ha gyanús ott kell hagyni
volt olyan hogy az eladó nagyon nem volt szimpatikus, a motort szinte meg se néztük inkább kerestünk másikat
gyanús elemektől nem vásárlunk
erre csak azt tudom mondani,hogy meg kell nézni.... aztán dönteni én is vettem már "pár" motort,olyan is volt benne,amin látszott,hogy vannak bajai,más meg se merte venni,de én láttam benne fantáziát és jól is jártam vele. sokszor egy laikus megijed egy olyan hibáktól,ami csak látszatra az.
ami lényeges:ne legyen rajta gányolás meg típusidegen alkatrész.ha olyat látok,már hátat is fordítok...
elég "kupec"-nek tűnik.
igazábol egy túra-sport motornál úgy hogy van benne 40e km attól még lazán lehet benne valójában 70-80e is, ha jó bőrbe van kopó alkatrészek ügyesen vannak cserélve úgy se mondod meg
lekopogom 7.. motor vásárlás lesz, eddig még mindig jót vettem de ez a faszi már telefonon keresztül gyanús
aki ért a motorokhoz alapból megmondja,hogy volt-e törve,javítva,festve.nem árt egy olyan emberrel megnézetni,akinek pont ilyen típusú motorja van.sokat segíthet....én vettem olyan motort1vállakozó tulajtól,akinek csak hobbi szinten kellett a motor,ideje se volt és 500km-t ment 1évben.... szóval bármi előfordul6...
Úgy tudom, vagy az NKH-nál, vagy az okmányirodában eljárási díj ellenében tulajdonszerzés céljából kiadják neked az utolsó műszaki vizsgán rögzített km óra állást rendszám alapján. A valóságban viszont állítólag basznak megtenni ezt... Én most vittem a saját motorom vizsgára, (nálam az első vizsgája) és a vizsgáztató megmondta hogy az előző 3 vizsgáján mennyi volt az állás, mert megkérdeztem. Rendes volt.
Hali!
Motor vásárlás előtt állok és tudom a kiválasztott motor rendszámát.
Hogy tudnám lecsekkolni, a km óra állását, hogy volt e visszatekerve?
Vagy a motor volt e törve?
Előre is köszi!
scanneld be, külön húzd alá azt a részét az adásvételinek, hogy milyen hibák vannak rajta felsorolva, valamint másolj be minden olyan levélrészletet amiben fényezi a motort, hogy milyen fasza, és hogy rendben van. Majd az ide vonatkozó jogszabályt, amiben ha jól rémlik leírják, hogy neki kell bizonyítania a bíróságon hogy a hiba megvolt a vásárláskor is.
Szeretnék Tőletek egy kis segítséget kérni. Ismerősnél adott egy nagyccm-es motor, amit tavaly meghirdetett, majd el is adott. A vevő egyedül jött el megnézni, kipróbálta a motort, ment vele, majd a vásárlást követő napokban is jelezte, hogy tetszik neki a gépezet.
... 8 hónap után megkeresett és állítása szerint 200.000Ft-ot költött felújításra. Állítása szerint a hibák már vásárlás előtt is fennálltak, ám hibának pl írta, hogy beszart az elektronika, meg az olajpumpa... plusz még ilyeneket írt, hogy nem voltak tömítések. Namost én úgy gondolom, hogy az elektronika hiba nyilvánvalóan nem állt fenn, amikor megvásárolta a motort, hiszen ELINDULT, ment vele, kipróbálta, erről én hogy tehetnék?... meg ilyenekről én mit tudhattam volna, hogy beszarik az olajpumpa és megszorul neki?
... beszéltem jogász ismerőssel, elvileg esélytelen lenne pereskedésbe kezdenie. Mit gondoltok? Én nem értem, miért jönnek ilyenekkel az emberek, majdnem egy év után.. Februárban is még emailen jelzett, hogy a szerelő is kipróbálta és semmi baj nem volt vele...
volt olyan hogy az eladó nagyon nem volt szimpatikus, a motort szinte meg se néztük inkább kerestünk másikat
gyanús elemektől nem vásárlunk