Olaszoktól behozott jószágot vettem, a rendszámozás első menete ugye a vizsgáztatás /kb. 27e/. ezen vizsga is ugyan úgy 2 évig érvényes mint a többi? vagy itt van valami megkötés ,hogy pl. 2 héten belül a forgalomba helyezés többi lépését is meg kell csinálnom?
Helo
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy tudok egy külföldi 600-as GSR-t jó áron viszont csak A korl. jogsim lenne hozzá az a kérdésem, hogy forgalomba lehet-e helyezni itthon 25 KW-os motorként?
Az lenne a kérdésem hogy forgalomba lehet e helyezni egy olyan motort, aminek csak a forgalmi másolata ( magyar) van meg?
A segítséget előre is köszönöm!
A lényeg az lenne hogy Magyarországon vásároltam egy motorkerékpárt, én Erdélyi vagyok. Elvileg a Magyarországi forgalomból történő kivonás automatikusan meg kellett volna történjen az itteni forgalomba helyezéskor. Nos nem ez a helyzet. El kell utaznom Magyarországra és személyesen kivonatni. Én valamelyik határ menti település okmányirodájára gondoltam és azért kérdeztem hogy feltétlenül szükséges e az adott településre utaznom vagy bárhol megtehetem? Köszönöm a válaszokat
Üdv! A kérdésem annyi lenne hogy ha ki szeretnék véglegesen vonatni a forgalomból egy motort azt csak az adott város okmányirodájában tehetem meg ahol a forgalmiját kiadták, vagy ország szerte bármelyik okmányirodában megtehetem? Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!
Sziasztok. Kinéztem magamnak egy motort csak annyi baj van vele hogy külföldről behozott így nem tudom utcán használni. Az lenne a kérdésem hogy milyen papírokat kérjek el a magyarországi eladótól hogy utána itthon le tudjam rendszámozni és tudjam közúton használni. Válaszokat előre is köszönöm
A papírozás menete és költségei szinte teljesen ugyan azok mint egy másik hasonló évjáratú 600as motoré.
Ebben az esetben azon van a nagy hangsúly, hogyan tudod eljuttatni idáig...
Kimész érte és haza hozod futón, kisteherautóval vagy valami futárszolgálattal.
Na és erre nem nagyon fogsz itt választ kani szerintem... mert ennek neked kell utána nézned, keresned, hogy mondjuk ha a futárt választod akkor milyen cég vállal egyáltalán ilyen fajta szállítást és azt is mennyiért...
Vagy ki kell számolnod, hogy ha mondjuk Magyarországról indulva oda- vissza mennyibe lenne az útiköltség ha saját kezűleg akarod hazahozni.
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy egy cbr 600f tipusú Honda, Londonból történő behozatala nagyjából mennyibe kerülne? Mi a menete a dolgoknak? Ahogy visszaolvastam inkább kisebb gépeket hoznak be, azok árát látni, viszont a kérdés az, hogy érdemes-e egy angol hondát behozni, vagy mire minden papír intézve lesz, ugyan ott tartok, mintha itthon vettem volna egyet? Köszi!
Szia!
Bocs, hogy még csak most írok, de a hétvégén nem néztem a leveleimet...
Megmondom őszintén ebben az esetben nem vagyok valami jártas!
De az biztos, hogy amíg odakint van rajta érvényes biztosítás és forgalmi addig itthon is használhatod legálisan.
Igazából 2 lehetőség van:
1. Használod itthon a Német rendszámmal addig amíg érvényes a forgalmija és a biztosítása. És ezután papírozod le itthon, aminek a pontos menetében ebben az esetben sajnos nem vagyok biztos... De tippem szerint teljesen ugyan az mint ha frissen vásároltad volna odakint egy külföldi állampolgárságú személytől, annyival egyszerűbb a helyzeted, hogy ebben az esetben már alapból a te neveden vannak a papírok...
2. Véglegesen kivonatod odakint a forgalomból, és ebben az esetben ugyan az megint a procedúra (annyi nehézséggel, hogy ebben az esetben pl. nem tudod lábán haza hozni) , hogy itthon előbb műszaki, aztán reg.adó kérvényezése és befizetése, biztosítás és okmány iroda.
Alapvetően szinte mindig ugyan az a dolgok menete, de az ilyen esetben amikor már alapból a neveden van a motor lehet, hogy akad egy két gyorsító tényező vagy olyan tételek amelyek elhanyagolhatóak és anyagi szempontból kedvezőbb a végkimenetele az egész procedúrának.
Igazából azt javaslom, hogy eressz meg 1-2 telefont a hozzád legközelebb eső okmányirodába, vagy ha ők nem tudnak segíteni akkor az NKH-ba (KPM). És kérdezz rá erre, hogy ha már a neveden van a gép és Te odakint legálisan használtad a forgalomban, akkor ez miben befolyásolja az itthoni papírozás menetét.
Sok sikert hozzá! Remélem azért tudtam valamelyest segíteni.
Szia Zsolti! Én egy BMW-t vettem Németországban két éve, akkor vadi új, az én nevemre lett elöször forgalomba helyezve Hamburgban. Letelt a kiküldetésem és jönnék haza motorral együtt. Ilyenkor mi a teendö? Köszi a segítséget!
Csáó!
Szerintetek egy Husqvarna sm 125 2003-2006os évjáratú gép lepapíroztatása úgy mennyibe kerülne, hogy meg lenne minden papírja szükséges papírja a forgalomba helyezéshez. Ezalatt értem a két nyelvű adásvételit, eredeti olasz forgalmit, amin rajta van a külföldi hatóság forgalomból kivonó határozata. Ha valamit kihagytam volna javítsatok ki.
Olaszoktól behozott jószágot vettem, a rendszámozás első menete ugye a vizsgáztatás /kb. 27e/. ezen vizsga is ugyan úgy 2 évig érvényes mint a többi? vagy itt van valami megkötés ,hogy pl. 2 héten belül a forgalomba helyezés többi lépését is meg kell csinálnom?
Köszönöm előre is a válaszotokat!