Tűzoltóságot direkt hagytam ki... ha megemlítem, hogy oda se a lángeszek mennek, akkor F. Jani rögtön nekem támad... pedig nincs szándékom becsmérelni, de azért ez tény.
Talán változatos - az első 2 évben, utána nem sok újdonság lehet benne. Meg aztán parancsuralmi rendszer, azt én rosszabbnak tartom a monotonnál is.
Hát ha utálja, nem is lehet jó benne... az, hogy 4-5-ös, az nem mond semmit, ismerve a mai képzések színvonalát.
Monotonitás? Hát a könyvelő meló az télleg az - bezzeg kasztnit festeni, az nem! 😄
Én eleve annyi előnnyel bírtam, hogy sem én, sem a szüleim, sem a környezetemben senki nem mondta soha, hogy bármikor is feleslegeset tanulok.
És mondom ezt úgy, hogy a feleségem teológus, és a kifejezetten egy-egy Bibliai történet magyarázatát kitárgyalókat kihagyva, a legtöbb könyvét részben-egészben elolvasva.
Azt bevallom, hogy direkt neked keresem Polányi Mihűly: Személyes tudás könyvét ebookban, mert papíralapon most nem fogom felkutatni a százszám idehordott közt, van benne EGY mondat, de még keresésben vagyok.
Akkor megérted talán - vagy nem.
Nem,nem olyat fog,utálja,de jó benne mint ahogy a kémiát is kirázza a kisujjából,de azt is utálja.Főkönyvelő?Na ne röhögtess.Egy valamit nagyon utálok,a monoton dolgokat.
Nem mind, csak amelyiknek vagy egy csepp esze. A lányod, ha jó matekos, nyilván olyan pályát választ, ahol az kell. Te nem voltál jó, mert a te pályádhoz nem kellett.
Vagy azt mondod, te direkt nem lettél pl. egy banki középvezető vagy főkönyvelő havi 1,5-ért, hanem inkább tüsszögöd az autókat, mikor épp nem ülsz a laktanyában?
Képzeld el, mész délre javasolják, hogy ha már arra jársz, nézd meg Nándorfehérvárt. Te meg hiába keresed, mert mindenhol csak Belgrádot olvasol és fogalmad sincs, hogy akkor most mi is van?
És ezt csak azért, mert te, vagy a téged a jövőben elképzelők tudják előre, hogy te tűzoltó leszel, oda meg minek is ez a tudás?
És milyen igazuk is lett...
Sosem mondtam hogy nem tanultam meg.Sőt,egész jó voltam matekból,attól még a véleményem ugyanaz.Akkor megtanultam,soha nem használtam,és úgy látszik mégsem segített semmit,csak mert valamit másképpen gondolok.
Ezt az egész témakört rosszul látod... mondtam már neked, meg mondta frílac is, meg most Kawa is, K. István is - de mégsem látod be.
Pont ezzel igazolod, hogy anno a cosinus bizony jó lett volna, mert jobban kifejlődött volna a tudásod (nem tudtam ezt máshogy leírni, eskü nem sértegetésnek szántam)
Ha több ember állít valamit, azt általában figyelembe kell venni - hacsak nem vagy zseni, mert akkor a többség nem számít semmit (mivel ők ugye nem zsenik 😃) de mivel nem rakétatudós vagy, hanem tűzoltó és autófényező, valszeg nem vagy zseni
cili nénit itt oltják sapkás fecskendővel 😂
azért nem hiszem el hogy ekkora hibákat tudnak csinálni, én elvágtam/elhajlítottam volna a tűt 3/4 résznél és úgy teszem a bőrhöz hogy ne látszódjon a hajlított rész
bár ha 2x meg van törve és eltörik az az vékony tű, ilyesmikkel olajozgatok néha ahová csak a fél csepp negyede kell csak
Varj. Azt en mondtam, hogy a vers- es regenyelemzes abban segit, hogy kialakuljon benned a kontektusban ertelmezes kepessege es ezzel az analitikus gondolkodashoz segit hozza. Ennek egyik folyomanya, hogy az ember pl. felismeri a demagogiat, a manipulaciot vagy az ures propagandat.
No, ebbol lett kicsontozva az, hogy a verselemzes fabatkat se er, mert az oltassal is hogy atbasztak minenkit.
Szerintem alapvető problémákra pont ugyanazt, erről olvastam egyszer. Az írásban példaként a vízi közlekedést hozták fel, fa, evező, vitorla, tutaj. A földművelés is egyforma alapvetően mindenhol.
Pedig van itt olyan aki szerint azért jó a vers elemzés mert az segít hogy ne legyél megvezethető.Hát nem tudom.....ahhoz képes elég sok embert megvezettek akár a vírussal is.
Talán változatos - az első 2 évben, utána nem sok újdonság lehet benne. Meg aztán parancsuralmi rendszer, azt én rosszabbnak tartom a monotonnál is.
Monotonitás? Hát a könyvelő meló az télleg az - bezzeg kasztnit festeni, az nem! 😄
És mondom ezt úgy, hogy a feleségem teológus, és a kifejezetten egy-egy Bibliai történet magyarázatát kitárgyalókat kihagyva, a legtöbb könyvét részben-egészben elolvasva.
Azt bevallom, hogy direkt neked keresem Polányi Mihűly: Személyes tudás könyvét ebookban, mert papíralapon most nem fogom felkutatni a százszám idehordott közt, van benne EGY mondat, de még keresésben vagyok.
Akkor megérted talán - vagy nem.
Vagy azt mondod, te direkt nem lettél pl. egy banki középvezető vagy főkönyvelő havi 1,5-ért, hanem inkább tüsszögöd az autókat, mikor épp nem ülsz a laktanyában?
És ezt csak azért, mert te, vagy a téged a jövőben elképzelők tudják előre, hogy te tűzoltó leszel, oda meg minek is ez a tudás?
És milyen igazuk is lett...
Pont ezzel igazolod, hogy anno a cosinus bizony jó lett volna, mert jobban kifejlődött volna a tudásod (nem tudtam ezt máshogy leírni, eskü nem sértegetésnek szántam)
Ha több ember állít valamit, azt általában figyelembe kell venni - hacsak nem vagy zseni, mert akkor a többség nem számít semmit (mivel ők ugye nem zsenik 😃) de mivel nem rakétatudós vagy, hanem tűzoltó és autófényező, valszeg nem vagy zseni
azért nem hiszem el hogy ekkora hibákat tudnak csinálni, én elvágtam/elhajlítottam volna a tűt 3/4 résznél és úgy teszem a bőrhöz hogy ne látszódjon a hajlított rész
bár ha 2x meg van törve és eltörik az az vékony tű, ilyesmikkel olajozgatok néha ahová csak a fél csepp negyede kell csak
No, ebbol lett kicsontozva az, hogy a verselemzes fabatkat se er, mert az oltassal is hogy atbasztak minenkit.
Ne hyüléskedj.
Bár, ha egy-két százalékon akarsz, akkor van különnbség.
De ez is mutatja, hogy nem ment at teljesen a mondanivalo.