Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

No de csak hogy kellemesebb dolgokról is legyen szó.
Most vasárnap megyünk egy kis csapattal a Tátrába. Mivel nem jönnek annyian amennyit beígértek, így van pár szabad hely. Mielőtt Alexa meggyanúsít, nem nem direkt szervezek rá az időpontjára. Csak van lehetőség a Tátra felé venni az irányt. Ha valakit érdekel, leírom a részleteket.
Nem kell semminek nekipuffanni. Elég egy szerencsétlen highside baszódás és máris törik ez-az. Még a MotoGP-n is ahol pedig nem a 15e-s Shox-os hálós kabátban nyomulnak a 40e-s Airoh sisakkal. Arról nem is beszélve ha nem csak csúszol hanem valami véletlen során hömpörögni kezd a tested, akkor jön a kéz és a láb csapódásai miatt a törés, ízületi ficam, ilyenek. A ruha csak az első földetérés hatását tudja tompítani a protektorokkal és ha utána csak csúszol akkor a hám és mélyebb sérüléseket védi ki. Más ellen szart se ér.
Sosem felejtem el azt a videot amin mutatták hogy zárt területen, jól beöltözve, jól felkészült (nem holmi 24 éves taknyosorrú hűderégmotorozó) stuntrider világbajnok meghal. Szerencsétlen esés volt mindössze.
Ezek nagy igazságok hiába van rajtad 600 ezer ft értékben ruha, ha úgy puffansz neki valaminek......
Régóta motorozott?24 évesen ne röhögtess. Régóta max egy 60 éves motoros motorozik. Jól be volt öltözve? Elárulok neked valamit! bőrruha, legyen akármilyen kengurukölyök faszáról hántolt előbőrből csilliérdért, nem is túl nagy tempó után csak annyira jó hogy egyben tudjanak ráemelni a tepsire. Kéz és lábtörés ellen szart se véd! Alkar-felkar eltörhet, lábad eltörhet, medencéd eltörhet, kulcscsontod eltörhet. Sisakod többszázezres? nyitott temetésed lehet, hurrá! Ugyanis van neked egy nyakad. Ami ha eltörik akkor kész vége a dalnak. Védi valami? Biztos vagy benne hogy úgy védi bármilyen hiperszuper "tök jól be volt öltözve" bőrruha, sisak, csizma a tested ahogy kell?

Kollégájával beszéltem, aki szintén motoros és elég jóban van a balesetet helyszínelő rendőrrel. A tempó bizony 2-essel kezdődött és három számjegyű volt.
Például ez a miskolci eset.. Ami a pesti úton volt pár hónapja. 2 személlyel,kawasaki.. Biztos tudjátok,Kaszás belinkelte.

Na,a gyerek a kellő tempóval ment,nem 100 fölött,ahogy sokan gondolják/állítják. Csak simán ment a sor mellett,kocsival meg kitolta az orrát az ember (szintén motorozik). Meglökte a motort,átsodródott szembe,ott jött a forgalom mind2 sávon.. Lement a szélére,már jött visszafelé,amikor valahogyan elkapta azt a kis zöld km-es táblát. Pedig ura volt a helyzetnek,de a tábla valahogy becsúszott.. Régóta motorozott,több éve,jól is motorozott,talpig be volt öltözve,és mégis.. Részleteket nem írok plusszba.. (és rendőr volt a srác)
Nem egészen. Momentán sárgán én is átmegyek,attól függ,mióta sárga. A lámpák között meg van egy kis eltérés (legtöbb helyen,mindenhol így kéne) vagyis te megkapod a pirosat,akkor ezzel egyidőben a keresztforgalom nem kap zöldet. Piroson nem szoktam átmenni,de amikor a lámpa alá érek,volt már,hogy pirult (ilyenkor még nem mutat zöldet keresztbe).Mondjuk ez pesten mindennapos.Ott csak zöld van,meg piros,a narancs az meg halványzöld Gyalogosnak meg mindegy,hogy milyen lámpája van,átmegy,ha akar. Azt a bizonyos csoportot csodálom,aki lelép anélkül,hogy körülnézne,ráadásul piros a lámpa Keresztül mennék rajta,csak drága lenne a javítás. Tudjátok,az indiánok Ha meg éjjel közlekedsz,lehet számítani a részegekre,vagy akárkikre,akiket jobb esetben látsz,rosszabb esetben meg megérzel Pl bicajos megy lámpa,mellény meg minden nélkül éjjel a sáv közepén
Bár lehet,hogy nem mindig így van Egy tuti,elég idegesítő,amikor csak a 3. zöldön jutsz át.. Amikor sietek,olyankor a sárga nem gáz,ha már nincs előttem senki,amikor sárgul. Ha van,akkor megállok,mivel piroson mennék át,mire odáig jutnék.

Motorral meg ja,csak ésszel. Volt egy srác,nemrég halt meg,lehet,hogy tudjátok. Telizöldön ment át,a papi meg átment a piroson. Nos,csúnya vége lett.Megpróbálta kikerülni a motorral,de nem jött össze. Az öreg csak annyit mondott a rendőröknek,hogy hoppá,elnéztem,vagy ilyesmi
Meg ugye motorral indulsz már a sárgán,olyankor tuti még valaki átcsúszik máshol a piroson,mert nem érdekli,meg mert siet,vagy éppen azért,mert új kocsija van.
Piroson még át se csusszanjunk Pár hete haverral motoroztunk, nekünk zöld volt indulunk még jó hogy néztünk balra mert egy gyökér csicska úgy átjött a piroson, mint annak a rendje. Ha csaka lámpát nézzük akkor kaputtó Szóval nekem senki ne mondja meg, hogy csak átcsusszantam a piroson..... Ha csak kicsivel lépi túl a seb. határt akkor is megtud állni még a sárga jelzésre is. Gyalogosokról meg szintén van vélemény:

Este hazafelé zöld hullám( kb 80-nal mehettem 50-es tábla végig, de zéró forgalom) zebra közeledik senki rajta erre vagy 20-30 méterrel a zebra után 2 gyalogos full sötétben a 2 sáv közepén sétálgat...kb 40 centire mentem el a 2 jómadár mellett 80-90-el......NA ennyit a tilos jelzésekről és arról, hogy áá még az zöld volt vagy csak sárga

Nem hiába a piros az piros, tök mindegy, hogy még sárgán lépek le vagy indulok el.
Ezek a dolgok meg majdnem mindennaposak. Ugye,ha nem használja a megkülönböztető jelzéseit 8igen,többes számban) akkor ugyan olyan közlekedő,mint te,ugyan az vonatkozik rá is,mint rád. Plusz nem villog,nem csinál semmit,csak részt vesz a forgalom áramlásában,de túllépi a limitet (50/70) ,átmegy a piroson,záróvonal,kanyarodni tilos,stb. ( De előszednek,hogyha a lámpa alatt gyorsan meggondolod magad,áttolod a kocsi orrát a kanyarodóba és ezzel átléped a zárót.)

Pl itt van ez is,csak nem vág a témába:
Pesten megbüntettek egy gyalogost 18ezerre,mert átment a piroson a gyalogátkelőnél (Sajnos nem közölte a cikk,hogy tömör piros volt,amikor lelépett,vagy közben lett piros). Most már megbüntethetnek (mindenféle bizonyítás nélkül) ha átcsusszansz a piroson.
Ő csak így szeret megállni. Te nem?
Ha jól tévedek,és a rendőr oda akart bekanyarodni (azaz balra kanyarodik) akkor az se túl szabályos,mert onnan nem lehet kanyarodni
Persze,nem tévedhetetlen,ő is csak ember,ráadásul lehet,hogy ezért a fejét veszik. Viszont túl sokszor akarják ott megállítani az autósokat,ahol biztosan nem kéne /kanyar közepe,a lejtő után egyből/ .
odébb akarta tolni az oszlopot...))
Ők is csak emberek.......miért lennének "tökéletesek"?
Akkor tessék,egy kép,amely híressé tesz. Akinek van hozzá története,leírhatja,bár nem biztos,hogy érdemes. YouTube-n is lehet látni érdekes felvételeket,amin a rendőrök furcsán dolgoznak..
Biztos nem ismerte a kresz táblát.))))
Tegnap épp láttam amint kedves SÜN-bácsi az egyirányú utcába behajt a TILOS felől... Természetesen megkülönböztető jelzés nélkül. Jó példát mutat.
kár,pedig nagyon jó!
és még egy gondolat a radarokról...
http://www.szoljon.hu/jasz-nag...
Nem én írtam.
Ez a hsz nekem is tetszett..
"Hát azért Te jó nagy paraszt vagy testvér....

A közigbírság nem kikerülhető. Senkinek. Még a rendőröknek sem.

Ha pedig egy rendőr mondjuk visszafordul egy záróvonalon civilben, és a másik azért nem bünteti meg, mert kolléga, akkor gondoljunk ilyenkor a haveri alapon ingyen utazó MALÉV-osokra, vagy BKV-sokra, önkormányzati lakással bizniszelő közalkalmazottakra, egymásnak hálapénz nélkül dolgozó orvosokra, a csizmát olcsóbban beszerző Shoxosokra."
erre gondoltam..

"
akkor meg nem lesz jó a fék
Általában én is Ritka pillanat,amikor átlépem. De a sok 20-as 30-as korlátozók... Ráadásul nem olyan rossz az útburkolat Amikor a plázánál voltam,besárgult a lámpa,ezért kicsit odacsavartam,és egyből beindult a gép Túl új a rendszámom,még a vak is látja
Melyik rendőrös Sztoryt? Szerintem nem. Engem túlságosan nem érint ez a traffipax téma. Általában sebességhatár közelében közlekedek + kicsit feljebb.
Legalább a trafis kép nem szemcsés Csak nem volt partyfotó a plázánál. Akkor igencsak el kéne adni a motort
te írtad a rendőrös sztoryt?
ezért akartam +tudni mi a véleményetek...?
mert nekem is gyanús , ez a kifogás.....
Hétvégére egyeztethetünk egy időpontot.