Pesszimista? Épp, hogy optimista mert bízok a társadalmi fejlődésben, vannak visszalépések, de azok eddig időszakosak voltak és újraindult az emberi jogok kiterjesztése. Aki meg állandóan csak igazodik az mindig félelmben él gyakorlatilag önkéntes szolgaként.
Ott látok törést társadalomban, ahol az egyik generáció levált a szülökröl. Elköltözött, és egyedül próbált boldogulni. Ha sikerült, párt talált magának, családot alapított. Mikor megszületett a gyerek nem kapta meg a nagyszülök figyelmét, és erkölcsös, hagyományos nevelést. Ezt az intézmények(bölcsi, óvoda, iskola) "vették át". A szülöknek a munka mellett nem volt ideje túl sokat a gyerekekkel foglalkozni, nem volt annyi türelmük, és gyakorlatuk sem, mint a nagyszülöknek lett volna. A gyerekek figyelem nélkül, és tele fusztrációkkal valódi erkölcsi ráhatás nélkül nöttek, nönek fel. Ezért ez a sok "beteg" az utcákon, utakon, mert se figyelmet, se erkölcsös nevelést nem kaptak. Talán azzal probáljuk egyensúlyozni rendszert, hogy késöbb vállalunk gyereket, így jó esetben nagyobb az átadható tapasztalat, tudás, és 40-50 évesen vagyunk szülök, mint pár generációval ez elött ennyi idösen már nagyszülök voltak.
Tudom, hogy néhány tízezer ember gonosz tette nehezem magyarázható, és ellensúlyozható, de kinvallaótók, felkoncolók, irigységböl felbújtók mellett a közössségekben ott voltak az erkölcsöt jól ismerök, akik akár életük kockáztatásával bújtatattak halálra itélteket, segítették az elnyomottakat, még akkor is, ha igen sok esetben nem volt kifizetödö. Személy szerint ebben látom a legnagyobb veszélyt, hogy elcsúsznak az erkölcsi normák, kis lopás, nagy gyilkosság nem is olyan nagy bün, de magántulajdon megvédése vagy helytelen megszólítása az kreált "nemeknek" föbenjáró...
Azokat a gyerekeket sajnálom, akik még megkapják a "rendes útravalót" otthonról, de egyre több fusztrált barom jön velük szembe, és egyre többször kell feltenniük a kérdést, hogy most akkor ki a hülye???
Hát nem értelek? Akkor miért nem akarunk háborúzni? Miért nem akarunk multikultik lenni? Miért nem akarunk buzik lenni?
Mert ahová most tartozunk ott a többségi közösség ezt várja el(kezeit széttáró)
nagyon pesszimista gondolkozás
ha egy közösség tagja az ember akkor azt kell csinálni amit a közösség elvár
ezen belül lehetőség szerint asszomilálódni kell a többséghez
Én a magvas gondolkodást hiányolom leginkább, egy gazdálkodó gyereke még talán hisz megtanulhatja, hogy tegye el a magot a növetkező vetésig, de én hiába toltam a szájukba a tökmagot, szotyit csak nem gondolkodtak el azon, hogy megegyék a magot. 😒
Eleink vérkomcsik, vérnácik, vérbesúgók, képmutatók és hazugok voltak, ugyanez ment ami most akkor is vagy aljasabban hisz mindenki titkolta amit elkövetett ma meg már nem annyira. Állandó háborúk, a nép sanyargatása és a tolvaj nemesség képükbe tolt jóléte ami ugye nem veszett el legfeljebb csak másabb lett tehát miért voltak erkölcsösebbek, józanabbak vagy bármiben jobbak az eleink? És akkor ez még csak a közelmúlt, a korábbi társadalmi formák még gázabbak voltak.
Nem könnyű a külsődleges hülyítést ellensúlyozni ,napi pár órába
És akkor még amit ini mond hogy anyuci agyon tutujgatja
Persze kurva kölkök kihasználják ezt rendesen . Pinát nyalni ...cigizni ...inni nagykorú , elmosogatni ,fűt vágni ,magvas gondolkodni ...... kiskorú , mindig a helyzettől függ hogy mikor milyen korba vannak
Teljesen egyetértek veled. Én másképp nevelem, a nagyobbikon meg van a nyoma a kicsinél remélem szintén megérti mi a cél. De amit néhányan jobban csinálunk, a többség még nem látja át hogy mit baszott el. Meg hát a sok gyerek is befolyásolja a többit.
azon elgondolkodtál miért ilyenek?
azért mert a szüleik vagyis mi elbasztuk őket
nekem a gyerekem 25 éves és simán elnézi hogy az anyja meló után vágja a füvet pedig egész nap otthon van és nem fárad el egy kicsit sem
és az anyja meg megcsinálja, amikor mondom hogy azért nem kellene ennyire kikímélni a gyereket akkor még az asszony van felháborodva
na ezért ilyen tehetetlen pöcs a mai fiatalok java része.......
12 évig jártam suliba egyszer nem hoztak-vittek a suliba, katonaságtól is mindig szülői segítség nélkül hazataláltam, de volt hogy 10+km távról hazasétáltam diszkóból mert nem akartam anyámékat basztatni éjjel pedig telefon is volt meg kocsi is
na a gyerek nem ilyen, vagyis az anyja....
szóval ne a gyereket hibáztassuk már mert a szülei balfaszok
videózás
nekünk terepen mindig úgy volt hogy először a fotó aztán majd utána levesszük rólad a motort is 😂
esténként meg szembesítés volt hogy ki hol bénázott.......
Hát ha nem is, de másként gondolkodtak... racionálisabban, de sztem a felelősségteljesebb is megáll, nem videózták bajba került társukat hanem segitettek neki sokszor ismeretlenül is. Látom a huszonéveseket, hát kb annyi a sütnivalójuk meg az életrevalóságuk mint a mi időnkben a 15-16 éveseknek. Szóval valami el van csúszva.
Nagyon sok faszságot megcsinált a mi korosztályunk is, de ennyíre leszarom nem volt mint a mostaniak.
😂 😂
anya cipője nagy neki , apja fasza meg kicsi
másik ismert mondás : ................... ? Amíg erősebb az öcsénél , gyorsabb a bátyánál ,és faterja bőribe ül
Mondat elejét meg vágod 😂 😂 😂
Elejinknek nem volt probléma be azonosítani a nőt és férfit
Lehet hogy egyszerűben éltek de nem ettek élelmiszer szemetet
Nem kellett húsz félle iskola jogosítvány hogy eltudja látni a szakmáját ....................... megtanulta csinálta (akkor is épültek házak ,voltak hentesek ,kovács , fazekas , cipész .........stb )
Amit ini emlitet szerintem 16 -18-20 éves emberek érettebbek voltak minden téren , azért házasították már 16-17 évesen a lányt és 20 éves férfiak komolyabb családfők voltak , eltartották a családot . Egy mai huszonéves egy szeletkenyeret nem tud megkenni csúnyán befigyel a mama hotel
KB ilyenekre gondolok .
De persze régen is voltak kutya ütök kóklerek csak azok hamarabb lemorzsolódtak
Tudom, hogy néhány tízezer ember gonosz tette nehezem magyarázható, és ellensúlyozható, de kinvallaótók, felkoncolók, irigységböl felbújtók mellett a közössségekben ott voltak az erkölcsöt jól ismerök, akik akár életük kockáztatásával bújtatattak halálra itélteket, segítették az elnyomottakat, még akkor is, ha igen sok esetben nem volt kifizetödö. Személy szerint ebben látom a legnagyobb veszélyt, hogy elcsúsznak az erkölcsi normák, kis lopás, nagy gyilkosság nem is olyan nagy bün, de magántulajdon megvédése vagy helytelen megszólítása az kreált "nemeknek" föbenjáró...
Azokat a gyerekeket sajnálom, akik még megkapják a "rendes útravalót" otthonról, de egyre több fusztrált barom jön velük szembe, és egyre többször kell feltenniük a kérdést, hogy most akkor ki a hülye???
ha nem akarjuk ezt akkor nem kell beletartozni abba a közösségbe
amúgy buzikkal tele vagyunk, szinesekkel is, háborúzni meg senki se akar
Mert ahová most tartozunk ott a többségi közösség ezt várja el(kezeit széttáró)
ha egy közösség tagja az ember akkor azt kell csinálni amit a közösség elvár
ezen belül lehetőség szerint asszomilálódni kell a többséghez
És akkor még amit ini mond hogy anyuci agyon tutujgatja
Persze kurva kölkök kihasználják ezt rendesen . Pinát nyalni ...cigizni ...inni nagykorú , elmosogatni ,fűt vágni ,magvas gondolkodni ...... kiskorú , mindig a helyzettől függ hogy mikor milyen korba vannak
azért mert a szüleik vagyis mi elbasztuk őket
nekem a gyerekem 25 éves és simán elnézi hogy az anyja meló után vágja a füvet pedig egész nap otthon van és nem fárad el egy kicsit sem
és az anyja meg megcsinálja, amikor mondom hogy azért nem kellene ennyire kikímélni a gyereket akkor még az asszony van felháborodva
na ezért ilyen tehetetlen pöcs a mai fiatalok java része.......
12 évig jártam suliba egyszer nem hoztak-vittek a suliba, katonaságtól is mindig szülői segítség nélkül hazataláltam, de volt hogy 10+km távról hazasétáltam diszkóból mert nem akartam anyámékat basztatni éjjel pedig telefon is volt meg kocsi is
na a gyerek nem ilyen, vagyis az anyja....
szóval ne a gyereket hibáztassuk már mert a szülei balfaszok
videózás
nekünk terepen mindig úgy volt hogy először a fotó aztán majd utána levesszük rólad a motort is 😂
esténként meg szembesítés volt hogy ki hol bénázott.......
Nagyon sok faszságot megcsinált a mi korosztályunk is, de ennyíre leszarom nem volt mint a mostaniak.
anya cipője nagy neki , apja fasza meg kicsi
másik ismert mondás : ................... ? Amíg erősebb az öcsénél , gyorsabb a bátyánál ,és faterja bőribe ül
Mondat elejét meg vágod 😂 😂 😂
Lehet hogy egyszerűben éltek de nem ettek élelmiszer szemetet
Nem kellett húsz félle iskola jogosítvány hogy eltudja látni a szakmáját ....................... megtanulta csinálta (akkor is épültek házak ,voltak hentesek ,kovács , fazekas , cipész .........stb )
Amit ini emlitet szerintem 16 -18-20 éves emberek érettebbek voltak minden téren , azért házasították már 16-17 évesen a lányt és 20 éves férfiak komolyabb családfők voltak , eltartották a családot . Egy mai huszonéves egy szeletkenyeret nem tud megkenni csúnyán befigyel a mama hotel
KB ilyenekre gondolok .
De persze régen is voltak kutya ütök kóklerek csak azok hamarabb lemorzsolódtak
http://youtu.be/NHK4SWMl7dg
http://youtu.be/-YBq6yGQNy0
http://youtu.be/sa-iRLQDfaQ
Első sor vagy második ????
nevelés kérdése 😂