion helyett mehessek nyugdíjba 50 évesen
de az élet nem ilyen, aki fent van leszarja azt aki lent van
ez így volt 50 éve is 500 éve is meg 5000 éve is
ha tetszik ha nem ez van nem tudsz ezen változtatni
ha a dunába lőnéd a mostani vezérkart aki utánuk jönne az se lenne jobb, ha mennének azok is a dunába akkor a következő szopatna be......
Kicsit sántít: Ha megveszem az 50 forintos csokit és 500-ért adom(adnám) el (és hogy legyen mire többet kérnem át is csomagolom), ha piac van, nem fogom tudni eladni. Bevállalja más 10 forintért a csomagolást!
De ha az (most éppen) állam ugrik érte, és az adóforintokból veszi meg öccázért az ÁLTALA kiválasztott csomagolóüzemtől, minimum hűtlen kezelés! Ez is lopás.
Úgy gondoltam ez érthető...
pl el lopsz egy 50 forintos csokit az lopás
de ha megveszed az 50 forintos csokit és eladod 500 forinttért az nem lopás
az sem lopás ha a boltos haverod és neked 30 forinttért adja az 50 forintos csokit
az hogy ez mennyire jó nem tudom, de a világ így működik
Szerinted hol nincs ilyen?
Továbba:
tudom,szeretnéd elkummantani ezt a kérdést.
Csak egy szóban.Igen vagy nem?
A mostani belengetett inzultáció, izé konzultáció is lopás! Teljesen felesleges, bizonyíthatatlan hogy kik, hányan töltötték ki, de valaki jól jár vele...
Ha intézek törvényt hogy kisemmizhetlek, és meg is teszem, az szerinted rendben?
És most légyszi ne azt nézd hogy tudok-e vagy sem ilyet intézni...
Annyira nem is kell keresni, elég megnézni lőrincet, lázárt, rogánt, meg persze a vejkót.
mindenki gazdag csak pont a vityusz szegény
nem tűnik jó vezérnek, a vezérek mindig gazdagok
😄
sorold mit lopott el
legalább 5-6 tételt amit jogellenesen tett magáévá
vitya vagy valamelyik más embere
Mi köze ahhoz hogy nyugaton zacskóba sz@rnak-e vagy sem?!? (nem hiszem) Fáznak-e vagy sem?!? (kevésbé mint én)...
Mi köze ahhoz hogy a kormány lop, és torzítja a piacot. Hajlítja a valóságot!
Mi az ami nem igaz abból amit írtam?