Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ebben minden benne van."Meg azt gondolom ilyenkor már többnyire szükségszerűségből"Ennyi a lényeg,azt tanulod amire szükséged van.
50 felett egyre kevesebb figyelmet szentel az ember a pinára
20 éve 5x annyit dugtam mint amennyit pecáztam
most meg fordítva
az a vicces hogy most jobban érzem magam 😁
fene se tudja
fészbukon is durva oltogatások mennek főleg politika meg a "zöld" dolgok terén
és persze vannak ott us arctakanok meg kamu eegesek de a többség rendes profil, képekkel ismerősökkel stbstb
Ez igaz, de látod itt az senkit nem érdekel😃
Nyilván ebben igazad van. A mai virtuális világban mindenki gátlástalan és szemtelen akiben erre a legkisebb indíttatás is van, mert arctalanul elérhetetlennek és megfoghatatlan, bármit mondhat. Jelentősége se sok van, hisz ellenőrizhetetlen. Aki meg ezek felett áll leginkább semmilyen fórumon nem mutatkozik. Én is, te is még a régi világban nevelkedtünk, ahol teljesen más szabályok szerint éltünk és élünk ma is. Az, hogy többnyire nem ismerjük egymást, még nem jelenti feltétlenül azt hogy tiszteletlennek is kell lenni a másikkal csak mert más az álláspontja vagy másként gondol dolgokat. Viszont az arctalanság által megengedhetőnek tartják sokan, pedig akik még személyes kapcsolatokat is tartanak a mai világban, a beszélgetéseik alkalmával ott is szembesülnek ellentétes álláspontokkal. Gondolom ott is neki rontanak a más szemlélétet képviselővel. Vagy nem mert ott hamarabb nyakoncsapják vagy sértődés lesz. Itt meg ez nem számít.
És mit tanulnál meg amire képesnek érzed magad? Meg azt gondolom ilyenkor már többnyire szükségszerűségből.tanulnak bármi újat az emberek, vagy maximum hobbyból.
A pináról egy szó nem volt.
Hát ebben a hozzászólásban minden benne volt. 👌 👌 👌 ✌️
Sajnos az, hogy az emberek hogyan viselkednek egymással, ha nem szemtől szemben kommunikálnak elég szélsőséges tud lenni. A legtöbb ember kevésbé gátlásos, ha nincs tétje - egyes esetekben kifejezetten átlépnek bizonyos határokat. Igazad van, kevés kivétellel nem ismerjük egymást személyesen, biztos más lenne a nexus és az élcre adott reakciók is. Részemről az "amilyen az adjonisten" elvet követem, de még emellett is törekszem rá, hogy ne az első felindulás fogalmazzon helyettem és ne süllyedjek a saját magamtól elvárt szint alá.

Ami a tűzoltókat illeti, én azt szeretném, ha az a két-háromezer ember normális fizetésért unatkozna, mert akkor mennek jól és fájdalommentesen a dolgok, ha max egy-egy veszélyes fához kell kimennetek. Egyetlen forintot vagy a korkedvezményes nyugdíat SEM sajnálnám tőletek. Tök más kérdés, hogy a szolgálat iránti elkötelezettség és altruizmus okán tűzoltóvá avanzsált egyéneket tisztelem, aki az egóját és a hős-komplexusát táplálandó szerelt fel, azt meg nem annyira.
Te még ezen felhúzod magad?Kit érdekel kinek mi a véleménye a tűzoltókról itt a fórumon,főleg hogy a való életben teljesen másképp vélekednek az emberek.Itt a fórumon senki nem lát valós képet senkiről.
Nem rémlik hogy azt írtam volna hogy csak írni olvasni kell megtanulni.Senkitől nem lenne elvéve semmi,bárki megtanulhat bármit hisz én is megtanulhatok most is bármit,pont úgy ahogy az elmúlt évtizedekben is.
Ezzel a mondanivalóddal maximálisan egyetértek és osztom is.
Viszont nem mindenki így gondolkodik mint itt többen, és egy petákot nem dobnának a tűzoltókért.
És a fórumozók többsége nem is ismeri egymást.
A gép mögött bárki ülhet, írogathat.
Próbálja előadni a műveltet, gazdagot.... közben meg olyan megszólításokat, jelzőket használ, mint egy kondás.
De amit megfogalmaztál, azzal egyetértek.
A gazdagság már egy teljesen tudásfüggetlen dolog lett a mai világban. Látjuk, mindenki tud példát mondani a környezetében.
A tűzoltó pont egy olyan példa ami tényleg minimális humán tudást igényel, de ismerek ott is nem keveset akik magasfokon művelik a szakmájukat és ahhoz nem keveset kellett tanulniuk. Szóval nem degradálás akart lenni, de oda tényleg nem kell a cosinus meg egy csomó más se. Az, hogy ki mit hasznosít a megszerzett vagy felkinált tudásanyagból mindenkinek a saját ügye. De nyilvánvaló hogy aki minél inkább fogékony a tanulásra annál tovább képes képezni.magát.
Nem.kell mindenkinek diplomásnak lennie, de nem lehet szétválasztani már az iskolában a gyerekeket a megszerezhető tudás függvényében.
Mára.már igy is eljutottunk oda hogy kétszintű érettségi van. Egyikkel kapsz egy bizonyitványt a másikkal meg mehetsz a diplomáig. A mi időnkbe még nem volt ilyen. Egy érettségi volt aztán azt kezdtél vele amit akarsz. Ma már meg kell gondolni gyerekfejjel melyikre nevezel be, úgy hogy még fogalmad sincs róla. Ehhez kell a szülői és tanári támogatás vagy segítség hogy jól döntsön a gyerek ha eljut eddig.
Aha....ja. addig meg csak irni olvasni tud de aztán megvilágosodik és elkezdi tanulni és megérteni......
Nem, kérlek.....ez forditva van. Aki megért és tud használni egy bizonyos szintű gondolkodást az többre jut, több lehetősége lesz a szakok és szakmák közt. Aki nem képes rá vagy csak lusta annak kevesebb lesz a tárháza amivé válhat az élete során. Aztán ki miben erősebb ezekben a nem létszükségletű tudásanyagban, vélhetően abba az irányba fog egyre inkább érdeklődni és tovább képezni magát.
Te se véletlenül lettél az ami......és hiába mondod mert más nem érdekelt, ez netto hülyeség. Ez az út maradt nyitva az érvényesüléshez. Persze vannak akikben van hivatástudat meg tetszik neki az a rengeteg kihívás és egyéb olyan dolog amit ti csináltok, de az nem mond ilyen hülyeségeket. Mert ott is képezni és magasfokon művelni igyekszik a dolgát.
Részemről lezárva, nem akartál vagy nem tudtál tanulni az rendben, de a tőbbi gyerektől nem szabad elvenni a lehetőségeket az előrejutásban és fejlődésben.
Tudom, hogy nem erről van szó. De ezek érdekes jelzők, hogy "csak tűzoltó leszel" és tűzoltónak elég lenne a négy általános.....
Nem biztos a, hogy a diplomától lesz okos, művelt és gazdag egy ember.
Én ezt vallom.
Tőlem mindenki azt csinál, úgy és azt tanul amit akar.
De kicsit többet kellene magukkal foglakozniuk az embereknek saját magukkal mint másokkal!
Akkor tanulja meg amikor elkezd szakosodni,amelyik iskolában tervező mérnöknek tanul.Na most tőled is megkérdezem.Te azt látod hogy a 80tól a 15ig olyan nagyon logikusan gondolkodnak az emberek?Pedig ezeket tanulták.Igen fogékony fiatalon,csak az hogy ezt kényszerből tanulja úgy hogy a 85%a a büdös életbe nem fogja használni,szerinted rendben van?Miközben kijönnek úgy az iskolából hogy írni meg nem tudnak helyesen.
Dr mikor tanulja.meg? Harmoncévesen? Mert nyolc évig csak a betüket számokat kell magolni? A többi dologhoz a cosinus meg a többi alap nem.pedig akkor kell megtanulnia. Akinek.nem megy a matek meg a vers tanulás majd pék.lesz........ilyen egyszerű......tanulni és logikusan gondolkodni tanitanak meg ezek a dolgok, ráadásul pont abban a korban fogékonyabb rá leginkább az ember nem felnőtt fejjel.
Most nem erről van szó.....
Képzeld el, ha a tűzoltó négy áltolánosán kívül, mindenkinek minimum 4 diplomája lenne!
Már nem itt tartana magyarország.
Nem érted,meg kell tanulni alapvető dolgokat,aztán majd amikor az ember mondjuk úgy dönt hogy tervező mérnöknek megy tovább,akkor ő tanulja meg a sinus cosinust de aki pék akar lenni az mi a náthás szarért tanulja meg?Mert amúgy nem használja semmire.Ha meg a péket mégis érdekli a sinus cosinus,akkor megtanulja ha akarja,gondolom nagy titkot azzal sem árulok el hogy sokkal hatékonyabban tanul az ember ha azt önszántából teszi és nem muszájból.
Végülis semmit se kéne tanitani......analfabéták.is megélnek.
A tűzvédelem már elég szakirányú.......és valóban igaz, a tűzoltónak elég lenne a négy általános is de hát akkor még nem.döntötte el hogy nem mérnök vagy csak egy egyszerűbb de összetettebb szakmát fog választani. Meg aztán melyik szülő mondaná azt, hogy az én gyerekemnek erre se lesz szüksége az élete során meg egy csomó másra se ugyhogy elég ha irni olvasni meg összeadni megtanitják.......
A lehetőséget megválaszthattam volna magamnak is Ennyi erővel taníthatnák a tűzvédelmet is,hátha tűzoltó lesz a gyerek.Ezért vannak a szakirányok,ráérek megtanulni a sinust cosinust ha szükségem van rá.
Mondjuk jugoszláviában meghatározták........
https://www.penzcentrum.hu/vas...
Jó, de akkor még nem tudták hogy csak tűzoltó leszel😃 adtak lehetőséget. Jól néznénk ki ha már születéskor meghatároznák ki mit és minek tanulhat
Itt?😃