Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

NAGYON JÓ ÚTON JÁRSZ ! AZ ALÁZAT A SZAKMA ÉS A MESTER ,ILL. A TANÍTÁS IRÁNT !HA EZEKET BETARTOD NAGYON JÓ HEG MÉRNÖK LESZ BELŐLED. Nekem az első amit megtanítottak:
-mindig tanulsz és sose szégyeld
-mindig kérd ki a melós(!) véleményét is,elvégre ő fogja végre hajtani az útasításaidat és ,ha megtudod értetni vele ,hogy mit miért akkor már jó úton haladsz.de neki is lehet jó ötlete!
- sose nézd le! némelyiknek van olyan szakma gyakorlata ,hogy mérnök is lehetne ,ha tanult volna..
végül 1 sztory:
hegesztőként melóztamvolt velem 2 lakatos+1 csőszerelő.én voltam a főnök,mível én stemplim volt rajta a munkán,de a csőszerelő az ész(szerintem). nekem kiadták a melót össze hívtam a srácokat elmondtam mi a terv(csőhídon)majd megkérdeztem a két lakatost ,hogy nekik mi a véleményük? miért? mert ők készítik elő a terepet,az álást, és ők fűzték be (velem eggyütt) a csövet.
ezzel többre mentem mint ha lekiabálok vagy fellengzösködök valakivel.ráadásúl egyenrangú
nak érezték magukat.
Tessék!
sziasztok
tudtok esetleg arról, hogy létezik-e miskolciában egy bs-dekor nevezetű hely ahol festenek airbrusht? a honlapjuk sajnos off.
Hát persze és most fog nyitni a Lidl kicsi városomban.(meg is fogom nézni, hogy fognak hömpölyögni a retkek a bejáratnál.)
Egész jól haladsz..., mert azért a mechatronika szinte full elektonika+gépészet.
Azért ne add enyire alá, vár rád a Tecsó vagy a drágaságos Lidl & Schwartz..., legalább ha már éhbérért dolgozol, akkor zsidónál tedd!
Ebben amúgy igazad van..., de nagyon kevés olyan hegesztőmérnök van, aki mellette nagyon szépen is hegeszt...(van pár aki viszont még soha nem hegesztett még, mondjuk az kicsit erős, de az ilyen műszaki menedzser lánykákat amúgy se feltétlen a tudásukért szeretjük)
Igazából nehéz ügy ez a tiszelet dolog, mert sajons a pályakezdő mérnököket gyakran lenézik a szakik és ebből a későbbiekben ugye konfliktusok is szoktak adódni, mikor már a mérnöknek is nagyobb felelősség van a hátán, akkor máshogy dirigál és esetleg nem nézi sokba a tiszteséges szakmunkát.
ki ismeri ? mi a véleményetek ?

http://www.belcord.hu/
ÉN EDDIG KB 15 HEG.MÉRNÖKKEL DOLGOZTAM EGGYÜTT,DE CSAK EGYET ISMERTEM EL KÖZZÜLÜK . salgótarjánban (fel is néztem rá)kb 22 mínősítése volt (akkor) és ő segített (tanított)nekem a titánt hegeszteni .Mert igazán jó mérnök(szerintem)csak az lehet ,aki úgyanazt a munkát meg tudja oldani,kivitelezni amit elvár! A TÖBBIT(TAPASZTALATBÓL TUDOM)NEM NÉZIK SEMMIBE SEM A HEGESZTŐK !
A JÓ MÉRNÖK TUDJA AZT IS AMIT A MIN.HEG NEM !
TUD AZT MIT -MÍVEL MILYEN ELJÁRÁSSAL LEHET ,CÉLSZERŰ HEGESZTENI.
ÉS AMIT AZ ÖREG MONDOTT :
FIAM ,AKKOR VAGY JÓ HEG.HA NEM CSAK MEGTUDOD HEGESZTENI AZ ANYAGOT (RÖTGEN-ULTRAHANG ALÁ)
HENEM ,HA TUDOD ,MIKOR MILYEN AZ ANYAGOK(FŐLEG KÜLÖNBÖZŐ) ÖSSZETÉTELE ÉS MILYEN ÁTMENETI PÁLCÁT HASZNÁLHATSZ HOZZÁ..
dolgoztam a BIOGÁL gyógyszergyárban. egy üres csarnokot vettünk át.jöttek a melósok mondták mit hova-hogyan szeretnének (hol lesz jó nekik ,kezelés stb szempontból ) átadás útán jöttek a mérnökök,körbe fényképeztek és 1m hét múlva kész volt a PONTOS TERVRAJZ és a KIVITELEZÉS ,ÉPÍTÉS NAPLÓ )))
voltam már villamosmérnökin is de meguntam, meg gépészen is, most meg mechatronikán, de van már elektrotechnikus pépöröm is a végén meg az ósönbe leszek pénztáros
Ez is igaz, csak sok cégnél ugye mer alap a szonda...
De nem hiszem, hogy hegesztő lesz, de hegesztőmérnök az sajna pont igen..., de amennyire egy mérnöknek kell, annyira pont tudok hegeszteni.
NEM PRÓBLÉMA A REMEGŐ KÉZ ,HISZ NEM AWI-VAL HEGESZTESZ, CSAK A PISZTOLYT ,gáznyomást,KELL JÓL MEGVÁLASZTANI.
ja és az öreg szakik egy decivel indítottak annak idején ..))))
Melyik része a problem? Talán nem infós a kollega...
Amúgy elég gányul hegesztek..., karroszériát azt nem bíznék magamra, még a BKI, meg a VFI(CO), az megy. De a láng az nagyon nem az én világom, nagyon remeg hozzá a kezem és úgy meg könnyen át lehet lyukasztani a lemezt.
A CNC az viszont poén,(persze nem a programozás)egyik osztálytársam egy mondatban összefoglalta a dolgokat, nyomod a gombot és kapod a banánt:)
ezek közhelyek
Egyértelműen Fájerfoksz..., ha már kockulni akarok, ezek csak tanácsok és szerintem hasznosak és azt se mondtam, hogy ne bulizzon, meg hogy ne csajozzon, meg bla bla bla...
Simán lehet 4 egészes átlagokat csinálni, ha az ember ügyesen osztja be az idejét és nem csak döglik, a mi köztársasági ösztöndíjasunk is gitározik bulizik... stb. stb., a régi kockasztereotípia már rég a múlté..., habár infosoknál talán nem annyira, de a gépész srácok álltalában hírhedten jókedvű és alkoholszerető egy népség....
szerintem itt találsz...
http://www.kepesmotor.hu/matri...
"közben a Wignerben(Eger) csináltam pár szakmát, mérnökaszisztensi, CNC-ét, hegesztőt.(amúgy megérte, akkor azért megemberesedtem, és szakmailag is nagyon ütőképes kis suli"
Bocsi,de az ilyet nagyon csípem. Én 90be végeztem hegesztő,karosszérialakatosként , majd éretségi+hegesztő tecnikusi amit 4.év végén (4,8 átlaggal ott hagytam) többet kerestem és keresek azóta is.11 éve mester vizsga(hegesztésből) és azóta is azt vallom nem tudok hegeszteni..)))
ja és közben szereztem 4 vizsgát (gyorstalpaló és 6 szakmát))))
azóta segédmunkásként mellózom..)))
Tud e vki carbon mintás tankpadot hollehet kapni? esetleg Miskolcon vhol?
mintha apámat hallananám