Szerintem amit most használsz azaz ésszerű Nekem is a barátok a 2,5-öt hátra 2,2-őt előre ajánlották. A gyári érték szerintem egy kicsit magas Ha túl kemény a gumi az ugye se kanyarban és kopásilag sem a legkedvezőbb, de ezt mindenki tudja sztem
nem nagyon...
euroringen én is ezt használtam, ezért is lepődtem ehhez képest a felhasználói könyvben lévő (nem pályás használathoz előírt)2,5 elől 2,9 hátul értéken.
De most komolyan mennyit használjak???????
Most döbbentem rá, hogy a guminyomást én az eddigi szokások alapján állítottam: 2,25 elől és 2,5 hátul. A szervízkönyvben viszont 2,5 és 2,9 szerepel... Ti mekkora guminyomást használtok?
Nah, én túlvagyok az államvizsgán, szombaton vége lett a kínnak (a tanulás vége már kín volt...)
A hátsó ülés az S-en (a párom szerint) jó hosszabb távon is. A párom 170cm magas, és nincs a térde a nyakában, viszonylag kényelmes az üléspozíció, viszont lehetne picit jobban párnázott, de nem rosszabb mint a vezetőé. Én 200km után vágyom kis nyújtózásra, az az utasnak is megfelel, de ennyi km után ha sportosabban mész, úgyis kell tankolni.
Az idei motorkatalógusban az átlagfogyasztásnak 8 l/100 km fölötti értéket írtak, nemtom hogy jött ki lehet végig nyélgázon mentek
Na, azt nem mondtam hogy a miénk a legjobb motor, de szerintem felesleges 6000 km-enként szétszedni szelephézagellenörzés miatt. Mert "minden bontás rontás!". Szerintem még 24 ezernél sem kell majd rajta állítani. Bár ha szeretsz szerelni akkor ez nem nyűg.
Az a 6 ezrenkénti szelephézag ellenőrzés sztem egy picit túlzás, de sosem árt! (jobb félni, mint megilyedni ) A gyártó 24 ezernél/kilométerenként írja az ellenőrzését. ( Foto - Gyári Z750 használati útmutató - 65. oldal )
Most ez mi???? Ezeket az fz6-nál 40.000-ként kel, a Z750-nél 6000km-enként???? (szelephézag, lánc, lánckerék) légszűrőre is 40 ezret írnak, de én kicseréltem 30 ezernél.
Köszi az infót! odafigyelek majd a dolgokra. Viszont már volt első 6 ezres szervizen de nemhinném h megnézték volna a szelephézagot... nem szedték szét
6000km-ként szelep ellenörzés és mindig a felső határra állítani 2 század max eltérésel és olajcsere.Ennyi!A légszürő az alapellenörzés.Ja ha sport légszürő van 3000-ként mosás és tök mindegy milyen olajjal beáztatni természetesen mosás után.SOHA ne száradjon ki!Kislánckerék csere 10000km-ként és tocsogjon a lánc az olajban.Olaj cseréhez ajánlom a Motul 300v-t abból is az 50-est.Ha kiveszed a kereket és kiesik a közbetét feltétlen cserére szorul a simmering.600ft kb az ára.
annyit tennék hozzá dr. pacmman írásához, hogy szerintem biztos nem fogja a barátnőd elérni a tankot, hacsak nem legalább 175cm magas, a lába meg mindenképp zsibbadni fog, elég gugolós hátul. 2 személlyel 120km volt a max távolság amit mentem, de már ennyi után is eléggé panaszkodott a csajszi...
akkor csak felsorolas szeruen ami eszembe jut:
- ha hatra ulok az asszony moge akkor 1/2 mulva mar nagyon le akarok szallni
- ha en vezetek akkor kb 200km az amit mi egy fenekkel le tudunk nyomni utanna kell egy hosszu szunet
- tankot nem szoktuk tamaszteknak hasznalni mivel akkora vagyok szerkoval hogy nem ernek at
- 90-120 as tartomanyba szoktunk hasznalni en akkor kb egyenesen ulok mogottem meg szelarnyek van. Ezen a tartomanyon 5-6L a fogyasztas
- most kerdeztem meg boltokat nem lehet hozza 3 dobozos tura bakot kapni a magasra huzott kipufofo miatt -- mar gondolkoztam regebben is azon, hogy valami kipufogossal szoget valtoztatok rajta.
+ 10-15cm alom lenne az utasnak
- gyari gumi nallam 12E huzott le a hatso meg van egy tavaszi 1 honap, de azt mondtak a gumisok , hogy ne a gyarit 2,5/2,9 jarjak vele akkor tovabb el a gumi
- egyszer majdnem nekem jottek oldalrol mikor a ZOLDNEL elindultam de jott keresztbe valaki meg vagy 70el akkor saju ereztem hogy patogott az eleje de nem bicsaklott be [jo nem is mentem szinte semmivel , de ismeros mar borult igy]
- utanna egyszer elozes kozben huztak ram a kormanyt mikor a hatso ajtonal jartam 30m feknyom, csuszas sikitas hatulro stb. de ezt is megusztuk
-egyedul mesz plexi mogott is jol tarthato 180as is igaz csak 2 szer probaltam 180km oda vissza.
-szoval ha mi megyunk csak ugy gurulni akkor 90, akkor el is engedheted a kormanyt :D
-koptato nallam meg nem volt hasznalva errol talan masok tudnak beszelni
-eddig ket telelese volt nallam mindent papirforma szerint csinaltam poccre indult tavasszal
-szerviz ahova vittem az a neked motors az ulloi uton, sok haszonlitasi alapom nincs max a kocsival de a srac rendesnek tunt mindig mindent megnezett megcsinalt hulye kerdeseimre valaszolt.
-egyszer mikor nem volt autonk akkor jatunk vele egy hetig a sorok kozott arra is megfelelt szamomra [en csak gyok2vel gurultam a sorok kozott]
-jah igen a hangja: en nem szeretem ha ordit igy a gyari van rajta
oo aszem ennyi :D
Ha meg esetleg van valami akkor ird meg.
Hajra mindenki!
dr.pacman
erről az utas témáról nekem is van véleményem, én eddig lehosszabb úton 70 km-ert ültem hátul Z-n, de soha többet nem is akarok , szerintem ebbe minden benne van, igaz nekem nem hosszú a karom
"mama" "papa" tudom, már itt se vagyok megyek tanulni
dr. pacman, természetesen minden apró részlet érdekel. ilyesmik, hogy az utas szemszögéből milyen a motor, hosszú távon nagyon kényelmetlen? olyasmi mint egy sportmotor? el lehet érni a tankot? nagyon az utas nyakában van a saját lába? meg ami még eszébejuthat az embernek, és szerintem nyugodtan beírhatod ide mivel biztosan sokakakat érdekel még a téma
euroringen én is ezt használtam, ezért is lepődtem ehhez képest a felhasználói könyvben lévő (nem pályás használathoz előírt)2,5 elől 2,9 hátul értéken.
De most komolyan mennyit használjak???????
vagott slick, hungaroring
ez mervado?
A hátsó ülés az S-en (a párom szerint) jó hosszabb távon is. A párom 170cm magas, és nincs a térde a nyakában, viszonylag kényelmes az üléspozíció, viszont lehetne picit jobban párnázott, de nem rosszabb mint a vezetőé. Én 200km után vágyom kis nyújtózásra, az az utasnak is megfelel, de ennyi km után ha sportosabban mész, úgyis kell tankolni.
Az idei motorkatalógusban az átlagfogyasztásnak 8 l/100 km fölötti értéket írtak, nemtom hogy jött ki lehet végig nyélgázon mentek
( Foto - Gyári Z750 használati útmutató - 65. oldal )
mesz tanulni, de azonnal????
a 453as hozzászólásnál van egy link onnan letudod tölteni a service manual-t
akkor csak felsorolas szeruen ami eszembe jut:
- ha hatra ulok az asszony moge akkor 1/2 mulva mar nagyon le akarok szallni
- ha en vezetek akkor kb 200km az amit mi egy fenekkel le tudunk nyomni utanna kell egy hosszu szunet
- tankot nem szoktuk tamaszteknak hasznalni mivel akkora vagyok szerkoval hogy nem ernek at
- 90-120 as tartomanyba szoktunk hasznalni en akkor kb egyenesen ulok mogottem meg szelarnyek van. Ezen a tartomanyon 5-6L a fogyasztas
- most kerdeztem meg boltokat nem lehet hozza 3 dobozos tura bakot kapni a magasra huzott kipufofo miatt -- mar gondolkoztam regebben is azon, hogy valami kipufogossal szoget valtoztatok rajta.
+ 10-15cm alom lenne az utasnak
- gyari gumi nallam 12E huzott le a hatso meg van egy tavaszi 1 honap, de azt mondtak a gumisok , hogy ne a gyarit 2,5/2,9 jarjak vele akkor tovabb el a gumi
- egyszer majdnem nekem jottek oldalrol mikor a ZOLDNEL elindultam de jott keresztbe valaki meg vagy 70el akkor saju ereztem hogy patogott az eleje de nem bicsaklott be [jo nem is mentem szinte semmivel , de ismeros mar borult igy]
- utanna egyszer elozes kozben huztak ram a kormanyt mikor a hatso ajtonal jartam 30m feknyom, csuszas sikitas hatulro stb. de ezt is megusztuk
-egyedul mesz plexi mogott is jol tarthato 180as is igaz csak 2 szer probaltam 180km oda vissza.
-szoval ha mi megyunk csak ugy gurulni akkor 90, akkor el is engedheted a kormanyt :D
-koptato nallam meg nem volt hasznalva errol talan masok tudnak beszelni
-eddig ket telelese volt nallam mindent papirforma szerint csinaltam poccre indult tavasszal
-szerviz ahova vittem az a neked motors az ulloi uton, sok haszonlitasi alapom nincs max a kocsival de a srac rendesnek tunt mindig mindent megnezett megcsinalt hulye kerdeseimre valaszolt.
-egyszer mikor nem volt autonk akkor jatunk vele egy hetig a sorok kozott arra is megfelelt szamomra [en csak gyok2vel gurultam a sorok kozott]
-jah igen a hangja: en nem szeretem ha ordit igy a gyari van rajta
oo aszem ennyi :D
Ha meg esetleg van valami akkor ird meg.
Hajra mindenki!
dr.pacman
"mama" "papa" tudom, már itt se vagyok megyek tanulni