képet kérünk majd én ma már nem megyek vele,mert megyünk pestre,jövőhéten vizsgázás,pénteken hazatérek,aztán telitank és had szóljon, szombatra tervezünk 1 enduro túrát itt a környékbeli enduros haverokkal,eddig 5en vagyunk
xr600,dominator 650,drz 400e,kxf 450,te 410
még pontosan nem tudom,mert közben nézegettem mást is és nem biztos hogy ktm-olyan stabil választás lenne.
ha már hitelezek akkor jol meg kell gondolnom mit veszek,és hiába vagyok ktm-buzi,nem tartom strapás tartós gépeknek..
ám egy xr 06-07 körüli már más,de drz-és rmz se hagy hidegen,vagy yzf......
szóval itt tartok most......
agyalok és nézelödök.
az tuti hogy 05 utánit+250ccm feletti 4T lesz.
hát amugy tegnap elment az xl-.......
majd sirógörcsöt kaptam
utoljára természetesen megcibáltam a vevö haverom elött mint a picsa!
5-ben még tekerte magát alólam aszfalton is...böszme lett...
sajnálom,de az ujitás ára az öreg eladása nálam..
nekem az a meglátásom,hogy kuplungnál ha valaki cserél lamellákat ,akkor nem szabad lesporolni a lemez lamellák cseréjét sem..
én ezt több motornál észrevettem,hogy szinte hiábavaló bizonyos esetekben a lamellacsere,hisz bár nem olyan ütemben mint a bakelit,de a lemez is megkopik elég szépen!
fiamnak szólva..:
hengerfejet ne is keress 500-as hoz,mert db-ra gyártották külön mindegyiket a saját hengeréhez,és veztengelyéhez.igy nem jó egyik a másikéhoz.
általában jobb is a meglévöt felujitatni.
pl veztengely helyének perselyezése...hengerfelytöcsavarozása,a sima csavarok helyett amik meg szoktak szakadni...,veztengely bütykeinek felhegesztése és gyárira munkálása.(ez preciz,nehéz munka,igy csak profi lakatos/esztergályos csinálja.)(bár nem mindenki meri..)
van valakinek xr 600 első kerékagya? igazából ha felnivel 1ütt van ,és sérült vagy akármi, minden jó, a lényeg hogy az agy jó legyen, havernál van 17es ráf, beküllzőztetem,hátul alapból 17es felnim van,jó lesz a gép nyárra egy kis városi supermotozásra is szerintem ,"50esként" elszaladgálok vele a városba
Egy havernak régebben volt egy 2t Hondája , és azt hitte hogy a váltóolaj csere miatt csúszik a kuplungja , még a boltba is visszament reklamálni . Aztán szétkaptuk , és egy tákolt , buherált valamit találtunk a kuplung helyén . Csere után már mindegy volt milyen az olaj , soha nem csúszott meg .
Koszi a valaszt!
Na sracok el teszem magam holnapra!elfaradtam...holnap meg megyek Ghosthoz! meg a mocim volt tulaja ad egy par cuccot ami maradt a mocihoz!szoval jo ejszakat mindenkinek
A motorkerékpár olajakban van egy adalék ami megakadályozza kuplung csúszását.Néha vannak kétségeim,de minden gyártó váltig állítja.
Ez az olajtéma amúgy is túl van misztifikálva szerintem.
Szerintem ezek a nedves kuplungok úgy vannak kitalálva , hogy " bírják " ha csúszós anyag van köztük . Aztán lehet hogy nem minden fajta anyag jó oda , ebben lehet igazság .
xr600,dominator 650,drz 400e,kxf 450,te 410
kéne nekem egy két cuc az xl 125 öm höz
tudsz benne segiteni?
ulmerakos@postafiok.hu
ha már hitelezek akkor jol meg kell gondolnom mit veszek,és hiába vagyok ktm-buzi,nem tartom strapás tartós gépeknek..
ám egy xr 06-07 körüli már más,de drz-és rmz se hagy hidegen,vagy yzf......
szóval itt tartok most......
agyalok és nézelödök.
az tuti hogy 05 utánit+250ccm feletti 4T lesz.
majd sirógörcsöt kaptam
utoljára természetesen megcibáltam a vevö haverom elött mint a picsa!
5-ben még tekerte magát alólam aszfalton is...böszme lett...
sajnálom,de az ujitás ára az öreg eladása nálam..
én ezt több motornál észrevettem,hogy szinte hiábavaló bizonyos esetekben a lamellacsere,hisz bár nem olyan ütemben mint a bakelit,de a lemez is megkopik elég szépen!
fiamnak szólva..:
hengerfejet ne is keress 500-as hoz,mert db-ra gyártották külön mindegyiket a saját hengeréhez,és veztengelyéhez.igy nem jó egyik a másikéhoz.
általában jobb is a meglévöt felujitatni.
pl veztengely helyének perselyezése...hengerfelytöcsavarozása,a sima csavarok helyett amik meg szoktak szakadni...,veztengely bütykeinek felhegesztése és gyárira munkálása.(ez preciz,nehéz munka,igy csak profi lakatos/esztergályos csinálja.)(bár nem mindenki meri..)
kipu:0,10
Na sracok el teszem magam holnapra!elfaradtam...holnap meg megyek Ghosthoz! meg a mocim volt tulaja ad egy par cuccot ami maradt a mocihoz!szoval jo ejszakat mindenkinek
Ez az olajtéma amúgy is túl van misztifikálva szerintem.