Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Terepmotor!
Majd hétvégén.És még jó hogy végig esőt ir, nehogy eltudjam vinni egy utolsó körre
Azzal nem volt gond mert 6 kilométer volt benne lecseréltem az első gumit egy 120/60 slicre utánna kezdte ezt az inogást az lehetett a hunyó!
hát ismerős 5össel volt és 173 nál mentem mellette és neki is annyit írt szóval sztem 3-5 km/h csal de igazából annyira mind1 :D mivan dávidó elvitték a motort?
dobj egy linket!
Mondjuk arra a 180-ra kiváncsi lennék GPS szerint mennyi.
Én ahogy átállitottam az órát a kerékre mert 120/60 van fent nem 70-es, az 1882mm kölső kerület helyett 1830 lett.
Igy most megyek 100-al, azzal a fordulattal előtte kb 110-115 volt.

Lemérném GPS-el hogy pontos-e most, de ezt már soha sem tudjuk meg
terepre ezzel nincs baj, de utcán annyira nem adja.. mindegy, egy darabig úgy is ez lesz
akkor ott a lengéscsillapítóddal van a baj.. gondolom abba se volt még olaj cserélve se beállítva és el is van tekergetve.. az enyémbe el volt törve valami szelep visszatoló rugó meg a szelepek is..el is volt tekergetve meg minden amit eltudsz képzelni.. csoda kb h eddig tudtam vele közlekedni.. most olyan mint haver 09 es exc jén.. kurvajó! :D
enyém rossz úton már 120nál is szitált, de mikor véletlenül európai minőségű útra keveredtem a 180 sem volt akadály.. ellenben a fejem igencsak fogta a szelet így azért nem volt tartható a tempó
Miért beteg? 15/45-el volt szerelve az enyém is(gyárilag),amit azonnal dobtam is le róla,és feltettem a hozzá adott 14/48-at,ami a gyári terepáttétele az EXC525-nek.....meg talán a többinek is. 100-nál így is alig pörög 6.-ban,és terepen sokkal jobb lett. A 15/45 nagyon hosszú volt nekem. Terepre még szokták ajánlani a 14/50-et is....
Hát nem tudom nektek milyen motorjaitok vannak és miket piszkálgattok rajtuk... :) Nekem is 16:42-es van rajta, és 2-ben sem jön könnyedén fel gázra, plusz 16:38-as áttétellel sem ment 180 felett... Most vagy az enyém nagyon szar, vagy az enyém nagyon szar? :) (igaz én semmit nem pöckölgettem rajta..)
A Kex féle 17:40-es áttételnél pedig hogy "4-ben már nem nagyon akart feljönni" mondatot, már értelmezni sem tudom ;)
A 640-nel én ne igen mertem volna menni 150 többet ott is volt mikor nem kicsit beszitált az eleje bár lehet én basztam ki vele az első 60 gumival ez 690 duke sokkal stabilabb nem lehet rajta úgy érezni a sebességet.
15 45 el vettem és 163 volt a vége 2 személlyel emelkedőnek! :D most olyan 180-182.. de 3.ba gázra jön kerékre.. mondjuk meg lett kicsit piszkálva..
akkor az én 15/48am nagyon beteg lesz pénzem lecserélem az fix
harmadikban ment 138at ha jól emlékszem (bár emelkedős volt kicsit, de úgyis csal az óra szóval mindegy) viszont csak addig jött kerékre.. 4.ben már nem akaródzott
nembaj nekem jó volt
15*45 mentem már 525exc vel az nagyon jó bár közúton szerintem nagyon rövid!Megfogadom a tanácsotokat beteszek egyel kisebbet előre azt tuti elbírja a lánc!
Jóég! 130-nál dobtad harmadikba?
Le fog csökkenni a végsebességed 80-ra :) és negyedik is kerékre veheted :)
Sziasztok,
én 16:38-ról álltam át 16:42-re, és csak 2 plusz szem kellett :)
én meg a 17/42-t cseréltem 17/40re annó
sztem a 15 40 teljesen jó mindenhova.. nekem most 16 42 van de fogok hátra venni 1 45 ös kereket
pár napja max egy hete vki keresett itt a fórumon exc-hez való első hátsó láncvezetőt némi kopás,de bőven lehet még használni
Sziasztok.

Szombattól nagyon valószínű Lc4 tulaj leszek.
Egy kis infót- tapasztalatot szeretnék kérni a típussal kapcsolatban..
Blokkba én sem látok bele... mint ti se..
De ezen kívül típus hibák kontakt hiba vagy kormánycsapágy vagy egykerekezéstől fura hangja a blokknak?
Ilyesmire lennék kíváncsi...

Ja SM lesz a gépezet....

Köszönöm előre mindenkinek..
Igen 16 40 a gyári nagyon nem akarom leáttételezni de egy kicsit jó lenne!Néha eltévedek pályára is remélem!Köszi az infót!
Ha 16:40 a gyári akkor ha összeadod a kettőt az 56
A 15:42 már 57, itt már kell neki 1 plusz szem
16:42 már 58, 2 plusz szem
Stb stb stb
Nézd meg mennyit enged a lánc

De jobban jársz meghagyni a hátsót és előre felrakni egy 15-öst (15:40) mert az szinte ugyanaz mint a 16:42 és azt tuti engedi, sőt még jobban is kijössz mert 1 szemmel kevesebbre jön ki
Itt van áttétel tervező
http://www.jtsprockets.com/cat...