Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát nálam nem nagyon találnál "tékozlást"...enni-innivaló, benzin+motoralkatrész, lőszer, ezekre költök, azt' slussz
még nem! megvan a sunám!
volt egy csomó ismerős aki hasonlóképp gondolkozott mint te
aztán szépen összeszedegettük mire is megy el a pénz és rájött hogy tékozol
amúgy azt is észre kellene venni hogy a "nyugat" azért él jól(jobban) mert a "kelet" szarul él
ami persze hogy nem igazságos, de mi az igazság? az hogy az erősebb jobban él
és tökmindegy hogy emberekről vagy oroszlánokról vagy épp a házi tyúkokról van szó, az erősebb többet eszik jobb helyen fekszik és többet dug
ennyi

meguntam
Pont ugy mondod mintha csak te mentel volna ki.
Ugyanaz a reggeli itthon kb ezerotbe kerult grobmingi mittomenmiben meg negyezerbe.De a digo lidli ben meg a magyar felirat is rajtavolt az osszetetelben a kedvenc mogyos napolyimon mint a godolloiben.En is kajalok kinn nem csak te.
Bar lehet nagyobb mennyiseget szal ott lehet a difi.
Kőkorszakiként legfeljebb azzal játszhattál volna ami egyidős veled...ha még nem harapta le a kardfogú tigris
Mar leirtam, hogy nem szolok hozza a temahoz. azonos ar vagy olcsobb jobb minosegbeb ezt tartom
Végülis...ha szerinted az teljesen rendben van hogy diplomával, nyelvvizsgával (és valós nyelvtudással) + még vagy 3 másik szakmával, több mint 10 év munkaviszony után ugyanannyit keresek mint pályakezdőként és ebből csak azért telik két, szvsz nem is túl drága hobbira (messze nem olyan szinten mint amit a kedvem és tudásom megengedne) hogy anyámékkal lakom és kaján+(robogóval) melóba járáson kívül kb. semmi másra nem költök...akkor biztos én vagyok a hülye. De szerintem nem.
én pl fél műszak alatt kijátszottam a RE-VOLT ot.. másnap meg a CARMAGEDDON 2-t és? :D
Ja, mennyivel jobb lehetett amikor egész nap mást se csinált az ember mint azért gürizett hogy másnap kezdhesse az egészet elölről...
ez ismét csak vakítás
nem kell a8-as az udvarba nem kell 150centis ledtv nem kell a kutyának is nike melegítő stb stb stb
csak mi azt hisszük ezek járnak nekünk és csakis akkor lehetünk boldogok ha ezek megvannak
fiatal koromban egy 353assal jártuk mindenhová és nem voltuk boldogtalanok, még akkor sem ha lengyelpiacos melegítő feszült a seggünkön
Nem arról van szó hogy nem kell csinálni semmit és dől a lé...de itthon a legtöbb melóból ha megszakadsz is max. lébecolni tudsz, előrejutni nem.

én elmegyek a melóba robotolok egy kicsik megkapom az x összeget aztán jólvan
max akkor sírok ha kevesebbet kapok a megszokottnál
arról van szó hogy örökké azon szenvednék miért csak ennyi, és kurvára nem teszek érte semmit hogy több legyen

amúgy az a kőbaltás élet nem volt ám annyira szar mint mostanság gondoljuk
nem volt kapitalizmus feminizmus meg a tökömtudja mi még
A hatalmas nagy fejlődésnek mindig pusztulás a vége vagy összeomlás.
Ez törvényszerű. Aztán kezdődik előröl.

Ha kővel meg husánggal hadonásznánk lehet tovább maradnánk fent, mint így.
Nem azt mondom, hogy szívesen lenék kőkorszaki de a fejlődés sokszor a lustaság miatt megy végbe. Ami nem rossz de nem mindig célravezető.
Kerestem már én is 400 ezret havonta meg 70 ezret is. Mindegyik elég volt amire kellett. De jobb volt a több

Fejlődés meg törekvés jó dolog de a vége könyvelhető a nagy hiper szuper technikai fejlődésnek meg jólétnek.
Meg a sok mende mondával... Kint is meg kell dolgzni a fizetésért, nem adják ingyen. Sokan kimennek és azt hiszik, hogy már az első hónapban miliomosok lesznek.
Ha mindenki így gondolkozna, akkor a mai napig is a husáng meg a kő lenne a legbonyolultabb eszközünk...szerintem inkább azzal van a gond, aki nem vágyik a szebbre/jobbra/többre. És ez tök független attól hogy másmilyen ember lesz-e "gazdagon".
Mondom akinek sikerült normális helyre mennie annak igen megéri, sajnos sok az ellenpélda is.
egyik bekezdéssel ütöd a másikat
először azt írod hogy nem éri meg kint dolgozni, utána meg hogy mennyivel jobb kint mert ott nem 80ezret kapnak
akkor hogy van most ez?
még mindig nem érted mit akarok
a 80 ezres fizuval 150ről álmodik, a 350ezres 500ról az 500ezres a millásról stbstb
és sok embert ismerek aki így-úgy meggazdagodott és egyik sem lett jobb ember
A kaja olcsóbb?
Nem tudom te hol vásároltál akkor, mi Astenben a Billába ami hasonló mint itthon a Lidl.
Zsemle 42Ft átszámolva, 0.5kg fehér kenyér 312Ft, Mars 1db 280Ft.
Szalámi, sajt megint csak drágább, egyszóval nem hogy kedvezőbb volt a napi étel beszerzése hanem jóval drágább.
Nekem egy hónapra az albérletem 350Euró, bejárásom havi buszbérlete 40Euró, étkezés 100-150 között, egyszeri hazajárás 60Euró vonattal.
Nettó kereset 1075Euro/hó ebből 600 ki, egyszóval nekünk nem érte meg kint maradni.
Ahhoz hogy azt mond megéri kell kint 1400-1500/hó és abból már lehet gazdálkodni.

"figyelj, az átlag magyar egy kibaszott irigy lusta fajzat"
Ezzel azért nem értek egyet, nem a lustasággal van itt a gond.Hanem azzal hogy nem fizetik meg az embereket.
Persze hogy nincs kedve a parasztnak dolgozni mennie havi 80 ezerért, ugyanazért a munkáért nyugatabbra nem ennyit kapnak.Persze hogy pozitív a bajor meg a német, hiszen ha sima melós a két fő a családban akkor is nevetve visznek haza havonta közel egy milliót.Abba belefér sok minden, na de itthon a két emberkének aki 160-200 között keres persze hogy nem egyszerű az élet és nem a lustasága végett.
Mondjuk lehet hogy aki itthon 350-et keres, az milliárdos értéket állít elő és ugyanezért .de-ben másfélmilla/hó a fizu (+esetleg jobbak a munkakörülmények is) és akkor szvsz teljesen jogosan van tele a zsákja az egésszel...
én azért se zabálnám a borsót cérnára fűzve
Azon legalább lehet állva pöfögni.
Azért egy limitált 660 prestiz exc ért sokan sok mindent megtennének...
figyelj, az átlag magyar egy kibaszott irigy lusta fajzat
és aki még nem is annyira irigy és lusta mint az átlag az is csak azért rinyál amije nincs, és nem annak örül amije van
rosszul van a nép összerakva
nézz meg egy németet(a bajor meg méginkább) azok sokkal pozitívabban gondolkoznak, azoknak minden szép és aranyos még akkor is ha nem miliomosok
hozzátenném magyarországon az is rinyál aki 80 ezret keres és az is aki 350ezret vagy még többet
Van állóhely a repülőn?