az úgy van..ahány fogas elöl hátul az a lánc annyit bir ugyan ott..
hogy is mondjam..
ha elöl levesdzel kettőt azt hárta hozzárakhatod...vágod
elöl egy fog durván 7 %alék hátul meg 2,3%
tehát dúrván! elöl egy fog hátul 3
tehát egy 13-40es lk az ugyan olyan helyzetben lesz mint a 15-38as de!mocskossul belassítja a gépet..ami endúróban kell is.
már kátélyemben utazom egy 3 hónapja de előtte 5 évig voltam berges...(is:-))van egy kimaradt hátsó lánckerekem...13as..kell. elpóstázom ingyé...zsír új!de mia retkesfaszomat tárolgassam..te meg eltudod használni..
a 05 bergemen 13-45 lánckerékkel volt jó az endúró(13-45=14-48=15-51es..ez nem matematikai képlet..csak képletesség:-)
de a 650es bergemre a 14-40es volt a jó áttétel...
ez pl neked is jó és ki is vitelezhető. a 13assal is biztos hogy jó lesz..sőt.. havernak a k5 fs 650cje az meg 14-45tel ment ami a 13-42esnek felel meg..szóval a 13-40es az a kettő között van kb fél úton...
száz szónak is egy a térgye..ha kell...elküldöm...jt és zsír új...itt maradt a polcon és tegnap majdnem kidobtam..ennyi
a gas gas forumra írj ott szok lenni csak mot benéztem ide..(mint kánya a lófejbe:-))mert amúgy most jót aludnik..ha tudnék aludni...most..jót
Sziasztok!
Van egy 96' os bergem.
Most cseréltem benne gyűrűket, szelepeket, szárszimeringet, vezműláncot.
Beindítás után hatalmas alapjárat volt amit beállítottam a dellorto karbin. Ezután már csak az a jelenség maradt hogy ha visszaengedem a gázt folyamatosan visszadurrok és csattog.
Ez mitől lehet?
Karbi vagy gyújtás?
Az állórészt lehet ezen a típuson forgatni?
05 fs650 berg végáttételem jelenleg 15/38
vissza akarom rakni gyári 15/40-re DE elbírja e a gyári lánc hosszúság a 15/42-es hátsó lánckereket? Illetve milyen áttételt javallotok pályára gyári lánchosszúság mellett?
Sziasztok topiclakok! Elso terep/sm motornak erdemes 470/550 berget venni?
Hobbinak szeretnem, nem sportcelokra. Neha egy kis jo "gyalog"tura a Bihari hegysegben, egy kis dagonya a Tisza arterben, egyebkent meg kulturalt varosi szorakozas, neha egy 2x30km-es foutas vonulas.
Motorozni szeretek, nem szerelni.
5-600ezres keretbol ki melyiket venne? (link johet)
"Frézerrel gyorsan ügyesen belehet marózni a helyét szépen símán!
Ezt úgylehet megcsinálni, hogy marózni kell majd rápróbálni egészen addig amíg tényleg nem ér hozzá seholsem.
Fél óra alatt korrekten megvan az egész és már lehet is összerakni"
egy másik berg fórumrólidézem számodra...
A haverok mind 600-as meg 1000-es gépeket vettek csak én akarok motyót... mondtam is nekik hogy egy-két év aztán megunják a "kurva gyorsan megyünk filinget" aztán akkor remélem jönnek kanyarogni! Addig is meg van az útvonalam Balcsira is. meg az Őrségbe is 30km-enként benzin kút megyekén bergel is ha kell!
Szia Albi!
Már itt a tavasz! Én egy pár hetet várok, de legkésőbb március utolsó hétvégéjén lenézek Visóra, elég volt az unalmas-motorozás nélküli hétvégékből. Krosszozni nem igazán voltunk a télen, nekem sok volt a meló, amikor itthon voltam inkább pihentem. A Bergek jó és " meleg" helyen voltak ismét.
Kívánom, hogy találj magadnak egy jó gépet, bármely márkát is választod.
Itt már csak pár dolgot kell megcsinálni az első gurulás előtt. De nagyon várom már!
Áhoj!
Várjuk a tavaszt, elég volt hidegből és a fos időből!
Nálatok is minden ok, krosszozni jártok?! Bergendik kihúzták a telet a garázsba?
Nézem a képet és a nigger berged kiba szép még mindig!
Nézelődtem berg fronton de nem biztos hogy az is lesz majd ha megjön a kess akkor a legolcsóbb 4t-re benevezek lehet az ktm, husky, berg!
hogy is mondjam..
ha elöl levesdzel kettőt azt hárta hozzárakhatod...vágod
elöl egy fog durván 7 %alék hátul meg 2,3%
tehát dúrván! elöl egy fog hátul 3
tehát egy 13-40es lk az ugyan olyan helyzetben lesz mint a 15-38as de!mocskossul belassítja a gépet..ami endúróban kell is.
már kátélyemben utazom egy 3 hónapja de előtte 5 évig voltam berges...(is:-))van egy kimaradt hátsó lánckerekem...13as..kell. elpóstázom ingyé...zsír új!de mia retkesfaszomat tárolgassam..te meg eltudod használni..
a 05 bergemen 13-45 lánckerékkel volt jó az endúró(13-45=14-48=15-51es..ez nem matematikai képlet..csak képletesség:-)
de a 650es bergemre a 14-40es volt a jó áttétel...
ez pl neked is jó és ki is vitelezhető. a 13assal is biztos hogy jó lesz..sőt.. havernak a k5 fs 650cje az meg 14-45tel ment ami a 13-42esnek felel meg..szóval a 13-40es az a kettő között van kb fél úton...
száz szónak is egy a térgye..ha kell...elküldöm...jt és zsír új...itt maradt a polcon és tegnap majdnem kidobtam..ennyi
a gas gas forumra írj ott szok lenni csak mot benéztem ide..(mint kánya a lófejbe:-))mert amúgy most jót aludnik..ha tudnék aludni...most..jót
Van egy 96' os bergem.
Most cseréltem benne gyűrűket, szelepeket, szárszimeringet, vezműláncot.
Beindítás után hatalmas alapjárat volt amit beállítottam a dellorto karbin. Ezután már csak az a jelenség maradt hogy ha visszaengedem a gázt folyamatosan visszadurrok és csattog.
Ez mitől lehet?
Karbi vagy gyújtás?
Az állórészt lehet ezen a típuson forgatni?
http://www.kepesmotor.hu/motor...
vissza akarom rakni gyári 15/40-re DE elbírja e a gyári lánc hosszúság a 15/42-es hátsó lánckereket? Illetve milyen áttételt javallotok pályára gyári lánchosszúság mellett?
450fe 2007 bergre hol vehetnék idomot ?
Már csak azért kérdem hogy a rázkódástól nem-e fog valahol máshol eltörni valami amiért erősebb anyagból van ez a faszom bakk!
Hobbinak szeretnem, nem sportcelokra. Neha egy kis jo "gyalog"tura a Bihari hegysegben, egy kis dagonya a Tisza arterben, egyebkent meg kulturalt varosi szorakozas, neha egy 2x30km-es foutas vonulas.
Motorozni szeretek, nem szerelni.
5-600ezres keretbol ki melyiket venne? (link johet)
Egyaltalan jo partner lenne ezekben egy `berg?
andris-egy terepszuz
Ezt úgylehet megcsinálni, hogy marózni kell majd rápróbálni egészen addig amíg tényleg nem ér hozzá seholsem.
Fél óra alatt korrekten megvan az egész és már lehet is összerakni"
egy másik berg fórumrólidézem számodra...
Már itt a tavasz! Én egy pár hetet várok, de legkésőbb március utolsó hétvégéjén lenézek Visóra, elég volt az unalmas-motorozás nélküli hétvégékből. Krosszozni nem igazán voltunk a télen, nekem sok volt a meló, amikor itthon voltam inkább pihentem. A Bergek jó és " meleg" helyen voltak ismét.
Kívánom, hogy találj magadnak egy jó gépet, bármely márkát is választod.
Itt már csak pár dolgot kell megcsinálni az első gurulás előtt. De nagyon várom már!
Várjuk a tavaszt, elég volt hidegből és a fos időből!
Nálatok is minden ok, krosszozni jártok?! Bergendik kihúzták a telet a garázsba?
Nézem a képet és a nigger berged kiba szép még mindig!
Nézelődtem berg fronton de nem biztos hogy az is lesz majd ha megjön a kess akkor a legolcsóbb 4t-re benevezek lehet az ktm, husky, berg!
Mennek a képek!Remélem jók lesznek..csak azt tudom küldeni amit anno én is kaptam a kedves őszinte eladótól!