Hogy beleugassak enis.. Varta egy rakas szar draga es fos. Nkm a 610be olyan volt 1ev es a gyarilag zart akksin volt egy szellozo, megevett a sav mindent.. Vettem yuasat birta es erosebb is volt.. Hornetbe yuasa gyari akksi van meg, hibatlan, erolkodes nelkul mindent tud. Pedig 5eves pont..
leírjam neked milyen van az lc4 embe 6 vagy 7 éve? ha olyat vennél ami bele való vagy tisztában lennél avval tulajdonképpen mit is akarsz neked sem tartana 5 percnél tovább!
szevasztok,valakinek nincs véletlenül 525 vez.lánca,persze újra gondolok,vagy olcsóbbra mintha beballagnék valamelyik kereskedésbe,és még érdekelne valami jó állapotú kipufogó rendszer is
varta nálam alapba kilőve mivel csak 80A tud.
veszek yuasat aztán indulhat a tartós teszt. ha topin jobban bírja azután meg olyan lesz. köszi az infókat!
választani persze lehet 5 perc alatt is... ha időm engedi ink utánanézek mint hogy szart vegyek... nahh meg persze az ár se mindegy...
Hagyd ràjuk :D ahelyett hogy olyat venne bele amit ír a manual inkàbb zsidóskodnak 1-2000 ft-on.... Viccc attol hogy olvasnak ezt azt az emberek màr szakértőnek hiszik magukat mert a neten olvasnak.... :D
nekem ez van
9800ft volt házhoz szállítva, haver drzjébe a varta meg 17 volt
ha 2 idényt bír akkor megérte
vegyél yuasát(amiről tudni kell hogy már nem japán már hanem kínai)
aztán meglátjuk kinek hal meg előbb, és amelyik a jobb olyan veszünk legközelebb
Nagy árkülönbség nincs köztük, de valamelyik meg épp, hogy csak be tudja pöccinteni a mopedet! Első körben a boltban egy újfajta akksit ajánlottak, TOPIN 6C75 12V 7,5Ah YTX9-BS akksit spirálcellás, 10 éves élettartam stb... még a NET is hozza, hogy helyettesíthető a normál, ezekbe a mocikba való Yukata, SLA stb... 12V 8,6 Ah órás akksik helyett, de mikor betettem épp csak meghalytotta, másodikra meg már be sem indult. Ezt az új akksit adták 8.500 HUF-ért, majd amire cseréltem(8,6 Ah 12V) csak rá kellett fizetnem 1200 HUF-ot... -azóta pöcc-röff!
A 7.5 Ah-s akksinak az indító árama csupán 120Amper volt, ami inkább egy nagytestű robogóba való, a 8.6 vagy akár 10 Amperórás akksié pedig 190-210Amper, amiből indításkor táplálkozik!
A boltban is azt hitte az eladó, hogy 200 Ameros indítóáramot tud. A papírján 2 adat volt megadva és ott valójában a kissebbiket kell nézni, ezért is kért elnézést a cserekor. Ráméréskor kiderült, hogy a 120Ampert kellett volna néznie, abból is csak 101-et tudott leadni
úgy hogy a yuasa tuti nincs 5 kiló
direkt megmértem
a 14ah savas 4,2 kg a 12ah savas meg 3,8kg
a topin meg azért is könnyebb mert ott nincs az alján/tetején egy csomó sav és másabb a felépítése
sok mindent nem látsz rajta
még a télen vettem(talán januárban) aztán haver gépébe most tettük bele hétvégén és kitűnő nem kellett semmit se csinálni vele
nekem már benne van március eleje óta
havernak meg kb 2 éve van ilyen
amúgy semmit sem látsz rajta full zárt, nem kell savazgatni vagy ilyesmi
nincs nagyobb indítóáram
csak annyi amennyit az önindító fel tud venni
szóval bikázhatod te azt 3000amperral is akkor sem vesz fel többet
azért jó a nagyobb, mert idővel csökken, aztán még mindig jól tud indítani
az xt-n 20 indítást simán kivitelez és még ugyanúgy tekeri
szopat ez az óra engem.. most h megrendeltem a relét most meg jó az óra.. egész nap jó volt ma.. nem vágom mi lehet.. lehet köze ennek az egésznek a fejidomtól hátra fele menő kábelekhez? esetleg testre ér?
meg tudnátok mondani hogy ez a 2 db hűtő idom milyen ktm-re való?
előre is köszönöm
varta nálam alapba kilőve mivel csak 80A tud.
veszek yuasat aztán indulhat a tartós teszt. ha topin jobban bírja azután meg olyan lesz. köszi az infókat!
választani persze lehet 5 perc alatt is... ha időm engedi ink utánanézek mint hogy szart vegyek... nahh meg persze az ár se mindegy...
9800ft volt házhoz szállítva, haver drzjébe a varta meg 17 volt
ha 2 idényt bír akkor megérte
vegyél yuasát(amiről tudni kell hogy már nem japán már hanem kínai)
aztán meglátjuk kinek hal meg előbb, és amelyik a jobb olyan veszünk legközelebb
Nagy árkülönbség nincs köztük, de valamelyik meg épp, hogy csak be tudja pöccinteni a mopedet! Első körben a boltban egy újfajta akksit ajánlottak, TOPIN 6C75 12V 7,5Ah YTX9-BS akksit spirálcellás, 10 éves élettartam stb... még a NET is hozza, hogy helyettesíthető a normál, ezekbe a mocikba való Yukata, SLA stb... 12V 8,6 Ah órás akksik helyett, de mikor betettem épp csak meghalytotta, másodikra meg már be sem indult. Ezt az új akksit adták 8.500 HUF-ért, majd amire cseréltem(8,6 Ah 12V) csak rá kellett fizetnem 1200 HUF-ot... -azóta pöcc-röff!
A 7.5 Ah-s akksinak az indító árama csupán 120Amper volt, ami inkább egy nagytestű robogóba való, a 8.6 vagy akár 10 Amperórás akksié pedig 190-210Amper, amiből indításkor táplálkozik!
A boltban is azt hitte az eladó, hogy 200 Ameros indítóáramot tud. A papírján 2 adat volt megadva és ott valójában a kissebbiket kell nézni, ezért is kért elnézést a cserekor. Ráméréskor kiderült, hogy a 120Ampert kellett volna néznie, abból is csak 101-et tudott leadni
A yuasa amit néztem az géles.
direkt megmértem
a 14ah savas 4,2 kg a 12ah savas meg 3,8kg
a topin meg azért is könnyebb mert ott nincs az alján/tetején egy csomó sav és másabb a felépítése
www.m0moto.hu/topin-6c75-akkum..." title="http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:x6C97Iu66sMJ:www.m0moto.hu/topin-6c75-akkum..." target="_blank">http://webcache.googleusercont...
az hogy lehet szted, hogy a topin 2,3kg a yuasa meg 5kg?
még a télen vettem(talán januárban) aztán haver gépébe most tettük bele hétvégén és kitűnő nem kellett semmit se csinálni vele
nekem már benne van március eleje óta
havernak meg kb 2 éve van ilyen
amúgy semmit sem látsz rajta full zárt, nem kell savazgatni vagy ilyesmi
személyesen venném meg inkább.
csak annyi amennyit az önindító fel tud venni
szóval bikázhatod te azt 3000amperral is akkor sem vesz fel többet
azért jó a nagyobb, mert idővel csökken, aztán még mindig jól tud indítani
az xt-n 20 indítást simán kivitelez és még ugyanúgy tekeri
Sokat keresgéltem neten meg megkérdeztem pár embert és a Yuasa 8ah 115A javasolták bele. 16 ropi.
Topin meg 7,5ah 200A 10 ropi