Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha meghallottam a telefonban akár vételnél, akár eladásnál, hogy cigány, már hagytam a francba a dolgot.
Egyszer volt olyan, hogy gyanítottam de nem voltam biztos benne s nem kérdeztem rá, hát nyilván, a frankón fotózott, istenbizonyrafasza autó egy hulladék volt.
Pedig egy normálisan öltözött, normálisan kommunikáló (kicsi hibával:), olyan úricigány volt.
Tanulság: a megérzésekre hallgatni kell.
Anno egy évig taxiztam, csak akkor vittem el őket, ha előre fizettek.
Összesen egy kérdezte meg, hogy "há azéé mer cigány vagyok?" "azért", a többi vagy kiszállt, vagy szó nélkül fizetett előre.
...mert mind költségvetési csalásért meg ilyenekért volt ott.
Járművet egyszer adtam el, amikor befejeztem a vállalkozást, akkor az áruszállítót meghirdettem, jött egy cigány és mondta, hogy koszorúkészítő és neki ez kéne fenyőgally szállításra.
Eljött, kipróbálta, megpróbált alkudni, de mondtam, hogy nem, mert ha megnézi az árakat, ilyen ettől olcsóbban nem talál (nekem nem volt célom, hogy pár tízezerért még esetleg hónapokig kerülgessem), mert direkt így találtam ki az árat, így megalkudtunk, de azért bepróbálkozott, hogy üzembentartóival lehet-e?
Nem mondtam semmit mint ha meg sem hallottam volna, mert már kezdett terhes lenni ez az egész, így aláírta az adásvételit és ennyi.
Egy unokatestvérem pár évig bv-s nevelőtiszt volt.
Ő mondta, hogy a börtönök kb. 70-80%-ban cigányokkal vannak tele.
Na most, ha azt nézzük, hogy a lakosság számához viszonyítva még a legpesszimistább becslések szerint is olyan 20% körüli az arányuk, akkor ez azért elég beszédes.
cigótól eddig 1x vettünk motort
gazdag autókupec cigók voltak, és a motorhoz nem értettek
de a benzint azt leszívták a motorból mert ugye a vér kötelez
mondjuk vissza is töltötték mert nem indult be kevés benzinnel, úgy tologattak hogy ködökig ért a nyelvük 😁
de nem tervezek több adás-vételt lebonyolítani velük, ez is csak azért volt mert haver arra járt megnézte a motort és fasza volt, utána telefonon lealkudtam kb harmadát és elmentünk érte
Én mindig kijelentem, hogy én nem vagyok eleve rasszista (amúgy lehet, mégis), nekem nem esik nehezemre kijelenteni, hogy a tényeknek, ha vannak erre, kész vagyok elhinni, hogy a világon a legnagyobb IQ-val rendelkező embere cigány, a legtöbbet árvaházaknak adakozója is cigány, valamint a legtöbb, az életét más miatt feláldozója is cigány, sajnos az említett 54 év tapasztalata engem arra a véleményre "inspirál", hogy azt mondjam, amit eddig.

És ebben benne van az, hogy igen, lehet a velem eddig legjobbat tevő ember cigány és magyar aki a legjobban kibaszott, de hát azok a kurva arányok...
(Mármint hány magyarral kerültem kapcsolatba és hány cigánnyal.)
engem eddig 1x kúrtak át 10 ezerrel, és az nem cigó volt
bár haver volt a bűnös, úgy adta elő a tuti dolgot mintha tényleg az lenne, és azt gondoltam az "ismerőst" ismeri meg ő 40 ezerrel szállt be a bukóba(akkoriban kb 30 volt a havi fizetésem)
aztán amikor végül kiderült hogy nem is ismeri az embert akkor már mondtam is neki hogy ezt bebuktuk, és be is buktuk
se előtte se utána nem sikerült senkinek sem megvezetni, ilyen téren bizalmatlan vagyok

ja még egy aliexpresszes vétel volt szopó egy párszáz forintos telefontartó töröttem érkezett, és az eladó leszarta miket írogatunk neki
Akkor szétvágom és kidobom. Igen, az autót és a motort nem vágom szét, de annyi nemcigány vevő meg úgy is lesz, hogy legyen kinek eladni a fajtájukon kívül.
(Én speciel autón-motoron kívül nem is szoktam eladni semmit. Vagy elajándékozom - azt se cigánynak - vagy kuka.)
Persze hirdetésnél bele lehet futni, de azért rutinnal ki lehet kerülni. Autót-motort háztól, ott ha bele is futsz, simán mondhatod, hogy köszi, még gondolkodom és lelépek. Meg betonkeverőnél és fúrónál is, meg izé..., mondjuk életem első használt bunkófonját sikerült pont egy hegyomlásnyi, fehér trikós cigánytól vennem.
:-)
A SIM-et kivette, de a híváslistát és az összes kurva weboldalát amit meglátogatott, azt lecsekkoltam.
Majd mindenki megtanulja ezt a saját kárán, ha nekünk nem hiszi el.
(És remélem ott leszek, hogy lássam.)
Én is ezt tenném, HA nem lenne 54 év tapasztalatom.
És kombinálni szoktam, hogy a svédek, peruiak, finnek hányszor botránkoztattak meg, meg mondjuk a cigányok, ha már róluk esett szó eddig.
Persze, a faszkalap lippppsi buzik mondhatnák, hogy hány peruival találkoztam már (amúgy igen, találkoztam már), de a jászokkal és a svábokkal sincs jellemzően gondom. Ja, itt délen a horvát nemzetiségű magyarokkal sem.
Amúgy amikor éppen lemegyek a horvát tengerpartra és mondjuk az augusztus31-i szezonzáró ünnepségeken SOHA nem látom azt, amit itt szoktam augusztus20-án, esetleg annak idején a május 1-i ünnepségeken.

Ja, mert mondjuk CIGÁNYT sem láttam ott (Horvátország) nagyon.
10 év és a használt cikkek adásvételénél jelentős többségében benne lesznek vagy eladóként vagy vevőként
én se veszek ezektől semmit, de egyre több hirdezés cigóhoz vezet
Ez az egyetlen elfogadható hozzáállás.
Igen, fontos kiemelni, hogy sem venni, sem eladni nem szabad nekik semmit!!
én alapból semlegesnek tekintek mindenkit aki emberi külsővel és viselkedéssel bír
ez a cigó is megütötte az átlag ember szintjét, itt vannak évek óta semmi rendbontás, 1x volt hangos zene a gyerek ballagásakor, szerencsére elfogyott az egység a villanyórából mert nagyon gyorsan végetért a zene
En vallalkozokent szerencsere ketszer vallaltam el ciganynak munkat, szerencsere az elso meghiusult,mert a megbeszelt kezdes idejen felvonulva kiderult, hogy addigra megcsinaltatta valakivel, a masodik meg mondta, hogy holnap fizet de persze ezota sem, az a jo, hogy csak par ezerrol beszelunk, de mondtam, hogy en tobbt soha, semmilyen ciganynak nem fogok dolgozni az eletemben, nem veszek fel alkalmazottnak sem, es mindenkit lebeszelek roluk, nem veszek toluk semmit, nem adok el nekik semmit es nem is segitek nekik.
nem is akartam
előtte kért egy fűrészt mert sok volt a kertben az akác susnyó, azt vissza adta, utána jött a kulcs
na azóta egyszer akart egy hosszabbítót kérni aztán mondtam neki nem vagy megbízható mert a kulcsot se adtad vissza
utána nem is köszönt 😂
pár héttel később kész lett a bádog kerítés aztán nem is látom, végleg megszakadt a kapcsolat
Majd mehet ini is raportra.
és lefoglalta a polisz a bicajjal együtt...
Biztos a lopott biciklit kulcsolta vele. 😆
mert nem merted visszakérni 😅
Úgy könnyebb elfogadónak lenni.
Apósom Szabolcsi, sokat jártam oda is, meg a Zemplénben is.
Az én szememben a cigány nem ember!
Nekem erről mindig az a sztori jut eszembe,amit már talán itt is leírtam.Van egy ismerősöm aki örökbefogadott 3gyereket is,mindhárom babaként került hozzájuk,ugyanaz a neveltetés életszínvonal biztosítva mindegyiknekAz egyik cigány,de természetesen ugyanazt kapja ő is,a lényeg hogy mondták a szülők hogy hiába ugyanaz minden,tisztán látszik a viselkedésből hogy melyik cigány.Természetesen ugyanúgy sajátként tekintenek rá,de még így is érezhető a különbség.
engem is átkúrt a cigó szomszéd, adtam neki kölcsön egy 14-15 villáskulcsot és azóta sem láttam
mármint a kulcsot mert a cigó még mindig megvan
Mondjuk ahol én laktam 21 éves koromig ott még a kerületben sem volt iletve 2 háztömbbel arébb az egyik házmester a 2 gyerekével, de rajtuk kívül nem volt tapasztalatom velük így nem alakulhatott ki helük szemben félelmem, most már van tapasztalat és főként rossz, de én alapvetően humanista vagyok és mielőtt elítélek bárkit lehetőséget is adok, oszt bagy elbukik vagy nem.
Volt már félcigány dolgozóm, meglopott, amikor építkeztem, volt cigány kőműves, az is meglopott.
Kölyökkoromban vagy a Hatvan utcán, vagy az Arany Jánoson tudtam menni a buszhoz, tele volt cigánnyal, én annyit még életemben nem futottam.
Hadd ne soroljam.
Oka van annak, hogy én már ebben az életben nem tudok rájuk undor nélkül tekinteni!
Ha pedig beüt valami mad max, abban biztos lehetsz, hogy a gyermekem nem fog éhezni, meg abban is, hogy nem fogok senkit kirabolni, akár elhiszed, akár nem!!
Azért azon kívül vannak még lehetőségek, csak ahhoz gondolkodni is kell, az meg nekik sosem ment, mert egy élősködésre berendezkedett, parazita népség!
Valóban nem, én sem hiszem, hogy megtenném ahogy nem is tettem meg szorult időszakban, de a szocializáció is befolyásol, a mostani helyzet még jó mert van munkahely és tényleg dolgizhat aki akar és remélem ez így is marad.