Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát a mi termelésünket tudják azért nélkülözni 😅
én össze tudnám állítani a listát kinek, melyik népcsoportoknak kellene kirajzani(gondolkodós)
És Szlovákba is be indul a dráma 😬
https://www.vadhajtasok.hu/202...
az optimizmus fontos, a tudatlanság meg áldásos 😁
majd ha nem kapunk olajat
akkor mi ne adjuk áramot .........egyszerű
https://www.elemi.hu/ukrajna-n...
hát ja ............... de azért motor nélkül is sz@r
én is elmentem 🙂
Nem fogy itt el a belátható időn belül semmi... például az alaminium, azt se lövik ki az űrbe itt marad mind, majd újra hasznosítanak szépen.
Kirajzast támogatom, például egy választott nép kirajzana, akkor az itt maradóknak kevesebb problémája lenne 😁
En nem szeretnem annyira a felfedezok nyomorusagos eletet, mert a pionirok jellemzoen szopnak egyet, amig kitapissak az utat. Nagy melegben, hidegben meg motorozni sem megyek, nemhogy a szomszed galaxisba.
a 200 inkább 20 lesz
ha a pénz éhség nem emeli fel kínát-indiát-meg a többi elmaradott részt akkor lazán lett volna még 200 év jólétben, de inkább több
csak ugye most már mindeki a nyugati színvonalat akarja elérni, ami esztelen pazarlással jár, emiatt évről-évre emelkeik a termelés(a jólét) és emiatt a készletek is sokkal előbb elfogynak
10évvel ezelőtt még ilyen 50-60 éveket jósoltak hogy kimerül az alumínium készlet, ez most nincs 30 se
köszönhetően a minden évben emelkedő kitermelésnek
és most nem végletekben gondolkozz mint szoktál, nem úgy fogy el hogy 2052 május 2.-án még termelünk 2052 május 3.-án meg bezárjuk a gyárat mert kimerült a készlet

a kirajzós scifi meg más dolog kb olyan hinni benne mint a laposföldben
Én kirajzani akarnék ha megélném így musknak drukkolok mert jelenleg ő preferálja ezt illetve még a kínaiak fogtak nagy elánnal bele, de az ő terveikben mi még szolgaként sem jöhetünk szóba így marad musk, de hát nekem ez sokára lesz meg. 😁
Vannak a zavarosban halászók, akiknek jól jön a felfordulás. Eddig is így volt, ezután is így lesz. Kezdd el gyűjteni amivel túlélni szándékozod, kérilaci az aranyat, én a gyógyszert, ininek a szamurájkardot olvastam eddig.
Ha a korábbi történelmi tapasztalatokból merítesz, az szerintem most nem fog működni. Akkor relatíve egységes volt a nemzet, vagyis inkább valami szerint csoportokban voltak az egyedek, faj, vallás, nemzet, nyelv, stb. Most felborították ezt a kényes egyensúlyt, és bizony vannak jobban összetartó csoportok, azok most megeszik a többieket.
Te ilyen 1-200 éves távlatról beszélsz, de ennyi semmiség a történelemben, bolhafing, most mi lehet, hogy megszívjuk, de ennek lesz köszönhető az újfajta energia, kirajzás nagyobb ütemű előkészítése stb., bármi ami javítja az emberek életét.
mint írtam a recesszió után mindig fellendülés volt
eddig
csak most nem azért lesz recesszió mert a bankárok vagy egyéb népek extra profithoz akarnak jutni hanem kimerülőfélben vannak a dolgaink
én pl nem vagyok emiatt boldog, csak nem hiszek abban hogy ez elkerülhető lenne fájdalmas beavatkozások nélkül
Érdekes, a megmondóemberek milyen örömmel várják a világvégét és tobzódnak a boldogságtól minden rossz hírre ahelyett, hogy a megoldáson agyalnának és előremutató fejlődést hirdetnének. Ennek is lesz megoldása ahogy mindennek eddig az emberiség történetében, mindig volt visszaesés, de a végén mindig jobban jöttünk ki belőle és fejlődtünk ahogy most is fogunk, lesz más energia vagy más forrás, ennek megoldásán, hogy mennyire lesz fájdalommentes sok fog múlni a döntéshozóknál. A hernádi friss nyilatkozata miatt mondjuk lehet, hogy mégis megfontolják a kiadását. 😅
lesz egy elég izmos recesszió, amit nem munkatáborozás követ hanem egy teljes anarchia
a recesszió után mindig felemelkedés van de ez most elmarad hiszen nem lehet hová felemelkedni mert nagyjából minden forrás kimerülőfélben lesz és nem lehet fokozni a "jólétet"
ha szerencsénk van akkor a recesszió előtt a háttérhatalom nevű szervezet beavatkozik és visszataszít mindenkit a sötét középkorba
én ezt jósolom a következő 1-2 évtizedre
nagyjából mint az elbaszott 80-as évekbeli nagyon káoszos jövőképű filmekben ahol bandák harcolnak a vízért meg a benzinért
Majd figyeld, ha van meg kb. 10-15 eved.
olyan már nem lesz itt sosem
A munkatáborban ezt nem fogják megkérdezni.
villannyal nem lesz bajom, de télen fázni fogok fűtés nélkül, elő kell majd szedni a takarókat
bojli megvan egy évre előre szóval halat tudunk enni ősszel lazán megfogom a télire valót
kenyeret is tudunk sütni
dolgozni meg úgy se szeretek
Ha ennek nem lesz normális megoldása akkor legkisebb bajunk az lesz, hogy nem tudunk motorozni.
A franc ! Meg kellett volna itatnom tegnap a bivalyt ? 🤔
Én ma indulok is 😉