Csak óvatosságra akarok inteni mindenkit, aki használt motorgumit akar vásárolni postán való küldéssel, tehát látatlanban. Engem 2 rendelésből kétszer vertek át! Magánszemélyekről van szó, aki csak 1-2 gumit hirdet viszonylag jó árban és nagyon jó állapotban. Volt kép is hozzá és az egyiknél a profilmélység is meg volt adva. E-mailban azért kértem tőlük, hogy tolómérővel mérjék már meg pontosan a közepénél és a kigyorsítási pontokon is a profilmélységet. E-mailban is és telefonon is bemondta a pontos mm adatokat. Mondtam neki hogy nehogy átbasszon, mert abból baj lehet. OK, jön az utánvételes csomag, szépen becsomagolva a gumi NEM! átlátszó fóliába szépen, alaposan becsomagolva. Ugye csak az átvétel és a kifizetés után bonthatom ki a csomagot és utána már nincs visszaút! Kibontom, a fólia alatt még újságpapírok is vannak. Mindkettő gumi szarrá kopott, használhatatlan, ráadásul az egyik guminak még a márkája sem stimmelt. Ráadásul kiderült, hogy a feladó neve és címe is fiktív vagyis nemlétező (nálam csak ez a papír marad, tehát csak ezen a címem indulhattam volna el a feljelentés folyamán), de még aznap kiderítettem a postán az utalvány címzettjét ahová a pénz menni fog. Ez teljesen más név és cím volt (OROSZ S. , SOPRON, Makó út ...). A telefonját (70-6464720) nem vette fel, az e-mail címét megszüntette, de előtte még felszólítottam hogy fizesse vissza a pénzem mert átvert és a rosszhiszeműségből elkövetést a fiktív feladó egyértelműen bizonyítja. Még erre azt írta vissza hogy Ő nem hülye hogy visszaadja a nehéz munkájával kicsalt pénzemet. Kis pitiáner bűnöző, remélem megkapja a büntetését és mást nem tud átverni! Nem hagyott más választást nekem, minthogy feljelentsem a Rendőrségen. Az első esetben egyébként visszafizették a pénzemet.
Tehát aki gumit rendel és nem átlátszó csomagolásban kapja a csomagot az NE VEGYE ÁT! és érdemes még megnézni a feladót és az utalvány címzettjét is, ha nem azonos akkor szintén NE VEGYE ÁT! a csomagot.
sokan esküsznek a vágott slickre. Forgalmielvétel a helyszínen, műszakira kötelezés rosszabb esetben nagy zakó a vége. Brian írt már erről eleget, nem utcára való gumik.
http://www.kepesmotor.hu/sport...