Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ma2 szigorú japán szabvány. kb ugyan az a kettő csak az ma2 nél a motul garantálja, hogy megfelel ennek a szabványnak és ezért drágább. ha nem előírás a mocidba akkor felesleges ma2-t venni.
Sziasztok tudnátok nekem segíteni?
Mi a különbség a MOTUL 7100 10W40 és a MOTUL 7100 MA2 10W40 között( mit jelentene az MA2 )
Én is így tudom :) de mind1.
d3 szerintem odabasz neki.

mindenkinek más a módszere.

Van aki féktisztító sprayvel fújja.
Lehet hogy krosszmotorra benzin is jó, mert gondolom úgyis szezononként cserélsz láncot, de én úgy tudom hogy az O-gyűrűs láncnak nem tesz jó a benya mert kiszárítja. Javítsatok ki ha rosszul tudom.
benzin leviszi olcsón
és nem károsít semmit, le van tesztelve

brigéciol2000 meg egy agyrém, 10x többet kell csuszatolni mint a d3-al
a brigéciol 2000 kb annyit ér mint a vízben oldott mosogatószer
én már egy éve ecsetelem forgócsap olajjal
faca vasúti cucc, 2 sör volt 5 liter
azóta szürke a gumim oldala, de nem érdekel

ha meg lusta vagyok kenni akkor lefújom csavarlazítóval, homokbányába ideális
Sziasztok, Olyan kérdésem lenne,hogy Minarelli AM6-os blokkba ,
milyen olajat tegyek? 5W30 kell bele vagy nem?
Csak azért írtam Minarelli blokkot mert két motorról van szó,egy Rieju és az én Keeway-emről ....válaszokat előre is köszönöm

üdv:Norbi
Brigéciol 2000 én ezt használom. Tudok olcsón is:) bár nem tudom máshol mennyi :D
nyugodtan mosd le vele, én is azzal tisztítottam, és több mint 40 000 kilométert kibírt a láncszett, pályanapokkal együtt.
Sziasztok.
Láncot mivel érdemes lemosni? Sajna csak fújtam és használtam és megint fújtam, szóval eléggé be van rakodva a kosz a láncba. Én vizes alapú brigéciolra gondoltam. Nem tudom az károsítja-e a láncot.
Sziasztok!
Én légszűrőmosó folyadékkal mostam le a láncot, és nekem sokkal jobban bevált mint bármi más. Károsíthatja ez jobban a láncot mint bármely más tisztító?
Akkor valószínű, hogy a Road Plus-t fogom kipróbálni, azért is írtam, hogy 125-os Rs em van, mert ez azért még közel sem nagy motor de azért már valamicskét lehet vele haladni
Azt nem tudom, drágábbra jön ki, mint a spray. Egyet felpattintok, hogy tudjak legalább véleményt mondani :)
próbáltam, szerintem parasztvakítás
Idén még ezt fogom kipróbálni.

Láncpaszta ecsetes fejjel
Annyival egészíteném ki, hogy

Motul road plus és factory line pl teflonos
és ráadásul fehérre is színezik a láncot. Ha lekopik vagyis nem fehér akkor fújni kell. De egyébként igaz, ha elkezd látszani a görgő fényes felülete akkor nyomni kell rá.
Én is brigéciollal tisztítom. Azt hiszem a 2000-es típussal. Spricnis üvegbe rakok és azzal befújkálom ecset, rongy aztán kész.
Ja és a Castrol láncspré sztem is elég szar!
Bazz, ha lehetne 2x is likeolnám a hozzászólásod!
Sokfélét használtam, de nekem is a Motul Factory Line vált be a legjobban, bár ahogy Bury mondta a 25-re valsz elég a Road Plus is! Én Motul lánctisztítót használok, leegyszerűsíti a takarítást az biztos...
hello
a castrolt nem próbáltam, nem tudom milyen de ha teflonos és egyre több ilyen láncspray van akkor nem az a lényeg nedves legyen hanem az h sötét. még mindig az él a köztudatban h a láncnak olajosnak és csillogónak kell lenni pedig ez már egyre inkább nem igaz. ha teflonos akkor szépen elpárolog aminek el kell és nem lesz fényes, teljesen száraz lesz a felülete de képez egy bevonatot ez védi amit kell. akkor kell újra fújni ha ez elkezd lekopni tehát látod a görgő fényes felületét. amíg azt nem látod sehol nem kell fújni. én repsolt, motult használtam szerintem nagyon jó most liqui moly van. eddig ez a legjobb ez bírja a legtovább.
ezt csak azért írtam le mert sokan használnak ilyet de úgy minta hagyományos spray lenne és szidják h milyen szar és semeddig se tart. de igen, sőt csak nem jól használják. ezekhez viszont tényleg érdemes megvenni a tisztítót mert sokkal nehezebb lepucolni mert sokkal jobban tapad. persze brigéciol is lehozza de tovább tart.
Én motul factory line-os spray-t használok. Ez nagyon tapad.
125ösre felesleges szerintem. motul road plus is jó.
Ezek drágábbak mint a castrol de nem is egy kategória :)

ha érdekel tudok segíteni.
nem szoktam eláztatni na mind1 majd figyelek rá.
Mivel takaríthatom le a láncomat? Brigéciolnak azt hiszem van olyan fajtája ami nem bántja a gumit így elvileg nem tud kárt tenni a láncomban sem. Nem hiszek a lánc tisztító spraynek ( és még drága is ) inkább leveszem a láncot és szépen hagyom ázni, és lesikálom....persze nagy nyomás nélkül
nem szoktam eláztatni na mind1 majd figyelek rá.
Mivel takaríthatom le a láncomat? Brigéciolnak azt hiszem van olyan fajtája ami nem bántja a gumit így elvileg nem tud kárt tenni a láncomban sem. Nem hiszek a lánc tisztító spraynek ( és még drága is ) inkább leveszem a láncot és szépen hagyom ázni, és lesikálom....persze nagy nyomás nélkül