Hali! FORUMOZÓK
KawaDeni! Nem elég ki be + spray, valamit segít de nem lesz az igazi.Én is megcsináltam a nyáron, az összes dugattyut kiszedtem szétcsavaroztam a gumihornyokban áll meg a piszok.
Ha kiveszed a gumikat(porvédő-tömítő)meglátod azt is melyik gumi nem passzol a dugora , akkor ki van nyúlva ne csodálkozz ha szorul kicsit.
nem feltétlen a dugattyú hibája ha fékeződik a kerék.nekem pl a Ferodo Xrac -al fékeződött a Brembo carbon ceramic-kal nem...ha megpörgeted a kereket hallasz surlódás hangot vagy csak belassul a kerék?
Na,megjárattam a fékdugattyúkat mind a 12őt ki-be féktisztító ki-be összeraktam,leteszteltem,de fékezés után nem húzódik vissza valamelyik dugattyú és enyhén de fékezi a kereket!Mit tegyek?
vödör melegvíz tisztán.dobd bele áztatni.pár perc múlva csap alatt a blokk felőli oldalról kimosod.mert ugye a szennyeződés csak az egyik oldalán van ezt addig ismételgesd míg látható kosz mentes lesz-majd alaposan szárítsd meg.hajszárítóval csinálhatod,de ne forrósitsd fel.miután azt hiszed hogy száraz,akkr még ugysem az ugyhogy pihentesd néhány órát,mert a vízcseppek komoly károkat tehetnek a motorodban.ha full száraz akkor a levegő belépő oldalt permetezd be a hozzá való cuccal vagy ha az nincs akkor wd 40-nel.nem kell halálra fujkálni de a teljes felületet érje.a szélekről a felesleget törőld le.a légszűrőház kereszthornyos csavarjait ne tépd le tul erősen mert a műanyagház megfeszül és íves lesz minek okán fals levegőt fog szippantani.a légszűrőházat érdemes szárazra törölni mert biztos van benne némi motorolaj.a légszűrőházra csatlakozó csövek rögzítését ellenőrizd le.alul 1 db vastagabb ami a blokkházból jön és alul oldalt az olajelvezető csővet is.ennél részletesebben nem tudom leírni,remélem segítettem.
Csáó all! Faterral nagy unalmunkba kocsi szerelés után nekiálltunk a motornak és hatalmas meglepetésemre BMC légszűrő volt a motorban Viszont elég sok minden van benne! Talán egy rovar kiállítást is megejthetnék mert tényleg full dzsuva az egész! Olvastam itt korábbi hozzászólásokban, hogyan is érdemes tisztítani a légszűrőt de a végére beleőrültem!
Crazytől találtam egy hozzászólást:
"szűrőt kimosni cigizés és cigiztetés közben is max 30 perc-addig is foglalkozol a motoroddal.nekem gyakorlatilag ujkorától ugyanaz a K&N sportszűrő van benne,amihez nem veszek tisztítófolyadékot sem,egyszerűen alaposan kimosom meleg vizben/nem vízsugárral/,majd TELJES SZÁRADÁS UTÁN! befújom wd 40 nel,ami ugyanugy megköti a nedvességet mint a hozzá kapható olaj.lö pá.
50000 ment eddig a motorom igy 0 azaz nulla mérhető kopással a hengerfalon.asszem ez elég bizonyíték bár biztosan lesz aki rácáfol.na ha kiszámoljuk mit spóroltam vele:5 azaz 5 db légszűrő árát ami ugy 5x14 e ft."
Most ezt a kimosást hogy kell értelmezni pontosan mit és hogyan?! Előre is köszike!
De,ha szétszedem akkor gondolom nem árt cserélni is a dugattyú O gyűrűit!?