Elmegy egy darabig,aztán egyszercsak le-ledobja a láncot,meg elkezdi letöredezni a "cápa"fogakat.Na ezt ne várd meg,inkább ne váltsd ki a következő engedélyeket,vagy fogj gyorsan egy csomó halat és add el.
A láncszettedben nagy kárt már nem tudsz tenni,viszont a kihajtótengely csapágyazásában igen!Ugyanis ahol nagyon feszül a lánc,és rugózáskor ez még fokozódik,ott bizony adja a terhelést rendesen a tengely csapágyának!Lazíts rajta annyit,hogy sehol se feszüljön,de akkor meg csapkodni fog.Nincs rá jó megoldás a cserén kívül!Fogsz egy kapitális potykát,aztán becseréled egy láncszettre!
A két lánckerék kb. 10 ezer,egy lánc min. 25.Ne vegyél gagyit!Lánckerékben jó a JT,láncban az RK,DID.Ha szándékodban áll hosszabb távon megtartani a motort,akkor 530-ast vegyél rá,az a legerősebb /és a legdrágább/.Nézz szét a NAGYVAS.HU-n.
Na hali srácok. Olyan lent találtam meg a zx9 fórumot, hogy azt hittem ki is vették a listából alig találtam meg
Na szóval: Mint tudjuk én személy szerint motorszerelésből nem kapok Nobel dijat de ezt a láncos kérdést nem értem.
Az úgy történt, hogy minap hazaérek a bringával. Tolom be a kapun, és hallom, hogy ilyen kattogó hangot hallat. Tuttam, hogy túl feszes a lánc mert akkor szokott ilyet csinálni. Na mondom, hogy az anyádba? Tegnap lazítottam rajtad. Újbegyecskémmel szépen megemeltem a láncot, illetve csak meg szerettem volna, mert olyan feszes volt, mint a fagyott macskaláb. Nekiálltam megint lazítani rajta. Arra már rájöttem, hogy sztenderen lazább a lánc, ha középre állítom, akkor feszít rajta egy kicsit. Mondom még ráülök a hetvenöt kilommal, ehhez mérten úgy állítottam, hogy középütt kb. másfél centit lehessen rajta emelni. Na mondom kész. Tolom be a kamrába (mert ott lakik a kolbászok alatt) mondom mielőtt megveregetném a saját vállamat ellenőrzöm mégegyszer. Hát megint olyan feszes volt mint az állat. Na körülbelül tízszer állígatam, vagy fél órán keresztül. Mindíg ahogy meghúzta a csavarokat jó volt majd toltam rajta öt métert megint szar volt(feszes,) majd megint tologattam ide-oda hol feszes volt hol lelazult
Na srácok erre varjatok gombot...
Nekem is ez a szín tetszik a legjobban, illik hozzá. Aki nem tudná ilyenbe tekertem bele vagy 15-20K km-t, most Z1000 a háziállat.
Én is nézegettem ciberét, mert hát azt a profi fighterek sem tudják megölni, stb. de persze csak hulladék volt belőlük (929-954). Mind úgy zakatolt mint egy 100 éves gőzmozdony, rommá törve, stb.
Igazából Én mikor elindultam szombaton motort venni akkor ugy volt egy CBR900RR-t veszek csak aztán a mocira sokat kellet volna költeni a vételáron kívül igy otthagytam és szoltam ismerösnek ha 1szer BP-en vok nézzen körbe neten van e valami moci aztán kaptam az infót hogy van egy NINJA!És megnéztük és szerelem első látásra!
Meg nem találtunk semmi kivetnivalót a mocin csak egy első gumi kel majd rá!Így lett Ninja akkor láttam ilyen szinben elöször!De tetszik komolyabb mint a zöld!Bár az is gyönyörűű!
Nekem 8l evett.Amúgy az egész nap kaja pia cigi nafta max 15000 kemény magyar forint.Addig én is csináltatok egy szelep beállítást,szinkront meg lecserélem az első gumám.
És mi van akkor, ha még így használgatom egy kicsikét, jocskán fújogatom rá a teflonos sprayt?
Lassan az enyém is cserés lesz,az enyémhez csak a lánc 38 rugó.
Na szóval: Mint tudjuk én személy szerint motorszerelésből nem kapok Nobel dijat de ezt a láncos kérdést nem értem.
Az úgy történt, hogy minap hazaérek a bringával. Tolom be a kapun, és hallom, hogy ilyen kattogó hangot hallat. Tuttam, hogy túl feszes a lánc mert akkor szokott ilyet csinálni. Na mondom, hogy az anyádba? Tegnap lazítottam rajtad. Újbegyecskémmel szépen megemeltem a láncot, illetve csak meg szerettem volna, mert olyan feszes volt, mint a fagyott macskaláb. Nekiálltam megint lazítani rajta. Arra már rájöttem, hogy sztenderen lazább a lánc, ha középre állítom, akkor feszít rajta egy kicsit. Mondom még ráülök a hetvenöt kilommal, ehhez mérten úgy állítottam, hogy középütt kb. másfél centit lehessen rajta emelni. Na mondom kész. Tolom be a kamrába (mert ott lakik a kolbászok alatt) mondom mielőtt megveregetném a saját vállamat ellenőrzöm mégegyszer. Hát megint olyan feszes volt mint az állat. Na körülbelül tízszer állígatam, vagy fél órán keresztül. Mindíg ahogy meghúzta a csavarokat jó volt majd toltam rajta öt métert megint szar volt(feszes,) majd megint tologattam ide-oda hol feszes volt hol lelazult
Na srácok erre varjatok gombot...
Én is nézegettem ciberét, mert hát azt a profi fighterek sem tudják megölni, stb. de persze csak hulladék volt belőlük (929-954). Mind úgy zakatolt mint egy 100 éves gőzmozdony, rommá törve, stb.
Meg nem találtunk semmi kivetnivalót a mocin csak egy első gumi kel majd rá!Így lett Ninja akkor láttam ilyen szinben elöször!De tetszik komolyabb mint a zöld!Bár az is gyönyörűű!
Ez a faszi tud motorozni!