Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

addig kell motorozni míg lehet 😐️
https://www.vadhajtasok.hu/202...
volt pár bevezető út ott kellett állni, kilométerekre a lőtértől
akkor lettek az amd karabélyok ak-ra lecserélve aztán tetszett nekik
szerintem egyik se volt részeg
Lövészetkor mikor a részeg tisztek lőttek nem kellett a céltárgyakat közelről biztosítani? 😁
kb mint a nagyobb cégeknél a mindenes/udvaros vagy ki hogy nevezi
ha raklapot kell pakolni azt pakol ha nagy a fű levágja, ha gépet kell szerelni akkor szerel
ilyenek voltunk mi is, akap program a tábor építés és ami evvel összefügg
de ezen kívül minden is
volt hogy táraztam fél délelőtt mert a tisztek ellövöldözték az őrség lőszerét pár havonta
ekkor küldtem ki én is egy tárat egy menetben, olyan volt mint a szex sokkal gyorsabban vége lett mint gondoltam 😆
de volt hogy nem táraztam hanem lőteret biztosítottam
A csicska csak 1 tiszté volt a kommendáns meg nem csak a tiszteké hanem mindenkinek az ellátója az más kérdés, hogy valójában mit kell csinálniuk, de ma már ez is tök más.
akkor ez a "kommendáns" a csicskás újabbkori megnevezése? 😃
ja. Mi 4 ilyen tábornoki sátrat csináltunk meg isten lássa lelkem qrva jó lett(meghajlós) Az egyik sátor a honvédelmi miniszternek lett a többi meg a felső vezérkaré.(kezeit széttáró) Na ebből annyi lett, hogy nagy csinradattával kijött megszemlézni egy tucat ember göncz papával az élen a vezetőinket nagyon megdicsérték majd ment mindenki a veszprémi hotelba berúgni meg aludni 😅
A tiszti étkezde nehezebb volt mert nagy alapterületű volt azt kellett kidobogózni vízszintezni és annak is volt belső bélése 😅
a főtiszteknek volt a sátorban bélés alul meg dobogó mint a suliban
a fürdő részen meg nem telibe volt deszkázva a dobogó hanem rácsos volt
plusz szereltünk világítást is
a dobogó vokt a legszarabb, megcsinálni hogy ne billegjen
meg kiásniva hegyen egy aknát amibe a fürdővíz folyt
utána meg mindent visszacsinálni még az avart is vissza kellett túrni a sátrak helyére meg az utakra amit csináltattak a táborban
a 3as-4-es sátor ugyan az volt mint az 1-es sátor csak a kalodákkal toldani kellett 😅 A 100 személyes étkezősátor a tiszti étkező sátor meg a tábornoki sátrak felállítása jelentett inkább kihívást 😅
mi sátrat alig állítottunk pedig ez lett volna a fő feladatunk. Mondom a hadgyakorlat előtt egy hónapot délutánonként gyakorolgattunk + felpakoltuk az uralokat, meg hadgyakorlaton 1 hetet folyamatosan építettünk, majd a gyakorlat vége után kb. ugyan ennyit bontottuk a köztes időben meg adtuk az őrszolgálatot az erdőben 1 személyes őrsátrakban 😅
ja tényleg a temetéseket is mi csináltuk 😅 11 szer voltam. én voltam mindig az egyik koszorúvivő 😅
fura
nekünk mindig volt valami
ha egy tisztnek bármi hasfájása volt akkor minket hívtak
parancsnoki épületben irodát átrendezni, ha költözözött a városban, temetések
ha a nyulak gyakorlatoztak menni ki sátrat építeni a tiszteknek aztán lébecolni estig mert utána meg le kellett bontani a tábort, bár volt hogy éjszakára is kint maradtunk őrizni
bakonyi lőfyakorlaton meg egy hetes bulik voltak egy napoal előtte mentünk, táborépítés a tiszteknek aztán ha vége volt a bulinak tábor bontás természet helyreállítás
végén már egyedül is felállítottam egy hármas/négyes sátort is annyit kellett felállítani
a költöztetések voltak a legjobbak mindig kaptunk fasza kajákat
de a kitelepülések után meg mindig extra szabadságokat kaptunk 3-5 napokat általában
nekem 71 nap jött össze az egy év alatt ami azért nem kevés
pl decemberben 2 hetet itthon voltam szabin
aztán ehhez még seggeket se kellett nyalni egyszer sem csak rendesen megcsinálni a feladatot
egy évet beteg voltam így a 3-ikat 2* jártam utána még elvégeztem érettségi után egy két éves nappali szakmunkás iskolát csak utána soroztak(kezeit széttáró)
21 éves korodra végezted el a középiskolát? nem volt otthon elég libátok? vagy akkoriban már féldisznó volt a tarifa? 🤣
mert mi adtuk a laktanya őrszolgálatot, a lőszerraktár őrséget és a kihelyezett telephely őrségeket. Ezen felül adtuk a kaput a foszabot a táviszt, a csellót néha a telephelyet(kezeit széttáró) Én csellón egyszer voltam, telephelyen a ceruzában egyszer voltam egy hónapot kihelyzett őrségen kőrösön meg belső laktanya toronyőrségben 47 alkalommal(kezeit széttáró) Az egy hónapos hadgyakorlatra való felkészülés volt egy hónap azt mindig a szolgálati pihenőkor gyakoroltuk meg pakoltuk fel a kalodáékat sátrakat a teherautókra 😅
😅
mivel blődi sem volt meg te sem erre értettem(kezeit széttáró)
Mert később voltál mint én és valamennyire változott a mentalitás is na meg büntetendő lett az addig elvárt szivatás amin szerintem mást értünk, volt fogkefével wc takarítás és utána azzal fogmosás, "beöntés" ami azt jelentette, hogy a 40 fős körletbe a gumik behordtak 10-12 csomag ultrát amit szétszórtak és sok vödör vízzel felöntve az ágxak magasságáig érő habbá vertek amit pár kopasznak időre kellett szárazra takarítani különben fenyítés volt amiben a tiszthelyettesek is közreműködtek és még számtalan hasonló életrenevelés? Bár már az érdekes, hogy volt egyáltalán valaki aki önként és dalolva vonult.
váp
én is érettségi után vonultam be, volt aki főiskola után. Nálunk nem járt automatikusan csillag az érettségi mellé(ujjával nemet mutató)
Azok akik főiskolával, egyetemmel vonultak be abból mind a hadosztályon lett írnok a pizsamásoknál(kezeit széttáró) Aludni jártak át a körletbe akkor találkoztunk velük (kezeit széttáró) Aztán a csontcsillagra hamar rájöttünk, hogy nem elérendő cél(ujjával nemet mutató)
Azokat a tisztek állandóan basztatták meg nekik kellett"volna" példát mutatni 😅 Akiről kiderült, hogy továbbszolgálatosként maradna azokat az utolsó időszakban megnyomták ezekkel a csillagokkal, hogy őrvezetőként szereljenek le, hogy Őrmesterként szereljenek fel a szolgálati idő lejárta után. Volt több ilyen öreg katonánk akik hivatásos őrmestereink lettek annyi lett a változás, hogy tiszt jelenlétében nem tegezhettük egymást 😅
ez a szívatás 1 hónap volt az 1 évből, mindenki túlélte. Ahogy elkezdtük adni kopaszként a szolgálatot az öreg katonák is komák lettek megszűntek a különbségek. ha meg menet közben kaptunk nyírségi vezényelteket akik szinte nem is egy nyelvet beszéltek velünk a saját öregjeink védtek ki bennünket aztán a nyírségiek is komák lettek 1 hónap múlva úgy is küldték tovább őket(kezeit széttáró)
mi inkább összetartottunk mint széthúztunk, sose próbáltunk másra áthárítani a saját "bűnözésünket" inkább megpróbáltuk fedezni egymást a lehetőségeinkhez mérten.(meghajlós)
Én az első félévet sittesek, bányászok között töltöttem, nem akarok senkivel sem találkozni. 😅 Utána 1 évet dandárparancsnokságon sofőrként elég szabadon, de azokkal sem akarnék.
Mondjuk ez egy nehéz kérdés(gondolkodós) Kinek mit tanított? Én pl. nem tudom mit csinálnék másként ha nem lettem volna katona hiszen voltam de ugyanezt elmondhatja az is aki nem volt,hogy ő mit csinálna másként ha lett volna. Egyébként bajtársi összefogásra egymás kivédésre jó tanulmány volt(kezeit széttáró) A másik meg az, hogy egy helyre összekerült rengetek fiatal srác. Ki nyírségből a tehén tőgye mellől ki egy autószerelő üzemből, ki a kapa mellől ki a malteros vödör mellől, ki meg valamilyen söfőrségből stb. Alig volt olyan dolog amit ne tudtunk volna megcsinálni mindenki értett valamenyire valamihez nyílván a korához mérten viszonylag kevés tapasztalattal.
Én azt mondom több lettem tőle ha mással nem is amíg élek vannak emlékeim amik az idő elmúlásával már kivétel nélkül szépek és mindig örömmel gondolok vissza azokra az időkre(meghajlós) Ha volna rá lehetőség én néha visszamennék 1-1 hétre azokkal a srácokkal akikkel együtt szolgáltam(meghajlós)
hát amiket én írok azok bizony tények(kezeit széttáró)