ezzel nix baj
azzal va nhogy odamegy..telefonon mindent elmondasz...
és a végén annyit mond..minden úgy vanb ahogy mondtad...meg a hangja is szép..de hát ez egy használt motor és ki tudja meddig lsz igy...350ért elvinném...
na ekkor nyilik a kenelajtó..és kezdődik a zsőrvályver vetélkedő
Akkor lehet én vagyok szar üzletember(sőt biztosan)! De én úgy képzelem a dolgok beárazását hogy:
van valamim amit el szeretnék adni, megnézem mennyiért hirdetik a neten a hasonló dolgokat! Beárazom, mondjuk közép árfolyamra, pl. 450-és 550 között állapotfüggően kiteszem 500-ra(ennyiért már hajlandó vagyok megválni tőle, természetesen nem egy karcmentes, de nem is agyonkókányolt), ill. 525-re irányárban. Tehát ha megtisztel valaki azzal hogy messziről egy utánfutót elhúz, és még ha alkudik is, engedek az árból... lehetőleg minél kevesebbet. De ha mondjuk tél van és 1 hónap alatt nem volt rajta kívül más telefon, 500-ig simán le tud menni (persze személyesen és ha van nála kp)...
De lehet hogy én gondolkodom rosszul!
volt itt egy ilyne arc..
lyó fej volt..
kishillyán a kau vacsorálya lett belőle..de aztán ugy döntötten nem hagyom mega kau-nak ezt az élvezetet..inkább én ölöm meg
de amugy igazad van be kell próbálkozni.. csak még kapunyitás előtt hogy ha esetleg az eladó visszamenne a puskáért...legyen időd elmenekülni
megértem.. azt hitte bolond vagy és csak viccelsz bolondozol...mert aki 5nél többet ad érte az...orvosi eset vagy csak szimplán.H.lylylylyeeeee
...
vick vót..
látom te főleg adol veszel nem motorozol..tőled én is vennék motort half árban
hát én nem értek hozzá.
én neke mis volt ilyne bergem pont ze a k5 évjárat..
én 300éer váltam meg tőle.. havaly mácrius 1lyén.
alig egy évig árulgattam..
olyn kinézete volt minha egy betonkeverőben let volna a motor 3,5 fél évig marosihomok sóder viz keverékével..meg még beleesett a lapát is a keverőbe..pedig csak én használtam óvatosban...
de nem engedtem belőle 1 fillért sem...
mondjuk ha engedek..akkor már nem is kell árulni..kitolom a ház elé azzal a felirattal..ingyé elvihető..benya is van benne..
eddig még egy eladásomból sem volt se duzzogás se semmi "extra" utána
volt amelyiket a hirdetés felrakása utáni 20 percben jelentkezett a vevő
pl a dt-m új tulaja még 3 év múlva is csak azt mondta hogy jó vétel volt
szóval nem tartom magam gonosz embernek
ja és elküldeni az embert a picsába sokféleképp lehet
Már megbocsáss de te akkor egy igen "kedves és szimpatikus ember vagy" !
Ha hozzád mennek motorért és látod a futót akkor kanyi vasat nem engedsz, de te irreális árat kínálsz ha venni akarsz! Korrekt! Gondolom ha meg elküldenek melegebb éghajlatra levélben akkor meg elkönyveled hogy bunkó! Igen, így viselkedik egy korrekt üzletember! Gratulálok! Csoda hogy itt tartunk?
Merthogy ez még viccnek is erős! Így nem lehet alkudozni!
Ááááá... elmegy az ember kedve mindentől! Lassan föl sem merem rakni a motoromat mert még a végén nekem kell bocsánatot kérni hogy egyáltalán pénzt merek kérni érte!
én ezt kb úgy "szoktam" hogy írok neki mailt, kikérdezem és ajánlok neki egy irreálisan alacsony árat
aztán a válaszból ki tudom elemezni hogy miféle ember.
ha értelmes akkor utána elbeszélgetünk komolyabban
volt úgy hogy kupec cigóktól is olyant alkudtunk hogy még mai napig sem hisszük el (nem lopott volt)
na ez az! te csak hivogatod az embert...nem telefonba kell alkudni 100ezret...ott kicsit puhítod,majd személyesen benyögöd hog na te ennyit adsz érte...ez a mennyia vége szöveg telefonon már kiakasztó...mert mondasz egy tényleg véget,azt ha megjelen az ember még pofátlanul még alkudna a szemtelen...
Ez is igaz viszont konkrétan mert nem látod a motort csak képeken ezért alkudni mindenképp fogsz és ezt jelezni is kell az embernek.Nekem csak az nem tetszik amikor a telefonba alkudoznak a motorra közbe meg nem is tudják miről van szó.Az helyes ha te mondasz egy irányárat és ha belemegy akkor indulsz a motorér.
evvel csak az a hiba hogy ha már ott vagy pl 250km-ről futóval mindennel nem fog engedni mert úgy is elviszi
én pl tuti nem engednék ilyenkor semmit
ellenben ha felhívod hogy ennyiért elmész megnézni akkor jó eséllyel benne lesz.
pl ami 250-re volt kiírva 220ért mondtam neki hogy elhozom ha minden úgy van ahogy leírta
aztán hoztam.......
Ez így igaz!
Ha komoly vevő vagy és ott vagy a motornál zsebedben a pénz,akkor a tulaj is engedékenyebb.Telefonon alkudozni hülyeség és bunkóság is szerintem.Azt kell letisztázni maximum hogy csak bizonyos állapotra adsz meg annyi pénzt és ha találsz valami hibát akkor azt lealkudod.Ebbe általába belemennek és ha ott vagy már lehet ügyeskedni.Nincsenek csodák hozzáteszem és az eladók se mind hülyék.Egy jó áron hirdetett motor ami makulátlan persze hogy kevesebbet tudsz alkudni mint ha le lenne lakva a gép és percekig sorolod a bajokat csak ránézésre.Szóval van ahol lehet van ahol nem de valamennyit mindenhol lehet alkudni.De mondom ez ember,ár és állapot szerint mozog.Úgy gondolom hogy egy 800-1millió forint körüli motorból egy 30-50ezret le lehet alkudni ha tényleg elmész és kp-val a zsebedben komolyan kibeszéled a motor nyűgjeit.
Én most nemigazán látok a hirdetése között olyant ami ár-érték arányban jó, ha nemcsak ktm-ben gondolkodsz talán ez. Bár ez is tipikus példája az előbb leírtaknak. 7-et ajánlottam neki érte nem adta!
Akkor van még mit tanulnom, bár mostanában talán nem kell vennem, de kitudja! Ja a km. óra úgy néz ki jó lett, hogy most pontosan mér majd kiderül, ha kiderül és olvad!
Nincs ebben semmi ördöngősség, az árat a motor állapota, kereslete és évjárata,papírjai határozza meg! Ha az eladó ezzel tisztában van úgy árazza be és hamar el is adja, ha nem elmagyarázod neki és ha értelmes megérti felfogja.Ha nem árulja fél évig aztán rájön talán ő gondolkodik rosszul és ha valóban el akarja adni nem hirdetni akkor reális áron adja! Árultam már pár motort én is volt amelyiket már 1 nap után eladtam, de a legtovább ezt hirdettem 1 hónapig!
azzal va nhogy odamegy..telefonon mindent elmondasz...
és a végén annyit mond..minden úgy vanb ahogy mondtad...meg a hangja is szép..de hát ez egy használt motor és ki tudja meddig lsz igy...350ért elvinném...
na ekkor nyilik a kenelajtó..és kezdődik a zsőrvályver vetélkedő