Nem tudom hogy hat-e, ezt találtam róla:
"Ultrahagos figyelmeztető hangjelet kibocsátó vadriasztó.A figyelmeztető hangjeleket a levegőáramlás segítségével bocsátja ki , így nem igényel semmilyen tápfeszültséget.
Felszerelése : öntapadós ragasztó
Hatótávolság : 400 méter"
huh bazz nekem a RamAir tuti felszippantotta volna aztán sült fácánként kente volna ki a pufón.
szerintetek a vadriasztós ragasztós műanyag szarok érnek valamit?
elvileg a menetszéltől olyan frekvencián szól amitől megriadnak.
Először is jobbulást, (bokádnak, lelkivilágodnak). Fel voltál öltözve motoros szerkóba?
Én is rettegek a vadaktól, macstól, kutyától, mióta megvettem a motorom. Felénk az út szélétől 1m-re már méteres a fű, meg a bokor. Esély se lenne, ha kijönne valami.
Tavaly 100 as tempónál, ugrott egy talpast a haverom teljesen épp lámpájába egy fácán gyerek. Nem hiszem el ,ha nem látom.
A moci helyre állitása csupán 5 hónap volt pénzbe nem sok 50.000ft ba került jóbb idom + fej idom hegesztés festés ja és a lábtartóm vége tört le ami még mindig úgy van igazából a szerelők hajkurászásával ment el az időm.
Sérülés fizikai értelemben nem volt hála a kabinak amit ki is kellett dobnom meg a bukónak ami ugyan erre a sorsra jutott sajna de lelkileg összetörtem frankón majdnem sírtam mikor megláttam a mocit.
Amúgy nekem sem indult viszont a szerelőm csak annyit csinált,hogy széthúzta az önindító mocit kipucolta összerakta és azóta semmi baja sincs. Ez valami védőmehanizmus a mocinál azt mondta nem tudom mit higgyek én nem értek hozzá de mondom azóta mükszik és ez a lényeg.
Kitartás
ha a hátulja sérült lehet azért nem indul mert ott van a relé, az is sérülhetett, vagy pedig valahol van egy kis kontakthiba.
ha alkatrész vagy valamiben kell segíteni akkor szólj. sajnos már tapasztalt vagyok ezen a téren.
hanyas évjárat?
Ahogy nézegettem, váz, villák, blokk épp maradt. Segédváz jobbra kibicsaklott, idomok ripityára mentek, lámpák, kipufogó, felnik gumik, éppek. Baloldalon lábtartó váltókar letört, illetve a kapcsoló egység a lormányon sérült. Műszerfal sértetlen. Viszont nem indúl a gép, valami megszorúlhatott vagy nem kap elég áramot nem tudom, de csak erőlködik és nem teker.
ÚÚÚÚ baszki nagyon sajnálom,hogy ez történt veled. Sajna tudom,hogy mit érzel mert én is így jártam a moci megvételétől számítva 1 héten belül csak én egy jó nagy szőrös macskán tanyáltam el akkora volt a k..va anyját mint 2 tacskó . A köcsöggel meg tényleg ne foglalkozz ja és az a lényeg ,hogy te jól vagy a mocit azt meg tudod csinálni de téged nem hiszem. Úgyhogy jobbulást mind kettőtöknek.
Kitartás....a motor pedig lényegtelen, a fontos hogy nincs komolyabb bajod.
Ez (sajnos) egy nagyon jó példa arra hogy vigyázzunk magunkra.
Motorral mi lesz? mennyire bajos?
szard le mit pofázik a buzija.feltételezi csak,azzal meg mehet a jokurvaannyába....90-nel mentél és kész,többel nem is mehettél,mert azt írja elő a kresz h....!neked meg jobbulást,azt meg ne bánd h nem a nyakad tört ki!motor rendbe hoz miután boka kész oszt lecga motorozni megint!
Hát ez szar ügy. Mindenesetre a helyszínelő egy senki úgy, hogy befoghatja a pofáját. A 90 és a 160km/h között általában olyan 100m csúszáskülönbség van úgy, hogy nem kell szakértőnek lenni, hogy lásd mennyivel ment az illető. Ha 160-nál nyomsz egy előre szaltót a motort meg sem találják. Szóval nehogy elfogadd.
Nagyon sajnálom az esetet................ ez bárkivel megeshet, a legfontosabb h túlélted . Haltak már meg darázscsípéstől is útközben,és nem a csípés miatt(alergia) hanem sisak alá repült - megijedt- félrerántott, nem vicc... Ez a kibaszott nyúl is.. Gyógyulást, fel a fejjel, és védd az igazad mindenképpen!
Bakker!Ez sz@r ügy!
Hogy a rendőr mit okoskodik,azzal te ne foglalkozz!
Te ragaszkodj az igazadhoz,sose ismerj el 90-100-nál nagyobb sebességet!
Ebben nem vagyok biztos amit most javaslok,de járj utána,mert talán sanszos lehet,de nem egyszerű!
Ha nincs az adott útszakaszra kitéve vadveszélyre figyelmeztető tábla,akkor támadd,pereld be az illetékes vadásztársaságot.Mivel nincs tetem,így nem egyszerű,de bonyolult az eset!De mivel egy motorral teljesen más megélni egy ilyen esetet mint autóval,így talán nem esélytelen.Vagy másképpen fogalmazva: ez az egyetlen esélyed a károd megfizettetésére!Mivel ez az igazság,elvileg fizetniük kellene,de mivel "elég nehéz" bizonyítanod,hát nem tudom!
Gondold át.És sajnálom,hogy ez lett!
A lényeg hogy neked nincs "nagyobb" bajod a motor az műanyag és fém lehet pótolni te egyben vagy veszed a levegőt és ez számít lehetett volna rosszabb is.
"Ultrahagos figyelmeztető hangjelet kibocsátó vadriasztó.A figyelmeztető hangjeleket a levegőáramlás segítségével bocsátja ki , így nem igényel semmilyen tápfeszültséget.
Felszerelése : öntapadós ragasztó
Hatótávolság : 400 méter"
sztem én hétvégén feldobok rá a ramair alá
szerintetek a vadriasztós ragasztós műanyag szarok érnek valamit?
elvileg a menetszéltől olyan frekvencián szól amitől megriadnak.
Én is rettegek a vadaktól, macstól, kutyától, mióta megvettem a motorom. Felénk az út szélétől 1m-re már méteres a fű, meg a bokor. Esély se lenne, ha kijönne valami.
Tavaly 100 as tempónál, ugrott egy talpast a haverom teljesen épp lámpájába egy fácán gyerek. Nem hiszem el ,ha nem látom.
Sérülés fizikai értelemben nem volt hála a kabinak amit ki is kellett dobnom meg a bukónak ami ugyan erre a sorsra jutott sajna de lelkileg összetörtem frankón majdnem sírtam mikor megláttam a mocit.
Amúgy nekem sem indult viszont a szerelőm csak annyit csinált,hogy széthúzta az önindító mocit kipucolta összerakta és azóta semmi baja sincs. Ez valami védőmehanizmus a mocinál azt mondta nem tudom mit higgyek én nem értek hozzá de mondom azóta mükszik és ez a lényeg.
Kitartás
ha alkatrész vagy valamiben kell segíteni akkor szólj. sajnos már tapasztalt vagyok ezen a téren.
hanyas évjárat?
Ez (sajnos) egy nagyon jó példa arra hogy vigyázzunk magunkra.
Motorral mi lesz? mennyire bajos?
Hogy a rendőr mit okoskodik,azzal te ne foglalkozz!
Te ragaszkodj az igazadhoz,sose ismerj el 90-100-nál nagyobb sebességet!
Ebben nem vagyok biztos amit most javaslok,de járj utána,mert talán sanszos lehet,de nem egyszerű!
Ha nincs az adott útszakaszra kitéve vadveszélyre figyelmeztető tábla,akkor támadd,pereld be az illetékes vadásztársaságot.Mivel nincs tetem,így nem egyszerű,de bonyolult az eset!De mivel egy motorral teljesen más megélni egy ilyen esetet mint autóval,így talán nem esélytelen.Vagy másképpen fogalmazva: ez az egyetlen esélyed a károd megfizettetésére!Mivel ez az igazság,elvileg fizetniük kellene,de mivel "elég nehéz" bizonyítanod,hát nem tudom!
Gondold át.És sajnálom,hogy ez lett!