gyereknél 25 ezer vs 92 ezer a különbség, mert az iskolásoknál a tb nem kellett fizetni hiszen nappali tagozatosnak az állam fizeti
szóval azért havi 300 ezernél észrevehető a változás hogy 200 vagy 275 marad a zsebben
mindemellett még mindig azt mondom a kata az alapjában el volt baszva........
nekünk is csak azért volt mert nem kellett szarozni a könyvelővel, de ha nincs kata akkor szerintem semmivel sem jártunk volna rosszabbul a vírus előtti időben, csomó mindent le lehetett volna írni, csak egy szaros mikrofon 50-60 ezer
Naszóval,ránéztem picit.Net.KB 5 perc.
Havi 1millánnál eddig 950 maradt a delikvensnél most 50e-el kevesebb.Viszont lesz nyugdíja picit több.Huha............kell a tüntetés.ekkora pénznél plusz 50.Ha kevesbb a lé akkor ez van.Gyakorlatilag az TB-nyugdíj és egyéb járulékokat kell megfizetni pluszba,amit eddig nem.
Nálam meg meg se nézem,de kurvára sokkal több az adó.
nálunk sose volt még ellenőrzés, csak óra csere
meg mostanában leolvadáskor fotóznak, régen elég volt kitenni egy kis táblát az óraállással
szerintem fel se tűnne hogy van napelem mert nem nagyon látszik, majd kiakasztok egytakarót elé mintha cigányosan szárítanám akkor meg még annyira sem fog látszani
Ez igy van. Jól tudod. De hát ugyse megy be senki a portádra mig nincs valami gebasz vagy épp a napelem.miatt el nem kezd érdeklődni a szolgáltató embere, aki mint köztudott rendszertelen időközönkínt megszokott jelenni mérőhelyi felülvizsgálat cimén.
egy nagyobb lapátos konstrukció iszonyat anyagigényű
márccsak amin elfordul csapágy az több 10 ezer
ez a vertikális meg elvan magában
igazándiból ha termelne 500w áramot óránként egy 25-30as szél mellett már fedezné a napelem fogyasztás kiesését
szóval egy jól müködő szélturbinával akár le is adhatnám a villanyórát
Nem tudom, ezek a függőleges tengelyűek mennyire hatékonyak, de hogy az összes nagyobb hanyományos 3 lapátos, az biztosan nem véletlen...
Különben tele a net ezekkel, főleg DIY kivitel
ilyen kivitel a cél
a melléképület kb másfél méterrel lejjebb van mint a házé, simán elférne a ház magasságba
az hogy mennyire hangos nem tudom, madarak meg le vannak szarva, van nekik erdő legyenek ott ne a ház körül futkossanak
Amit a tetőgerincnél magasabbra teszel, az jól láccik, és biztosan kell hozzá vmi engedély... alacsonyabbra meg nem sok értelme van. Eleve nem engedélyezik a turbinákat a madarak meg a zajuk miatt lakott területen.
alaposan utána van nézve
az átkapcsoló szerkezetem amibe bele lehetne kötni
de mivel 1-0-2 a kapcsoló így esély nincs arra hogy a két hálózat találkozzon
de ennek a jogi hátterét nem ismerem
szóval azért havi 300 ezernél észrevehető a változás hogy 200 vagy 275 marad a zsebben
mindemellett még mindig azt mondom a kata az alapjában el volt baszva........
nekünk is csak azért volt mert nem kellett szarozni a könyvelővel, de ha nincs kata akkor szerintem semmivel sem jártunk volna rosszabbul a vírus előtti időben, csomó mindent le lehetett volna írni, csak egy szaros mikrofon 50-60 ezer