530 euró csöppet sem úri albérlet, Linzben ott kezdődik egy normálisabb lakás.
Nekünk Astenben ami 20 kilométerre van Linztől 350 fejenként amiben se szekrények, TV, internet, szinte semmi sem volt.
Első este még fűtésünk se volt 8 fokban aludtam este.
De ez mellékes, a legolcsóbb lakások 300-350 annál arrafelé már csak drágábbak voltak.
A kaja nem olcsóbb egyeltalán kint. Ja hogy akkor esznek pizzát meg gyrost.... Itt ezek a legolcsóbbak... Meg a dürüm... Menj egy étterembe enni azt mindjárt fizetsz 50-60 eurót! Albérletem 1 szoba 530 euro.....
Olyan ember ne okoskodjonszerintem akinek a valakije meg annak a valakije mondta hogy a zöld az kék...
Tudom milyen csináltam. Meg csináltam azt is hogy szó szerint ájulásig mentünk, havi 20-24e km-t. Akkor lett elég mikor orvérzés, vérnyomásproblémák jelentkeztek. Nem emlékeztem hogy jutottam el a lerakóra, rémálmok stb. Szép volt jó volt jól (az átlaghoz képest) lehetett keresni de elég.
Nem számonkérni akartam. Sajnos vannak olyan szakmák amiket itthon nem fizetnek meg :(
Anno nekem is olyan összeget mondott a zsembery hogy maradjak ott szerelőnek mikor befejeztem a sulit, hogy csak pislogtam, hogy ezt komolyan gondolja e.
Nem egy helyen dolgozom 10 éve + történtek olyan dolgok is az életben amikre nincsen befolyásom (másnak se).
Abban mondjuk igaza van ini-nek hogy egyetlen alkalommal sem a jobb fizetés befolyásolta a munkahely-választásomat, nálam nem (sem) ez a fő szempont. Viszont azt is látom hogy az én szakmáimmal, ha a fejem tetejére állok, itthon akkor sem fogok tudni a mostaninál többet keresni (sőt, annak is örülnöm kell, ha egyáltalán van állásom).
mi mikor megyunk a soforokert ( 1 honap tavollet utan jonnek haza) szombatra haza hozzuk oket.vasarnap mar a huslevest nem tudjak megvarni
a kamionozas kulon mufaj.nagybatyam uzi par eve.o kazahstan t jarja. voltam kint lattam milyen. tisztelem kitartasat
Nem kötekedés kép de pár sorral lejjebb azt írtad, hogy sokan nem törekednek a jobbra.
Most meg írod hogy diplomával nyelvvizsgával +szakmàval 10 éve melozól és ugyananyit keresel. Akkor Te se nagyon törekedsz a jobb életre hanem beletörődtél?
8éve kezdtem a kamionozást a jelenlegi a 16. Munkahelyem de mindig csak felfelé lépkedtem (fizetés munka körülmény). Volt ahol 1 hetet dolgoztam és az alatt láttam hogy nem fog teljesülni az amit mondtak és az én elvárásom így tovább álltam.
Több lehetőségem is lenne kimenni dolgozni, ráadásul olyan helyre ahol nem a "bevándorlók" fizetését kapnám hanem az ottani normális bért. De vhogy nem visz rá a lélek, hogy itt hagyjam a családot a haverokat az eddig felépített dolgokat.
Meló külföldön szép és jó dolog.Van aki itthon boldogul az kint is boldogul.Aki meg tróger itthon azt kint is az marad.Nem kell csodára várni külföldön se.Én is kimehettem volna már ezerszer de inkább melózok itthon szar pénzért.Amit meg akarok szerezni azt itthon is megtehetem.A haverok a család az mind itt van.Hétvégék a nyári esték bulik a haverokkal a családdal meg egyáltalán az hogy itthon élek ez a hazám itt kell boldoguljak nekem ez sokkal fontosabb mint hogy egy idegen országba dolgozzak ugyancsak beosztottként.Lehet többet keresek de boldogabb az biztos nem lennék.Hány országban élnek nyomorban mégis boldogabbak mint sok megsavanyodott magyar aki abba keresi a boldogságot hogy minél több legyen a havi fizetése.Szóval ennyit erről.
Sot tamogatom is.Legalabb meg vagy felmillioan menjenek igy ha valaki itthon akar dolgozni kenytelenek neki tobbet fizetni mert mindenki kinn dolgozik.Es konnyebb valogatni az itteni melokbol.
Nincs ellervem.Menjen aki akar.
Neked meg jobb is.Novered kinn el ott lehet a bazisod es kereshet melot is fiatal is vagy nincs csaladod.idealis lenne kint lenned.
De nem vagy.
Egy dolgot ruhellek.
Azt hogy valaki feszt szajkozza hogy kinn a csirke is nagyobb meg zoldebb de itthonrol.
Nem megy es teszi amirol dumal csak dumal.
Vagod?
Evente tobbszor szoktunk lenni 1-2 hetet, 3al tudok szorozni de en mar leszarom. Sokszor lattuk mar az ellenerveidet amiket vedesz nagyon mint a mecsekburgert
Nekünk Astenben ami 20 kilométerre van Linztől 350 fejenként amiben se szekrények, TV, internet, szinte semmi sem volt.
Első este még fűtésünk se volt 8 fokban aludtam este.
De ez mellékes, a legolcsóbb lakások 300-350 annál arrafelé már csak drágábbak voltak.
Azért már 2 szobás lakást lehet nézni akárhol mondjuk.
te elni mesz ki ezek szerint.nem dolgozni
Olyan ember ne okoskodjonszerintem akinek a valakije meg annak a valakije mondta hogy a zöld az kék...
Anno nekem is olyan összeget mondott a zsembery hogy maradjak ott szerelőnek mikor befejeztem a sulit, hogy csak pislogtam, hogy ezt komolyan gondolja e.
Abban mondjuk igaza van ini-nek hogy egyetlen alkalommal sem a jobb fizetés befolyásolta a munkahely-választásomat, nálam nem (sem) ez a fő szempont. Viszont azt is látom hogy az én szakmáimmal, ha a fejem tetejére állok, itthon akkor sem fogok tudni a mostaninál többet keresni (sőt, annak is örülnöm kell, ha egyáltalán van állásom).
a kamionozas kulon mufaj.nagybatyam uzi par eve.o kazahstan t jarja. voltam kint lattam milyen. tisztelem kitartasat
Most meg írod hogy diplomával nyelvvizsgával +szakmàval 10 éve melozól és ugyananyit keresel. Akkor Te se nagyon törekedsz a jobb életre hanem beletörődtél?
8éve kezdtem a kamionozást a jelenlegi a 16. Munkahelyem de mindig csak felfelé lépkedtem (fizetés munka körülmény). Volt ahol 1 hetet dolgoztam és az alatt láttam hogy nem fog teljesülni az amit mondtak és az én elvárásom így tovább álltam.
Több lehetőségem is lenne kimenni dolgozni, ráadásul olyan helyre ahol nem a "bevándorlók" fizetését kapnám hanem az ottani normális bért. De vhogy nem visz rá a lélek, hogy itt hagyjam a családot a haverokat az eddig felépített dolgokat.
Ezt szépen megfogalmaztad
Neked meg jobb is.Novered kinn el ott lehet a bazisod es kereshet melot is fiatal is vagy nincs csaladod.idealis lenne kint lenned.
De nem vagy.
Egy dolgot ruhellek.
Azt hogy valaki feszt szajkozza hogy kinn a csirke is nagyobb meg zoldebb de itthonrol.
Nem megy es teszi amirol dumal csak dumal.
Vagod?
TAMÁS tesvér is KIMEHET még PÁR hónapra kutyaszart LAPÁTOLNI...mert KICSIT MAGASRA tette a MÉRCÉT...