Nem is nyomásra gondoltam , hanem üzemi hőfokra ill, hogy melyik milyen időben használható. De akkor az alább írtak alapján semmi nem állja meg a helyét igazán, ahány pálya annyi féle variáció, meg gondolom motor és emberfüggő is a dolog. De az eredeti kérdésemre legalább tudom a választ, ennyivel is okosabb lettem.
ez nem minden esetben van így,pályától is függ pancsiringen melegbe jó a soft dunlop,viszont sk ringen melegbe hard kell,de az a vicc,hogy hidegbe is,csak a nyomással kell játszani...tiszta agyrém
Értem. De akkor a puha/kemény elnevezés inkább meleg/hideg gumit jelent, a meleg a meleg időben jó, a hideg a hidegebb körülmények között. Így sztem logikusabb az elnevezés, de értem amit írsz.
II. Gépész Motoros Nap „újratöltve” - 2012.05.12 szombat - EURO-RING
Az április 14-re tervezett II. Gépész Motoros Napot az eső elmosta, ezért rendezvényünket új időpontban, 2012 május 12-én szombaton, változatlan feltételekkel tartjuk meg...
Pedig egyszerű. A keményebb guminak alacsonyabb az üzemi hőfoka. Egy endurance Dunlop 45-50 fokon is működik míg egy lágy-szuperlágy gumi 80-90 fokon üzemel jól. Na most ha 15 fokos az aszfalt akkor nehezen tartod meg vagy éred el ezt. Nem biztos, hogy elesel de a gumi tépődni fog mint állat.
Fordítva ugyan ez. Kánikulában ha 55-60 fokos az aszfalt hőmérséklete akkor a gumid sem fog megállni 50-nél.
Már többször olvastam, de nem értem a logikát benne. Miért van az, hogy hidegebb időben, hidegebb pályára a keményebb, melegebb időben meg a puhább gumit használják? Nekem pont fordítva lenne logikus józan paraszti ésszel belegondolva.
Szerintem 15w 50 az sürübb melegbe jobb nekem is hangosabb volt a kuplung főleg a 10w40el, gyorsulás az mondjuk a kuplungot eszegeti nekem... Lehet nem az olaj de hangosabb a higabbal ...
haliho .valakinek esetleg ReNTHAL KORMÁNY ? bolti ár feléért vagyis 15E-ért..az írás tisztán olvasható rajta mindenhol..makulátlan állapot.
érd: cross04@freemail.hu
Brno-ra milyen keveréket ajánlasz hátra? Hard? Most májusba megyünk Moshéval és fogalmam sincs, mert még nem voltam! Vagy esetleg másnak tapasztalat?