Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

Honda NX 125-be milyen olajat tegyek?
Most Castrol Magnatec 10W40 van benne, de olyan mintha enné..

Esetleg Motulból valamelyik?

Kösz!
750 GSXR(k1) be milyen olajat ajánlanátok?
Nekem egy sokat látott autószerelő mester ismerősöm mondta, hogy amelyik használtautót castrollal használtak, azok előbb-utóbb elkezdték enni az olajat... nem volt jó véleménnyel a castrolról...
Hol kapni ilyen friss olajat?
Xado témakör. Visszaolvasva láttam, többen kérdezték a xadóval kapcsolatos tapasztalatokat. Nos, nekem van némi, tényleg nem sok tapasztalatom.
A lényeg van két autóm (audi c2, audi c5, mindkettő benzines) amelyek az elmúlt tíz évben castrollal jártak, gond nélkül. Tavaly észrevettem, hogy fogy az olaj, hamar bebarnul, és mintha zajosabb lenne a motor. Olajcsere, ugyanaz. A c5-ös az 5W-40-ből már 1000 km-re evett 1 litert, kicsit sokalltam :)
Mit tegyek, a xado revitalizáló mellett döntöttem. Beleraktam, mentem még 2000 km-t, és olajcsere xado 5W-40 fullszintetikusra. Ez volt tavaly novemberben, most 15 000 után olajcsere, és a 15 000 alatt 2, azaz kettő litert evett az olajból. A motor csendes, sima járású (milyen is lehetne egy c5 benzines ) Ebből következik, hogy a c2-es is xadot fog kapni, a kétüteműm is azzal jár, a tavaszi olajcserénél a GSX-be is ezt teszek. Sőt, az autóknál váltóban is erre cserélem le.
Semmi bajom a castrollal, szerintem nem jó helyen vettem. Nem mindig ugyanott veszem az olajat (nem vagyok egy törzsvásárló típus), inkább az árat néztem.
Hello!
Pont ma hoztam ilyet ismerősnek. 2400/L. Ha érdekel adok elérhetőséget.
ide írj egy üzit légy szíves.
Pedig 2 üzletük is van, nemcsak webshop.

Webshopotok nincs?

Motul 5100 10W-50 milyen áron van literes kiszerelésben? Posta költség 3 literrel számolva mennyi lenne?
sógor a kocsijában 15 év alatt 2x cserélt olajat és semmi baja sincs semminek sem
bebaszna ha 5 évet nem bír ki egy olaj a flakonba
Ajánlom itt a fórumon Bury fórumtársunkat.Én tőle rendelem az olajat és a szűrőt.Kapható nála fékbetét is.Korrekt áron dolgozik.
Küldd vissza!
komoly cég lehet ha 5 évig van polcon egy olaj...

Az is lehet, hogy 5 évig az ablakban volt a napon
5 év a szavidő
Én biztos visszaküldeném.
hello
ha normális körülmények között volt tárolva akkor semmi baja sincs. régebben 5 év volt az eltarthatósági ideje az olajoknak de ma már a legtöbb gyártó tárolási körülményekhez kötve de korlátlan eltarthatóságot garantál. ha az olaj tiszta, nem üledékes akkor biztosan nincs semmi baja.
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Az olajoknak van-e szavideje?

Gondolok arra, hogy ma hozta meg a futár a Motul 5100-es olajat, amit 2009. 03. 18-án gyártottak. Mennyire gáz, ha 5 éves olajat öntök bele?
Egyébként gondoltam arra is, elállok a vételtől, mivel internetes rendelés volt, és visszaküldöm nekik a készleten ragadt sz@rjukat.
Nekem is jó tapasztalataim vannak róluk, azért is merem ajánlani őket
Igazad van, kösz.
Mindig tőlük rendelek szinte, korrekt megbízható cég!
Ez egy létező cím, ha odamész van nekik készleten is cucc, valami szerviz + bolt vagy mi....
Kösz, de ez egy webshop....onnan nem rendelek...
http://webautoshop.hu/fokat/49...
Üzlet: 1039 BUDAPEST Mátyás kir. út 8.
így van, amelyik fékfolyadékok glikol alapúak (dot3, 4, 5.1) azok keverhetők csak minél nagyobb a szám annál magasabb a forráspontja. a dot5 pedig általában szilikon bázisú és nem keverhető a glikol alapúval. egyébként versenysportban használják inkább mert nem higrofil ezért nem veszít a hőtűréséből.
és ez igaz a fagyállókra is csak ott ez még nem túl elterjedt.
A fékfolyadékos témához: DOT 3, DOT 4, DOT 5.1 keveredik, a DOT 5 teljesen más alapanyagú (szilikon), nem is tudom hol lehet kapni, a google kidobná, talán az amcsi hadseregnek találták ki, ha jól rémlik.