Azért van a lyuk, hogy ha a vízpumpaszimmeringed tönkremegy akkor ne az olajba menjen a víz, hanem kicsepegjen, és ez gyári. A szimmering tapasztalataim szerint motorgenerálkor tönkremegy, ha nem kap vizet hetekig érdemes egy pohár vízbe betenni.
Ha gázt adsz felpörög a vízpumpa és több vizet fog kinyomni. Cseréld ki a szimmeringet, ellenőrizd a vízpumpatengelyt és lehetőleg gyári szimmeringet vegyél, jobb helyeken van raktáron általában, mert nem ritka, hogy elszáll.
Üdv mindenkinek
Olyan kérdésem lenne h mikor szoktatok és miért 4T-be 10w-40 töl sürübb olajat tenni és milyet..nem márkára gondoltam.
köszi a válaszokat.Rmz-be én 10w 40et használok csak érdekel miért vannak 50esek pl
Van egy 426-om (2002-ből) ,hozzá kell tennem eléggé lajikus vagyok(nem hozzáértő és elég kevés helyről tudok tanácsokat kérni.
Sokmindent átéltem vele , de a mostani úgylátszik komolyabb mint gondoltam.A vízpumpa alatt van egy lyuk ami a barátaim szerint gyári rajta ,de nem tudom mi célt szolgál.A gond a következő ,ebből a lyukből amikor gázt húzok neki ömlik kifelé a víz és nem tudunk rájönni , hogy miért csak találgatunk.lehet hogy a gőznek kellene távoznia rajta ? vagy esetleg köze lehet ahoz , hogy most lett hegesztve a hűtő?vagy netán az lehet a gond , hogy sima csapvizet tettem bele , de ezt csak abból a célból , hogy megnézzem , jó lette a hegesztés és hamarosan cserelem?
Ha van valakinek ötlete az lecci ossza meg , köszi
Jobban jársz ,ha inkább hűtőjavítóhoz viszed ezek a tüneti kezelésre való szarok semmit sem érnek, és lehet több kárt okozol vele. ráadásul utána az életbe többet nem tudod kimosni azt a tömítő trutyit.
Helló van valami hűtőtömitő cucc hozzáöntesz a hűtővizhez kicsit járatod, hogy körbemenjen a nevét nemtudom sajna de az enyémbe is lett rakva, viszont vigyázni kell vele nehogy sokat rakj mert akkor ott is megtapad ahol nem kéne és romlik a hűtés.
hello mindenki. a hűtőn egy kis esést követően szivárgást veszek észre.1óra mororzás alatt kb 5-10 csepnyi hűtőfolyadék szivároghatott ki.ezt is csak a ráragadt porról vettem észre.létezik valami folyadék amit a hütöbe öntve betömiti?
vagy nincs más csak a beforrasztás?kössz a segitséget
Ha gázt adsz felpörög a vízpumpa és több vizet fog kinyomni. Cseréld ki a szimmeringet, ellenőrizd a vízpumpatengelyt és lehetőleg gyári szimmeringet vegyél, jobb helyeken van raktáron általában, mert nem ritka, hogy elszáll.