Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adok is veszek is és motorozok is, de mindíg jó motorral!
Szevasztok!
2007 525 nél volt valami módosítás,mint pl a 06-osnál?
blokk ügyileg - erő ilyesmi?
Ezen évjáratnál melyik megbízhatóbb,450 vagy 525,főként enduróra-néha kis utca.
láttam olyan hirdetést amin a motor mellett valami összedőlt ól volt, meg foszladozó házfal
de a motorban vadiój emelt kompressziós dugó meg új hajtókar csapágyastól
csak a felújítás volt 350 ezer és 300ért árulja
Ezt 50 üzemórával hirdették a kinézete alapján hihető volt, aztán mikor megvettem gondoltam belenézek, 180ezret nyelt be a blokkja! Utánna használtam kb. 25 órát és eladtam, így nézett ki mint a képen 550-ért vitték el. Majd aki megvette ment vele 2-szer és szétdőlt a balansztengely csapagy, pedig azt is újat tettem bele.
Nem tudom, de keresik!
Lehet gyanús lassan mindenkinek a több 100e Ft-ból felújított motor amit természetesen eladás előtt raktak rendbe, biztosan az új gazdának! Közben meg csak azt cseréltek amit nagyon kellett! Nem hiába árultak elhasznált alkatrészeket olcsón a neten...Aztán máris mutogathatod, itt a kicserélt alkatrész! A magyar ember leleményes...(nekem eszembe nem jutna, meg szégyenleném is magam) sajnos ilyenekben is...
De lehet ezt csak én gondolom...
Én csak azt nem értem, hogy miért ragaszkodtok a bontatlan blokkhoz? 2007-es motor, idén lesz 6 éves, és ha használod, akkor azért meg bele az üzemóra...sokkal inkább gyanakodnék egy 6 éves motornál a bontatlan jelző hallatán, mint a hasonló, de rendszeresen szervizeltnél...
100-ből öt mond igaza és a fogorvosuk sem ugyan az...
Na igen,ez a probléma.Most megfordult az arány,100 emberből 5 mond igazat!
Sajnos nagyon igaz, megnéztem, németeknél az én évjáratom ugyanennyi km-rel( alig volt 50 km eltérés), bontatlan blokkal 4000 Euro, ithhon pedig 900e sok érte...
az a baj hogy 100 emberből eleinte volt 5 kamuzós átbaszós
utána egyre több
aztán szinte mindenki
pl úgy hirdetem a motorom hogy új a kuplungszett benne és adom a régit mellé akkor sem bizonyíték hogy tényleg ki is van cserélve mivel ha van ismerős szervizes akkor ilyeneket be lehet szerezni
vagy akár a bontóból bármit ami szar
Mert te is úgy vagy vele,mint mindenki.Nem hiszik el az emberek,hogy valóban fel lett újítva! Mondhatsz akármit,akkor sem hiszik el,hogy bármit is kicseréltél benne!
én inkább veszek lelakottat mint frissen felújítottat
amúgymeg mindenkinek igaza van, de a legfőbb gond az hogy csóró a nép, ha lenne zseton szatyorszám akkor nem lenn ez a helyzet
Viszont a vevőnél meg semmit nem számít hogy valós évjárat, vagy olajcsere rendszeres pl a gyár által ajánlott nem éppen olcsó motorex-el, vagy az hogy 5 éves motorban 11e km van. Erre csak hümmögnek, hűháznak... És mindent a leglezüllöttebb meghirdetett géphez hasonlítanak... Akkor meg nem mindegy?
Na és a másik amit ne felejtsünk el,hogy a vásárlók nagy többsége,hibátlan motort akar venni. Az csak másodlagos,hogy a motor rendben van-e.A lényeg,a matrica meg a műanyag legyen hibátlan!Az enyémre is mondták hogy karcosak az idomok (erdőbe használom,persze hogy karcosak)nincs rajta matrica.Kérdeztem az embertől,ha rárakom a gyárit (amit egyébként is adtam volna dobozba) ami karcmentes,akkor többet adsz érte?
A haverom azt mondta,tegyem rá a gyári matricás idomokat,toljam ki a füvesített udvarba,tegyem elé a tartalék cuccokat,aztán tegyem fel 50-100 ezerrel többért,úgy előbb elviszik.De könyörgöm,én nem cigánykodni akartam vele,csak eladni.
nem szeretek cigánykodni,viszont azt szerintem mindenki elvárja,hogy más ne a piaci ára felett 15-20-25 stb%-al adja a lomját! Megpróbálni meglehet,de nagy hülyeség,meg ráadásul hülyének is fogják tartani az eladót!
az a lényeg..
költsönössen kell hülyének nézni a másikat.. mikket mortta költöl eladás előtt az t már gyakorlatilag hygad a picsába...
ezért sem voltam elkeskenyedve az 500üzóárás berget lenadni 300ért
mert rá költök mondjuk 2 kilót osz jól néz ki ..jön a vevő=ini és akkor a 450be feltett motort örülnékha 4be elviszi.. ehelyett lelakom mint az atom és tessék ezen fogály hasznot kupec

de ha a kártélyme egyszserr eladó sorba kerül.. kb 15-20 év múlva..akkor azt mondom ráköltöttem 4 milkát(a 20évalatt ) és vihet tök kedvezményesen 3 milkáért
eladó sem sok.......
pl
xt600z 1vj az eladó váltig állítja hogy 91es, de 87 ig gyártották
vagy
friss olajcsere, rendszeresen karbantartva: fingja nincs mennyi olaj kell bele, és még nagyvonalakban sem tudja merre van a légszűrő
stb stb
vagy akár az hogy az eladásra kínált 6-8-10 éves endúrók java része 10ezer alatti futásteljesítménnyel rendelkezik
Érdekes történetek ezek!
De így már értem hogy hogyan lehetséges manapság abból is megélni hogy "tréningeket" tartanak abból hogyan kössünk üzletet, mire fifgyeljünk stb... Ha már itt is abban versenyzik mindenki hogy ki mennyit tudott lealkudni... Ha korrekt volt ha nem... De akkor manapság normális veő nem nagyon létezik. Szomorú.
Amikor hirdettem az 525-öt,felhívott az ember,elmondtam neki korrektül mindent a telefonba,küldtem képet is.Mondtam hogy igazából csak esztétikai hibák vannak,ami szar rajta vagy törött,abból adok hozzá gyári újat dobozba.Eljött,megnézte,körbejárta,megkérdezte mi az alja,mondtam neki hogy annyi amennyi a hirdetésben van,700 e(szerintem korrekt árat mondtam rá). De azt mondja,szoktak ám abból az árból engedni.Mondom akkor 780 és alkudjál.Az ember elment,a motor maradt.Hirdetést levettem,inkább veszek mellé másikat,mint helyette.
persze benne van h mig előteremted a stresszhelyzetet neki addigra megveszi más, ugyhogy szerencse is kell hozzá..
anno a husqvarna sm610-em 2éve 990-ért volt fent. egyszer hivtam 950-ért volt az alja.. aztán addig addig hivogattam. augusztus közepétől oktober 1.-ig stresszeltem mig telefonban azt mondta 900 mondom jolvan elmegyek megnézni.. 850-be elhozom az már jó nekem... elmentünk megnézni jo volt kérdeztem az ember h mi a legvége... mondja h 800ért odaadja(teloba mondta h kell neki a pénz nagyon) én megkértem pofátlan módon 650ért mondta h nagyon kevés. mondja h 750. én meg beszáltam a kocsiba h köszi de nem. aztán utánunk szaladt h 700 a legvége...

bár husqvarna betegség-- kurva nehéz eladni, mert kb életében annyian jelentkeznek rá hirdetésben ahányan megveszik... de majd 300 ezret lecigánykodtam.. lehet pofátlan, de ki nem tenné meg?
persze pl egy 800 ezres motorért én se kínálok be 250ezret
de 680 már olyan amit le mer írni az ember, aztán ebből lehet 700 is meg 750 is
ez számít attól is hogy mire kell a pénz meg milyen gyorsan
aki meg nem akar alkudni írja le, ez is érthető
az elmúlt években vagy 15 motort vételében vettem részt szóval van tapasztalat, többsége nem is nekem kellett szóval bátran lehetett egymás idegeire menni
.
én is csak vicCCEelek olynakor..mert nincs puskám
de ha már valai a k5 motort 300ért sokalja.. akkor már inkábbb..fusson

ezért kell mailban intézni az elejét, ott a kutyaszőr sem ér el
amúgy szerintem nem kell keménykedni, mert ha nem elfogadható a kínált ár az eladónak akkor annyit kell mondani hogy ennyiért nem
szóval nem kell a puskát azért lóbálni mert x ezerrel kevesebbet érne meg a vevőnek mint az eladónak
aki meg kutyázik meg puskázik attól meg nem kell venni egyszerű ez
megent megnéztem a gépedet.. jól lehasználtad az tuti...
ez még bejáratós
vagy be sem volt még inditva