Egy jótanács: Ha nem értesz a karbihoz, hozzá se kezdj, hogy szétszedd, mert nagyon drága lesz. Egy csavar vétlen eltekerése, vagy az úszó legapróbb megrongálása miatt nagyon megkeserítheted az életedet.
Rakj be egy benzinszűrőt a karbi és a csap közé, tisztítsd ki a tankot, és a csapot. Azt a cuccot ami a bajt okozta már átszívta magán, tehát már csak azt kell megakadályozni, hogy újat kaphasson, és tökéletesen megbízható a gép.
Szerintem a karbi szétszedést hagyd inkább egy jó szerelőre, mert a végén többet ártasz neki mint használsz!
Még ajánlom figyelmedbe a Spuri nevű adalékot, rendszeresen használva megelőzi az ilyen bajok többségét!
az úszószintre kell odafigyelni, na meg persze ne tekergesd el a csavarokat, akkor nem lesz gond. Szépen kompresszorral ki kell fújni a járatokat, természetesen pormentes helyen csináld.
Köszi a gyors választ. A tankkal meg a csövekkel nem lesz gondolom szerintem. A karbikat ha szétszedem azt akkor ujra be kell állítani, meg szinkronizálni? mert azt biztos nem fogom tudni megcsinálni otthon :(
a tünetek alapján eldugult valamelyik karbi, pl főfúvóka duguláskor szokta ezt csinálni hogy csak akkor megy ha a szivató rajta van, mert ott kap benzint. Aztán ahogy megforgattad lehet átszívta a szmötyit. Én azt mondanám egy alapos üzemanyagrendszer tiszítás megoldja a gondot(tank, tankszűrő, karbik, csövek, benzinszűrők...).
Van egy 2004-es piros ER-5 -öm. Két és fél éve vettem szinte ujonnan, azóta mentem vele 15 ezret. Leszámítva az olajcseréket, egyszer állítottam a láncon, meg kicseréltem pár kiégett izzót a műszerfalban és a hátsóban a biluxot nem volt vele semmi baj, egész tegnap előttig. Jövök haza a zuhogó esőben a barátnőmmel, épp fordulnék be a benzinkúthoz, mert a pirosban volt mutató egyszercsak kezd elmenni a kraft és megáll az egész. A benzincsapot hiába raktam tartalékra akkor sem indult be. Feltoltuk a benzinkuthoz teleraktam de utána se akart beindulni. Legfeljebb annyit csinált, hogy alapjáraton ment és ha gázt adtam egyből leállt. Egy órát szórakoztam vele mire eljutottam odáig, hogy a szivatóval megemeltem az alapjáratot és utána sikerült felpörgessem. Kicsit bőgettem aztán utána mintha elvágták volna, úgy működött mint eredetlieg. Gondolom valmi ellátási gondja lehetett, szerintetek mi? mit csináljak vele, hogy többet ilyen ne forduljon elő? Kicsit most igy félek elindulni vele hosszabb útra :(
Sziasztok!
Jelentkezem a vizsgahalmok és felvételi miatti eltűnés után!
Jelentem:
- a vizsgáim úgy sikerültek ahogy szerettem volna (a technikusi még jobban is , de nem baj )
- Mágikánál mégiscsak ott leszek és megfigyelhetem a TKB-sokat
Szia!Köszönöm az érdeklődést!
Úgy érzem, hogy jó lett!Holnap kapjuk meg a végleges eredményeket!Egyedül a német volt kicsit gyengébb , mondjuk 1 betűt nem tnaultam ráá a többi zökkenőmentes volt(véleményem szerint)
örülök, hogy regisztrált "nálunk"
nagyjából január óta folyamatosan párbeszéd folyik a tanyáról, ahová nemsokára meg is érkezik az "er5 bizottság"
köszönjük szépen a szíves invitálást
srácok! már csak 1 hét
Ez attól függ hogy merre leszek, még nem tudom, valszeg előtte fog kiderülni, de ha jövőhéten lesz a tali, akkor lehet hogy csak délután fogok tudni menni vagy este, vagy a jóégtudja mikor hova küldenek hétfőn :)
Mi pénteken megyünk le Mágikához- mint fogadó bizottság (na meg le kell előletek nyúlni az árnyékosabb helyeket ugyé )
Mi Veszprém felé kerülünk.
Ha tudsz péntek délelőtt jönni- akkor add meg a számod- telefonon beszélünk!
Mágika!
Köszi a felajánlásokat, mivel itt csücsülök a pince tetején azért viszünk jóféle "meszesi rettenetest" mi is!
De azért kíváncsi vok az ottani borokra is!
Üdv Mágikatanyája!
Nagy megtiszteltetés, hogy beregeltél "miattunk"!
A felajánlásokat nagyon szépen köszönjük, élni fogunk a lehetőséggel!
Amint olvasod a fórumot láthatod, mennyire be van sózva a társaság!
Mielőbbi találkozásig: ER5 bizottság.
Kedves diszeli Motoros-Szakácsok!
A bográcsozáshoz ne vegyetek piros paprikát, erős pistát és zsírt. Ezekből bőven van, hozzájárulok a séf munkájához velük. Borom is van, nagyon fincsi, fehér, azt meg olcsóbban adom, mintha bármilyen boltit vennétek!
Üdv., Mágika
Rakj be egy benzinszűrőt a karbi és a csap közé, tisztítsd ki a tankot, és a csapot. Azt a cuccot ami a bajt okozta már átszívta magán, tehát már csak azt kell megakadályozni, hogy újat kaphasson, és tökéletesen megbízható a gép.
Üdv.