Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Úgy érzem kimeek lövök1-2 vadat a ktmel Meddő téma ez
Messzire nem jutottunk, azok a "vadászok" akik ellopják a vadat, azok a többségében pénzeszsákok, ha ilyen milliós sportot űznek, szted miből élnek? Csak nem kint lévő cégükből? Milyen barátaik vannak? Csak nem a törvényhozásban dolgozók?
Minden összefügg mindennel...
egy kis off,
eladnám használt sisakomat PREMIER KARBON -KEVLÁR buko xl-es méret D-csat, kivehető bélés . sehol nem törött.
ára : 8000. ft.
jol eltértűnk az eredeti témátol a vadászat erdőrablástol indultunk, és most a kűlföldi telephely , kinti adozásnál tartunk....
De ezek nem elmennek, hanem kimenekítik a pénzüket, és itthon élnek...aki elmegy, az máshol fizeti a közterheket, és ott él, ahol fizeti...
Ők mondták hogy el lehet menni - most meg csodálkoznak hogy páran komolyan vették?!?
Én is osztom a Raks véleményét. Mifaszból akarnak országot építeni, gazdaságot fejleszteni, ha mindenki külföldre megy adózni, mert ott könnyebb? A Szlovákok is lassan belebuknak a marha nagy kedvezményeikbe, mert alig folyik így be lé az államkasszába...
Ja, akkor az elfogadható hogy az állambák odafönt törvényesítik a cégek (cégeik!) külföldi tartózkodását és így a saját részre még több pénzt tudnak kivenni belőle, de Magyarországra meg szarunk, de nem adózunk...
Hidd el ha ezek a tolvaj vadászok ha ők is hozhatnának törvényeket, jan.1-től dec. 31-ig törvényesen vadásztatnának területre betévedő terepmotorosokra... Amit meglősz tiéd törvényről nem is beszélve. De mivel nincsenek ennyire fönt, így marad a tolvajlás.
Számomra akkor is tolvaj az aki kintre adózik, de mo-on él...
Ne próbáld már meg összemosni a dolgokat!
A külföldi székhely (adózás) az esetek többségében teljesen jogszerű, míg a rabsickodás, fatolvajlás akárhogy is csűröd-csavarod, bizony _bűncselekmény_!
Persze mert te motoros vagy és az erdőben az ő "játékukat" rontod el... Persze hogy ezért nem tetszik hogy keresztbe tesznek!
De ha adószakértő lennél és a cégek dolgait vizsgálnád, miért külfödi a telephely de a raktár itt van stb., azok tennének keresztbe, lehetetlenítenének el.
Számomra ez ugyanaz... Egyik is lop, másik is lop, te meg akár rá is jöhetsz, tehát pusztulj.
Lényege az egész vitának:
Ebben az országban mindenki lop, csal, hazudik... Ki kicsit, ki nagyon... De mivel mi a vadászok tolvaj brigádjába ütközünk motorozások közben őket szidjuk!
Nekem ebbe csak az általánosítás nem volt szimpatikus...
ha valakinek van kedve olvasson bele a verga.hu ba ,mert ugye a lőteret is természetvédelmi teruletté nyilvánitják 1,6-millio euros támogatást vettek fel ürgék,és pockok telepittésére sólyom fészek épittés stb .Mert ugye a katonai tevékenység az nem árt a természetnek és persze lessz tanösvény is hogy mindenki kényére kedvére lőszert rugdozhasson
az EU , vagyis amit sokan csak Europai Unio néven emlegetnek hivatalos teljes neve a következő:

EUROPAI GAZDASÁGI ÉS PÉNZŰGYI MONETÁRIS UNIO.

ha valaki megérti a középső szavak jelentését rögtön megérti azt is miért döntenek mindenröl a fejűnk felett, lassan gazdasági igába hajtva az egész országot...

csak sajnos a középső szavakat nem szokták emlegetni mert akkor sok ember nem ikszelt volna oda...!
minden tiszteletem a tiéd hogy kiálsz azon 10 %-nyi normális vadász mellet aki a mai napig probálja egészségesen csinálni a dolgait....sőt minden tiszteletem az övűké is....

de a többi 90%-tol akár holnap elkobozhatnák a fegyvert is az engedélyt is, de még a buszbérletet is!

a kűlföldre vitt cégnek, meg pont semmi köze a vadászathoz ,és az erdőben uralkodo viszonyokhoz,

bármilyen hasonlatként emliteni a témában is rossz ,mert tényleg semmi köze hozzá, annak az országban működő vállalkozásokhoz akik itt adoznak van köze, de ez meg egy tökre kűlön téma.
szerintem.
egy dolgon gondolkozz el egy pár percig:

- vajon kik milyen politikai erők parlamenti emberkék hozták létre a natura2000, és többi hasonlo műzöld szervezetet..?
-vajon ezek a politikusok akik ezt kétrehozták ők maguk is vadásznak.?

ahogy megválaszoltad ezt a kérdést önmagadnak rögtön rájösz arra vajon miért nem fogsz soha látni natura 2000-es, és egyébb műzöld tűntetőket egy tereléses vadászaton, amikor beterelik az erdő összes fellelhető állatát egy U alaku keritéshez a felsorakozott vadászpuskák elé, ahol elindul a mészárlás mindenre ami mozog......

és rögtön fogod tudni a választ arra is miért egy szaros terep motor versenyre vonulnak ki papirokat lobogtatva....

ennyi.
Látom fölöslegesen írogatok... Annyit mondtam hogy a dolgoknak rendesen ÍGY KELLENE működnie!
És nem az olyan vadászokról beszélek akik pénzért vettek jogokat, saját helyet, stb.
Eszembe nem jutott az összes vadászt megvédeni.
Mivel gondolom többet és jobban ismerem őket mint a kedves fórumtársak, akik csak a köcsögökkel találkoztak az erdőben, ezért gondoltam hogy azért a 10%-ért kiállok...
De befejeztem! Nem érdekel ennyire a téma...
De úgy csöndesen megjegyzem, még arra senki sem reagált hogy a éttermes ismerős tudja hogy lopott a vadhús mégsem hajtja el az eladókat és más hasonló dolgok...
Éééés ismét: nem védem a gané vadász, Isten mentsen. De az endúrós olyan helyen járkál ahol őket akár lebuktatni is le lehetne, csoda hogy nem tetszik neki?
Ha céget ki lehet vinni külföldre mert ott jobbak az adózási szokások és több 100ezret spórolhatnak, ez rendben van nálatok, akkor egyszerűen nem tudok erre mit mondani... A cég mivel nem ide adózik a TI, vagyis a MI zsebünkből húzzák ki a pénzt, és ez rendben van? (És hány nagy cég van így, emellett a vadászok összegei eltörpülnek)
Akkor én leszarom melyik vadász mit lopott, de azt nem tudom ti miért csodálkoztok ezen.
Magyarországon élsz? Magyarnak vallod magad? Akkor adózzál bammeg itt! Magyarországon végezted állami pénzből a főiskolát/egyetemet? Akkor dolgozz itthon, ha nem, fizesd viszza az egész költséget!
De EZ Magyarország, vagyis Abszurdisztánia!
Részemről a téma lezárva, ez túl hosszú hogy itt vitassuk meg!
És most megyek leb*szom apámat mivel ebben az évben még nem ettem vadhúst!
Ja és a két nagy hűtőt is meg kell még vennünk...
Szerintem az én zsebemből nem az Alma vagy a munkáltatóm húzza ki a pénzt, hanem a sok tetű ingyenélő dilettáns politikus...ugyanis az Európai Unió (amihez ugyebár népszavazás útján eldöntve "szeretett" Banánisztánunk is csatlakozott) többek között éppen az anyagi javak szabad áramlásáról szól...és aki bedől ennek a blőd, rosszindulatú adócsalózó bullshit-nek, az maga is egy korlátolt barom a szememben...
Engem már teljesen hidegen hagy hogy ki mit lop!Úgyse tudsz ellene tenni ha pedig oda kerülsz a fazékhoz te is úgyanúgy megeszed a részed.Engem a vadászok erdészek sötétzöldek hozzáállása nyugtalanít.Tudják ők is hogy van pár ezer endurós és lenne igény pályákra területekre hogy ezt a hobbit nyugodtan űzhessük.De nem történik semmi.A földek legtöbbje magánkézen a tulajok meg inkább vadászoknak erdészeknek adják bérbe.Minket meg sehol se látnak szívesen mert zavarjuk őket.Őket nem a vadakat!Mert már erről is sok vita folyt hogy mi zavarjuk a vadat meg kimenekülnek az erdőből satöbbi.Nagyobb hülyeséget ritkán hallok de ezt sűrün tőlük.Érdekes a puska,terepjáró,stihlfűrész stb-től nem félnek Szerintem a vadra csakis egy dolog veszélyes az pedig a puska.Az hogy kinek a kezébe van ti is tudjátok.De ahogy használják azt a puskát és hogy szelektálják a vadállományt arról vitázhatunk napokig.Meg van a véleményünk róluk és nekik is rólunk.Én amit látok abba hiszek az pedig minket igazol..Ennyi.
drága barátom, minden tiszteletem édesapádé meg az összes 10 % vadászé aki tényleg igy vadászik..

DE ezt sajnos te is tudod ,én is tudom mindenki tudja hogy ennek amit mondasz még a fele sem igaz.

a vadászat mint "sport" nem azért van ,virul és létezik hogy kilödözzék a beteg állatokat, ha ezért lenne akkor annak én örűlnék a legjobban,

a vadászat egy űzlet ahol a satnya emberi egyedek kiélhetik lödözési szenvedélyűket, mindez nagyon komolyan felépitett szövetségek, vadgazdaságok, erdészetek igazgatásában van, és az éves forgalmuk jopár milliárd ft.
éves tagsági dijak,
trofea dijak,
kűlföldiek, belföldiek vadásztatása, bérvadászat,
kilövési dij,
vadász engedélyek,
puska tartási engedélyek, szabályok ahoz kapcsolodo költségek,
a fegyvert, löszert, ruhát távcsövet sem a helyi bucsuban kapják...

ha a fele igaz lenne annak amit mondasz, akkor a vadászoknak nem lenne otthon 1 vagy több giga fagyasztoládája, tele hussal, hanem csak egy kishűtője lenne amiben egy lesatnyult rűhes beteg kisdiszno árválkodna már jopár éve..

véleményem szerint ez az egész vadászat egy elkorcsosult, csunya szabad rablás, ami ott folyik az az erdőnek és az élővilágának rendesen odavág.
ortszágos szinten is naponta vágnak új utakat az erdőben , vágnak ki fákat hogy újabb és újabb magasleseket épitsenek belőle,merthogy ugye nem a tűzepen vett adozott fábol készűlnek azok a szaros állványok, egyre több a sorompo, naponta nő a keritések kilométer száma, ami sokszor csak félbevágott rozsdás beton vashálo, hogy az állat ne tudjon kimenekűlni adott terűletröl, ha mégis megprobálja akkor tuttira fennakad a rozsdás hálon, hogy mindezen sok gusztustalan dolog minél jobban kiszolgálja az országban lévő több mint 60 ezer bejegyzett regisztrált vadász érdekeit!

egyszoval szépen megkérlek ne védd itt nekem a becses vadász lobbi érdekeit mert hányok tőlűk,
Miképpen? Vadász ellopja a vadat, fát (lassan már mindenki szerint), Alma meg a ti zsebetekből húz ki bizonyos összeget mivel nem ide fizeti sok mindent (nem tudom amúgy mi mennyivel olcsóbb kint).
Mert a KTM-bolt nem kint leledzik ugye?
Szóval csak azt akartam ezzel közölni hogy mindenki, azaz MINDENKI ha lehetősége van stiklizik...
Szerintem meg hülye az,aki egy barom ország még baromabb vezetői miatt kidob a zsebéből feleslegesen százezreket vagy milliókat,ha van lehetősége spórolni. Ha nekem lenne lehetőségem,én is spórolnák!
Látod ezen én is gondolkodtam egy ideig, de nem igazán jutottam eredményre...mindenesetre azt már tudom hogy a mi cégünk is köcsög adócsaló, mert a Szloviban működő bolthoz értelemszerűen szlovák rendszámú autó(k) is tartoznak...
Eddig csak olvastam az üzeneteket,de most megkérdezném,hogy az alma szlovák rendszáma,hogy a pöcsömbe kapcsolódik a vadászokhoz?

Amúgy abban teljesen igazatok van,hogy mindkét csapatba vannak faszfejek.
ja a szamár az csak meglepő és érdekességként említettem ..amúgy nem tudni mibe botolhatott bele az erdőben , hogy amputálódott a feje..
nem haverom csak ismerős.....de elmentél a lényeg mellett....
az általánosításban igazad lehet amúgy..de ők vívták/ vívják ki a hírnevüket...

mint ahogy mi is