Persze a füvet lenyírják ( egyébként torzsáig, tehát fű az gyakorlatilag nem nagyon marad ), de egyúttal tele is szarják az udvart. Akkor már inkább a fűnyíró...
Eredend ően vidéki parasztgyerek vagyok. Jó értelemben. Meg rosszban is...
Amikó még falun laktunk apámékkal akkó fúrtunk, faragtunk... sőt egy cserépkályhát pl ketten raktunk át. 3900 m2 volt a telek... apámnak volt 2 teherautója, fuvarozott... aztán kibővítette a vállalkozást betontermék gyártással. ketten csináltunk gépeket hozzá meg ilyenek. Sokmindenről van fogalmam, de igazán nem értek semmihez. Igazi lúzer felállás...
Ezen akarok változtatni azzal a munkával amiről írtam neked, hogy jövő héttől csinálom...
Borsó kérdezte, erre írtam, hogy hely hiányában elég nehézkes a kellő mennyiségű fa utánpótlásról gondoskodni. Ha nagy a telek az jóság. Sokat kell füvet nyírni, de legalább nem a szomszéd faláról pattan vissza az elrúgott labda.
A cserépkályha vagy kandalló belsejében kialakítanak egy olyan "rekeszt" ahol közvetlen láng nem, de hő éri a vízcsöveket, amiket bevezetnek, és ezzel a felmelegített vízzel fűtenek radiátorokat a távolabbi helyiségekben. Jól emlékszem zsoo?
mi az a vizteres
ha sok ilyet irsz, egesz ejjel kerdezgetni fogok knapetnek azert sok igazsaga van abban, nem tudom, hova a bubanatba tudnek tenni ennyi fat. illetve, hogy lemennek-e naponta a pincebe, hogy ne fagyjak meg nem mintha olyan magas lenne a gazszamlam, inkabb csak kivancsiskodtam. de egyre inkabb ugy tunik, hogy valami erdo melyere kellene koltozni, mint Manka es Rumcajsz
Szia!
Szerintem a túlfűtés sem jó,azért is mondom mert tényleg nem lehet kicsit fűteni a kandallóban a nappaliban sokszor nagyon meleg van,míg a szobákban épp hogy jó az idő!Jövőre ha lesz rá keret vizteresre átrakatom!
Gazdaságosságban jó,az elmúlt "télen"sem ment a gázszámlánk a fa kiegészítő fűtéssel 12-15e ft felé,et 120 nm-re értendő!
Mi korábban fűtöttünk fával, kandallóval, kályhával is. Fával olcsóbb, viszont körülményesebb. Nagyobb előkészületet, több munkát igényel. A gáz meg ugye ha van, akkor "csak" egy gombnyomás. Joban szabályozható. De ha választani kellene, és lenne rá időm akkor csak fával fűtenék... Jaa és a fát ugye valahova rakni is kell mielőtt eltüzeled...
ertem en, nekem is volt rozsaszin (t-mobil) hajam , de ettol meg viszonylag normalis vagyok nagy vonalakban vagy egyszeruen csak oregszem es nem ertem oket
kifejezetten a jo alvas erdekeben
szegeny szomszed neni biztos nem tudta mire velni, hogy felrohogtem
Horizsoo valami közvetlen elérhetőséget tudnál adni nekem?
MSN,emil, tel.... ?
Amikó még falun laktunk apámékkal akkó fúrtunk, faragtunk... sőt egy cserépkályhát pl ketten raktunk át. 3900 m2 volt a telek... apámnak volt 2 teherautója, fuvarozott... aztán kibővítette a vállalkozást betontermék gyártással. ketten csináltunk gépeket hozzá meg ilyenek. Sokmindenről van fogalmam, de igazán nem értek semmihez. Igazi lúzer felállás...
Ezen akarok változtatni azzal a munkával amiről írtam neked, hogy jövő héttől csinálom...
ha sok ilyet irsz, egesz ejjel kerdezgetni fogok knapetnek azert sok igazsaga van abban, nem tudom, hova a bubanatba tudnek tenni ennyi fat. illetve, hogy lemennek-e naponta a pincebe, hogy ne fagyjak meg nem mintha olyan magas lenne a gazszamlam, inkabb csak kivancsiskodtam. de egyre inkabb ugy tunik, hogy valami erdo melyere kellene koltozni, mint Manka es Rumcajsz
A fa tárolással nekem nincsenek gondjaim,mivel hogy az élet úgy hozta,hogy a telek 2000nm-es lett!
Szerintem a túlfűtés sem jó,azért is mondom mert tényleg nem lehet kicsit fűteni a kandallóban a nappaliban sokszor nagyon meleg van,míg a szobákban épp hogy jó az idő!Jövőre ha lesz rá keret vizteresre átrakatom!
Gazdaságosságban jó,az elmúlt "télen"sem ment a gázszámlánk a fa kiegészítő fűtéssel 12-15e ft felé,et 120 nm-re értendő!
viszont! nem gazdasagossagi, inkabb elettani/kornyezetvedelmi szempontbol kerdem, mennyivel jobb/rosszabb/hatekonyabb kandalloval futeni, mint gazzal?