Azt miből lehet megállapítani a manuálissal, hogy mikor pont elég a feszítés? Fülre, hangra, mire kell állítani? A gyárinál egyértelmű, elvileg a rugó pont annyit feszít amennyit kell.
Jaja, a víz a hibás mert a kis kacsa nem tud úszni. Sok embert ismerek akinek tönkre ment és nem akartak horribis áron venni másikat. Így csináltak állíthatósat, 10 éve jo müködik neki.
Amúgy egy cb 500-ról van szó, időnként lehetett hallani egy-egy kattanást a lánc felől, most kísérletképpen kicsit fellazítottam a két rögzítő csavart, kb. 2 millimétert kijjebb húztam a feszítőt majd visszatekertem a rögzítőcsavarokat. Azóta nem hallottam a kattogást, de ezek szerint fennáll a túlfeszítés lehetősége. Tapasztalatok szerint az automata feszítő hajlamos az elfáradásra, ezért próbálkoztam ezzel. Vagy akkor inkább ne mókoljak, hanem csere?
Okos gazda okosít az eccerű motorozik gyárival. Én nem alkalmaznék ilyet mert igen könnyű túlfeszíteni sőt szinte csak azt lehet ezzel, persze akkor hirtelen elhalkul a csörgés és mindenki happy mert hát az nem látszik, hogy majd szétszakad szép csendben a belseje.
Ha laza akkor hallani
Ha túl húzod nem nagy gond, majd bekopik
Sok endúróban is manuális van utólag beépítve aztán hibátlan
Például ilyet.