Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A Te eseted a normalis jelenseg. Elkopott, ellagyult, vege. Minden fokozatban csuszik es minel feljebb valtassz annal hamarabb megcsusszan. Lamella/rugo/olaj csere es kesz.

Nade amikor a kuplung rendesen fog es megis van egy egy pillanatszeru csuszas, na az mitol van?!?
Na akkor nem csak velem fordult már elő ilyen!
Számomra is rejtély a jelenség.De valami olyasmi lehet,mint amit Te is írtál,mert hogy nem egy "sima" kuplungcsúszás,az már biztos!
A Motobogyóé viszont egy sima ügynek tűnik!
Többiek esetleg?
na srácok az én mocimnak a kuplungja is elcsuszik 8000 után de ezmár minden fokozatban!
Na, kapkodtam...

Szoval a kuplungszerkezet berezeg, ami azt okozza, hogy a tarcsak tehetelensegenel fogva egy pillanatra szetnyomodik a kuplung. A jelenseg pedig onmagat szunteti meg abban a pillanatban, amikor a szetnyomodas megtortenik.
Sok hasonlo fejtegetest olvastam mar. A motorkerekparoknal elofordul, hogy pillanatokra felporognek (igen, mintha megcsuszna a kuplung) utana minden megy tovabb normalisan. A legkulonfelebb motoroknal is elo tud fordulni. Sokaig egy oreg CZ volt nalam, csak ami 2.-ban csinalta ezt es mai napig nem tudom, hogy miert. Tobbszor szetszedtem semmi rendellenesseget nem talaltam. Tobbedik osszerakas utan sem szunt meg.

Olyasmire gondoltam, hogy ha mondjuk a kuplung csapagyazasa tokeletlen (lotyog), akkor bizonyos fokozatban (tehat egy adott ellennyomateknal), bizonyos fordulaton elo tud fordulni, hogy a kuplungszerkezet berezeg, ami egy kiemeli a kuplungot. A tarcsak egyuttes tomege mar talan eleg lehet ahhoz, hogy a rugok elleneben szetnyomja a szerkezetet egy pillanatra. A megcsuszassal a nyomatekok rogton el is vesznek, tehat a jelenseg onmagat azonnal megszunteti.

Nagyon kivancsi lennek minden lehetseges magyarazatra, mert ez csak egy teoria. Bevallom fogalmam sincs, hogy amit Te is tapasztaltal, az hogyan lehetseges.
fazon!1 öreg vizes gsxr750w
Ha már úgyis az olaj a téma!
Nyáron azt vettem észre,hogy többnyire harmadikban úgy 8000-től NÉHA megcsúszott a kuplungom.De hatodikban akár mit csináltam vele,nem tudtam megcsúsztatni!
Vettem bele egy garnitúra Tour-Max Racing(papír alapú) kopó lamellát és egy grt. Lucas rugót.
Szétszedésnél kiderült,hogy a lamelláim gyári méretűek,és nincsenek megégve sem.Viszont a rugók már kb.egy fél centit összementek.(Azért vettem meg szétszedés nélkül hozzá a cuccot,hogy egy napra se kelljen letenni a motort.)
Most,hogy beállt ez a hűvösebb idő és emiatt érezhetően erősebb a motor,megint megcsinálja ugyanezt,de megint csak 3-ban és csak NÉHA!
Erre mondjatok valamit!
AGIP Racing 10W-60-as olaj van benne,mindhárom motoromba ezt használtam,sosem volt vele semmilyen gondom.
Próbáljak ki egy másik olajat,vagy csak egyszerűen túl erős a motorom?
Csatlakozom. Ha jot akarsz, Castrolt nem raksz Kawaba.
Nekem Fuchs-ot hoznak 1700-ért.
Megnéztem,mind a 4 kékes-lilás színű
akkor ez most jó,.....vagy nem jó?
Válaszojjá,.........MOST!
Castrolt ne! Fuchs, Mobil1, Repsol, stb.
Szeki vidd el a hengerfejem! Nem sok píz... Van benne 16 szelep, 2 tengely, stb.
Szeki nekem jó a Szerda-Csütörtök. Addig megsimogatom a kipufogódat is
motobogyo!
Milyen geped van elado?
2 olyan motort vettem amin elpatkoltak, mindkettőn ilyen gumi volt fent. Én nem tenném fel!
Tegnap motoroztam 60 km-t YBR125-tel. 4 óra volt és nem csúszkált
Eladtam 2 motort! Már csak +2-t kellene még eladnom
Szerintem kamu. De ha így lesz veszek egy geci erős cross motort és áthajtok mindenen. politikuson, sünön, kocsikon.
nemkelt el a moci szeki!érdeklóttek érte de én annó nemirattam át és a papirjai a jardon vannak de valaki átiratja visszaadják,enyi!ettól az infótól kezdve nemválaszolt a tag a leveleimre!olcsón attam volna 1 jó mocit!igy megtartom ütni-vágni!van még gumám 6db de avantól nemkel félni ha nemis hozol gumát teis füstölheted nyugottan!
kawaszeki annó énis elmentem 1 igazi covboynak pilótának!az embereket kellet hozni vinni a melóhej meg a szálás közt meg ide oda szaladgálni!ezek ittak éjel neppal zenéltek hegedültek buliztak 3-napig birtam alvás nélkül aztán még 4 nap idegbetegség!utólsó nap elvittem a főnök kocsiját Tiszaujvárosból,hazaértem felhivtam hogy jöhet érte nemkell a pénz se csak haggyanak békén!itt véget ért a covboyválalkozókkal a pájafutásom!
Szeki így nem kunszt, annyi maláj között nyilván hamar kivet az ágy... Sör, bor, pálinka, tojásrántotta szag, figal, horkolással spanolva... Tudod mit megérdemled az első helyet...
második
egy kivételével semelyik emberem nem fürdött, ma sok cowboyal együtt dolgozom!
castrol 10-50-et ajánlottak 1700-ért,gyertyát 1523-ért.
hmmm, senki? akkor első!
az van amit sms-ben küldtem. a többi túl nagy volt
na de majd legközelebb
próbálnék szabira menni,de nem nagyon akarnak elengedni
holnap kapok választ castrol olajjal kapcsolatban,ár+egyebek.
most ütötték csapra a HP-t, szidnak mint a bokrot. de hisz még egy igazi motoros bulin sem voltak, vagy egy KÖRÖSI HAL LESEN. vagy panyolain? majd látjuk! most borítottak ki egy 1.5-es ásványvizet, bubist, a szkander már véget ért most a kést dobálják az asztalba, a faház sem ússza meg.boros/HP-s/ kóla a jelenlegi menü, és a macskák még nem is kerültek szóba! léptem mert 5 től vezetek!