Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy olaj jó-e a motoromba.
Elmentem a yamahába és kértem Yamalube ( tudom drága) olajat 10v40 est, nem volt de mondta az eladó, hogy a Motul 5100 10v50 es is jó, igaz ez?
Megvettem de nem vagyok benne biztos. A moci Yamaha xt 125 x.
Előre is köszi! Széles utat!
ez a Motul http://www.barbotti.com/MOTUL/... itt láthatod hogy a Motulnak jobb a viszkozitása amúgy meg ha olyan volt mint a víz az a jó ugyanis a kenést nem az adja hogy jó sűrű legyen az olaj hanem a jó híg akkor gyorsabban áramlik a rendszerben és jobban elszeparálja egymástól a súrlódó felületeket ellenben a sűrűbb olaj nem képes erre
Jó, igen! Nem szeretnék általánosítani és tisztelet a kivételnek! Ám a szerelők szerint elég gyakori jelenség, bár ők azt mondták h főleg nem a Motul olajokkal szokott gond lenni... Szóval Castrol és Motul között van különbség minőségben szerintetek? V csak a márka miatt drágább?
Onnan, h 200-300 km mentem vele és kezdett a váltóm beállni, tehát alig tudtam váltani. Leengedtük egy szolnoki szervízben, kb olyan volt mint a víz! Semmi kenése nem volt. Ott Actevot árultak, szel az ment bele... szerencse h nem csinált az olaj nagy kárt! Egy kolléga előttem úgy járt ugyan itt h az olaj miatt kikönyökölt a hajtókar az R6-ján..... De el is van rakva pl egy L bontatlan olajam. Az a probléma h a vásárlás szokásosan számla nélkül történt, másrészt meg v 10000 Ft útiköltségem lenne ha reklamálni akarnék... szal szarok rá! Ott rohadjon meg! Ha kárt csinált volna az olaj, mind más lenne a helyzet...
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék! Mi a véleményetek a Castrol Actevo 10W40-ről és a Motul 5100 10W40-ről? Tapasztalatok? Sokféle olajat használtam, többek között ezeket is... viszont legutóbb Motulból hamisat vettem, pedig arra esküdtem volna. A Castrolról meg sok negatívat olvastam.... Szerintetek megéri az eredeti Motul a felárat az eredeti 2000 Ft/literes árú Castrolhoz képest? Elsősorban minőség tekintetében érdekelne a dolog!
Szintén olajcsere előtt álló motoros társaim jól fontoljátok meg honnan vesztek olajat, mert az olcsóbb nem biztos, h hosszútávon is olcsóbb!
varges. Az egy dolog, hogy sokan magánemberként forgalmaznak itt olajat. De amit te csinálsz az simán reklám, arra pedig más szabályok vonatkoznak itt, a sportmotoron. Mégpedig az, hogy ha kereskedelmi forgalmi céllal hirdetsz azért fizetned kell. Kérlek, tartsd tiszteletben a szabályzatot, ha hirdetni kívánsz keresd meg az admint.
Az 50 mire vonatkozik?
A 10 a folyékonyságára asszem?!
3410 ft volt a Motul.
Érdekesség kedvéért mennyiért vetted?
Azt szeretném kérdezni, hogy egy olaj jó-e a motoromba.
Elmentem a yamahába és kértem Yamalube ( tudom drága) olajat 10v40 est, nem volt de mondta az eladó, hogy a Motul 5100 10v50 es is jó, igaz ez?
Megvettem de nem vagyok benne biztos. A moci Yamaha xt 125 x.
Előre is köszi! Széles utat!
ez a Motul http://www.barbotti.com/MOTUL/... itt láthatod hogy a Motulnak jobb a viszkozitása amúgy meg ha olyan volt mint a víz az a jó ugyanis a kenést nem az adja hogy jó sűrű legyen az olaj hanem a jó híg akkor gyorsabban áramlik a rendszerben és jobban elszeparálja egymástól a súrlódó felületeket ellenben a sűrűbb olaj nem képes erre
Bizony. Én visszatérő vevőket szeretnék nem, átbaszni őket.
Megérkezett ma a csomag, minden OK!
Aki olajcserére szánja magát annak ajánlom az eladót!
Castrolt még keresem.
nekem innen jön :)
Én pl mondjuk a motulra. De árulok Castrol Act-evo-t is.
Itt a fórumon már vettek tőlem és nem panaszkodtak,
Nálam minden termék gyári és bontatlan és úgy érzem árban is jó vagyok.
Motul egyértelműen drágább a többinél, de szerintem a minőséget meg kell fizetni. 2000ért csodákat ne várjunk.
Castrolt is sokan viszik de az ára miatt.
Megvárom az előző kérdésre a választ és folytatom :)
nekem volt actevo és motul is de semmit nem vettem észre a szagán kívül
Kis segítséget kérnék! Mi a véleményetek a Castrol Actevo 10W40-ről és a Motul 5100 10W40-ről? Tapasztalatok? Sokféle olajat használtam, többek között ezeket is... viszont legutóbb Motulból hamisat vettem, pedig arra esküdtem volna. A Castrolról meg sok negatívat olvastam.... Szerintetek megéri az eredeti Motul a felárat az eredeti 2000 Ft/literes árú Castrolhoz képest? Elsősorban minőség tekintetében érdekelne a dolog!
Szintén olajcsere előtt álló motoros társaim jól fontoljátok meg honnan vesztek olajat, mert az olcsóbb nem biztos, h hosszútávon is olcsóbb!