Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Palit hívtad? Lehet nem veszi fel elsőre a telefont, nem szokása.
Már ezekkel sokat segítettél köszi!
Az szép. Na ezeket legalább bele tudom alkudni az árba ha ugy van
Először a görgősor kopik ez 20e körül van, utána a külső rész majd a belső a komplett az vmi 90e körül van.

szeretik azt hazudni, hogy az akksi szar vagy az inditó motor... mikor az enyémet vettem azt mondta az eladó hogy az akksi szar, és le volt lazítva az akssi saru, a berúgókar meg vmi mz kokány volt
Szombaton elvileg megnézem aztán kiderülnek a turpisságok.
Remélem nincs komoly baja csak hát ugye bele nem látok
Hát igen ez így van sajnos. A kiszemeltben is pont az önindító szar . Mondjuk én azért rendbe raknám megkapná ami kell...
Nagyjából jól látod a helyzetet. Azért mondjuk hogy lehetőleg 04 utánit vegyen aki teheti, mert sok idegeskedéstől megkíméli magát. Rohangálni javíttatni az elektronikát, szívni a delortóval mire beállítja stb.

és sajnos az a 2 alkatrész az egyik legdrágább hozzá amit a nem hozzáértő tulaj először szétbasz rajta... béna ahhoz hogy berugja így hidegen is nyaggatja az önindítót, szétbassza a szabadonfutót. Mikor megtudja hogy csak a görgőkosár 20e inkább úgy dönt, hogy rugdossa. Majd mikor szétrugta a berugókart és megtudja hogy az meg 30 ezer akkor összekókányolja és gyorsan eladja... itt jön egy lelkes új tulaj aki szív vele mint a torkos borz
Papírosat akarok most mindenképp és korlátozott a pénzügyi keret rá.
Sajnos nem tudok jelenleg millió körül nézelődni. Szerintem fél milla körül nem vészes az ára még ha költeni is kell rá valamennyit. Szerencsére vannak profi szerelő ismerőseim akik remélem tudnak majd segíteni ha úgy alakul. Javíts ki ha valamiben tévedek!
jól tudod, a gyújtás, az egyik hiba, javítani lehet, de cserélni a 04 utánira nem.
a másik a delortó, ezt lehet orvosolni egy karni cserével de nem biztos hogy megéri
alapból ezek, és még a többi apró kókányolást amit az itthoni szakik műveltek rajta annyival olcsóbb mint mondjuk egy 05-06 os?
Amit én tudok az a gyújtás széria hibája. Miért is ne vegyek 2004 előtti Berget?
leginkább arra hogy ne vedd meg!

konkrétabb választ megkapod ha vissza olvasol vagy keresel a fórumba, kb 2x lett idén kitárgyalva a 04 előtti bergek hibája.
Sziasztok

Tanácsot szeretnék kérni Berg vásárláshoz. A kiszemeltem 2002 FS650. Mire kell különösen figyelni ennél a konkrét típusnál?
Előre is köszi
Akkor ez már egy hibalehetőség! Allul a légtelenitőre tegyél egy gumicsövet és fecskendővel allulról nyomd fel az olajat. Olyan keveset szállitanak ezek a rendszerek hohy a "hagyományos" módon nem tudod kilègteleniteni.
Alul engedtem ki.
Allul engedted ki vagy allulról nyomtad fel az olajat?
Alulról légtelenítettem.
Kuplungot hogy légtelenítetted? Fellülről vagy allulról? Egy picike bubi is okoz ilyet...
Vagy egy kopott főhenger.
Látod, ha normálisan nyílvánulsz meg és sorba leírod akkor kapsz segítséget is.
Nem az első kommentra már kuplungot akarsz faragni...
Az üres az annyira nem is problémás. Inkább az a legnagyobb gond hogy a motor behúzott kuplungnál is megy előre! Rendelek egy teljes felújító szettet és kicserélem. Remélem a probléma megoldódik. Köszönöm a tippet tanácsot.

Tudom hogy van sokkal tapasztaltabb ember is ezen a forumon. Épp ezért írtam ide. Tisztelem is. Ez ellenkező esetben felém.. Nem így nyilvánult meg néhány felhasználónál.
Legközelebb szólj az istennek az küldje akkor tuti jó lesz!
Először is!

Munkahenger tegnapelőtt volt felújítva(alsó). A blokk is akkor lett összerakva.
Új O gyűrűket kapott. Motorex olaj a kuplung munkahengerbe! Palcsee küldött minden cuccot. Blokkban Motul. Felső munkahengerben minden maradt a régi. Először még az lesz teljesen felújítva. Utána ha nem javul kitalálok valami más megoldást! Olyan nem létezik hogy egy kuplung nem emel ki.
Mosdó törölköző mondás...

Neked ha egy tapasztaltabb ember azt mondja hogy "ne hugyozz széllel szembe" csakazért is megcsinálod?

Igen van megoldás! Felujítószett a kuplung főgengerhez, olakcsere a kuplungba, és normális olaj a motorba. Ezzel annyit fogsz elérni, hogy sebességbe behuzott kuplungnál nem visz a motor, de üresbe akkor se fogod tudni kivenni.
Mivel mérné ott még arasz a mértékegység.
Akkor kezdjük az elején!
Cseréltél olajat a kuplungba? Milyen olaj van a motorba? Mikor volt felujítva a kuplung főhenger? Mennyire kopott a tizen éves aluminium kuplungfőhenger belseje?

Fogadjunk ezek az apró dolgok kimaradtad de te már egyből egy felület edzett tolórudat akarsz darabolni... Apropó mérted hogy mekkora hézag van a tolórud és a munkahenger dugattyúja között?