Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a sorkatonaság csak annak jöhetett be, aki szeret jó mélytorkosan szopni
Ő egy más időszakban vonult már be amikor egyre enyhébb lett minden, lehet, hogy tényleg a szépségéért vagy az ékesszólásáért kapott csillagot és minden beszédet neki kellett mondani. 😁
Nem, csak az elvett időmet fizettettem meg velük - de ezt nem érted, neked nem KELLETT bevonulni.
Nem tudom, Ini miéert kaphatta, biztos a szépsége miatt 😁 amúgy tényleg voltak olyan elbaszott helyek, ahol egy érettségi már csillagot ért, annyira silány volt az emberanyag... azt nem értem én se, hogy kopasz alatt hogy...
Nekem pl. speciális képzettségem volt, ami első időszak végén automatikusan csillaggal és állomáspk beosztással járt - de nekem ugye elvették, és én voltam az egyetlen állomásparancsnok honvéd, volt egy tizedes beo-m, egy kopasz kezelő meg egy sofőr 😁
Szóval akkor bevonultál és bűnöző lettél.Ezt tanította neked a katonaság.
50% semmittevés az kb. stimmel, 40% buli, 10% szopás max. annyiban, hogy megpróbálták beosztani az időmet 😁 Az, hogy fel kellett mosni, vagy krumplit hámozni az ebédhez, az nem szopás, az munka - és még abban is meg lehetett találni a bulit (hogy hogy tucc kibújni alóla 😄)
Én is voltam 1 csillagos, majd' egy hétig, aztán visszavonták a kinevezést, plusz lecsuktak 30 napra, szökés miatt.
Tehát akkor semmi értelme nem volt.....És szerinted akinek 18éves koráig nem sikerült valamit megtanulni,az ott tanulta meg?Aki 18éves koráig nem tanulta meg az alázatot,az ott megtanulta és egy életen át alkalmazza?
Amikor minden zöld - akkor nem 😃
Miért kellett volna nekem ott tanulnom bármit is? nem önként mentem, vittek 😁 és már tudtam mindent IS 🤣
Nekem nem voltak alkalmazkodási problémáim, tanulni ott annak kellet, aki még nem "élt" hanem frissen esett ki az iskolapadból
Öööö, ezt a csillag dolgot régen is említetted, de azt nem, hogy szinte azonnal kaptál, de, hogy nem az érettségimiatt az biztos. A mi időnkben csillagja csak a vamzeroknak és nyaloncoknak volt illetve a parancsnoki sofőröknek, de ők amúgy is hátszelesek voltak, de legalább nem a maguk erejéből lettek derék csillagosok. 😅
Voltak csak erre van aki örömmel és büszkén emlékszik és van aki nem. Mondjuk az viszont igaz, hogy a 90'-es évektől az 1 illetve a féléves már teljesen más volt mint előtte, tilos lett a szivatás legfeljebb titokban szórakoztak azok akiknek ehhez affinitásuk volt, de előtte mindenki bátran kiélhette ilyen vágyait és a többség meg is tette.
Épp ezért nem volt semmi értelme és csak a szivatásról szólt minden szinten és arról, hogy miképp lehet ezt másra tolni, ezt buliként megélni? Háááát szerintem nincs értelme már erről tovább polemizálni, a lényeg ahogy írod, nem volt önkéntes.
azért 50% semmittevés volt a maradék 30% a szopás és a 20 a buli
nekem már kopaszként pár hónaposan volt egy kis csillagom az érettségi miatt, annyit ért hogy mindenért is basztattak, szóval azért a feltörekvőknek se volt egyszerű, mert volt aki fél évig segget nyalt azért a lófasz csillagért, ette az ideg mert akkor én meg már a másodikat kaptam 😂
végül nekem lehullott az egyik csillag az a gyík meg hárommal szerelt le, szép karrier 😁
A zold is szin. 😆
👋 ✌️
Akkor mit tanultál ott bent?
Ha lezártad,akkor miért kérdezel?Nem ,azért aki volt katona az itt lévők közül,már mindenki hozzászólt,meg az élet más területein is,valahogy mindig ugyanaz köszön vissza.De azért kíváncsi lennék neked mit tanított meg a katonaság pl....,mit tanított ami miatt jobb ember lettél?
Nem, azóta se 😁 de nekem nem kellett ott semmit tanulnom, legtöbbre viszont ráfért. Nekem akkor már önálló életem volt, sokakat viszont otthonról anyu mellől vittek be, ez főleg az előfelvételisekre vonatkozott.
Folyamatosan a szélsőségekben gondolkodsz. De honnan is tudhatnád, milyen a katona élet? Egy szakács is hallomásból mesél a tűzoltóságról. Itt a fórumon két-három ember irkál a katonaságról, és akkor azok a tények? Ennyi, és én le is zárnám, ha nem bánod 👋
Nekünk Csongrád megyében a szegedi sportcsarnokban kellett jelentkezni reggel. Ott osztottak el bennünket, onan már "szervezett úton" mentünk a laktanyába, és egy hónapig ki se jöttünk belőle - ill. 1x, úgy 3 hét múlva, kivittek bennünket busszal a városba, egy Halász Judit koncertre 🤣 de azt is jó volt, örültünk, hogy látunk színes ruhákat, csajokat 😅
De értem,és?Megtanultad a fegyelmet?
Nem lovagolok a szavakon.Voltak piálások,szökések,lopások stb stb,vagy nem voltak?Mert hogy mindenki azt meséli hogy voltak.Tehát vagy mentek ezek a dolgok vagy mindenki hazudik.Te is eldöntheted hogy melyik az igaz.
Te hol olvastad ezt???? Lovagolsz a szavakon folyamatosan. Sok sikert! 🤣 😉
Hehh,sportcsarnok...........laktanya volt,az a rehifajta boltives magas menyezetes.
Ezek szerint nem érted... nem is értheted, hisz te önként mentél parancsuralmi szervezethez... viszont minket vittek, nem kérdeztek, csak jött a levél, hogy 1 hónap múlva jelenj meg az XY sportcsarnokban, és aki nem lesz ott, azt előállítják (volt ilyen sok) Aztán átbasztak az ország másik végébe, engem pl. 180 km-re, onnan még 100-ra az első félévre.
Az ember annyit tehetett, hogy próbálta nem szopásként megélni, hanem buliként - az értelmesebbek így húzták ki. A gyengébbek meg sírva vagy beletörődve.