Az idő relatív, az érzések, és az élmények ugyan azok :-). "Fiatalként" 18-26-ig nekem csak a 250-es Jawa és Pannonia jutott terepezni..
Amit ebből ki tudtam hozni, az a mai napig bennem van..
Ezzel a Hondával így 48 évesen ugyan azt érzem mmikor nekimegyek a hegynek, csak nyilván kicsit nagyob kontrollal és tisztelettel a 600cm iránt..
Ti milyen olajat ajánlotok ehhez a motorhoz..
A Castroll 4T 10-40 jó hozzá, vagy komolyabbat érdemes venni ?
jövőheti procedúra lesz majd :)
az egész kábelezés vastagon be van szigetelőszalagozva, leszedem róla aztán szépen átrendezem majd.
köszönöm a segítséget!
zöld test vagy negatív-
kék fehér vagy kék sárga jeladó negatív
sárga fekete gyújtó trafó táp
sárga piros önindító relé
fekete fehér kapcsolt pozitív (kuplung kapcsoló) ez alapeset ha zöld a cdi akkor utolsó helyre kell még egy kapcsolt negatív ( stender kapcsoló) ezt lehet folyamatos negatívval is pótolni ha fehér a csatlakozód és nem zöld ...
Az a vezeték a kapcsolt pozitív.Megy nélküle a motor.Neked már nem a gyári cdi-d van fent ez valami után gyártott,kicsit szedd rendbe a vezetéket mert ahogy látom a trafóhoz vezető sárga-fekete is elég beteg.Nagy valószínűséggel cdi hiba lesz a ludas,mert ilyent az szokott produkálni.Szerezz egy kölcsön cdi-t és le kell próbálni az a tuti.
Üdv mindenkinek! Kis segítséget kérnék.
Elkapta az "influenzát" a kis Dominátorom
Háromnegyed gáz felett leszabályoz, durrog aztán megint megindul.
Karbit átnéztem, gyári minden benne, tiszta.. légszűrő szintén, gyertya pedig kormos.
Egy öklömnyi szigetelőszalag kupac alól kibányásztam a cdi-t és az alábbi képen látható módon a sárga-piros vezeték külön elvolt "csomagolva".
Nem hiszem hogy ez közrejátszik, de érdekelne hogy annak a vezetéknek mi a szerepe?!
Az elektronika nem az erősségem
azért az xl-t és az xt-t összekeverni nagy dőreség
az xt sokkal szebb
nem mondom hogy jobb, még akkor sem ha most épp zongora párti vagyok de aki nem látja hogy szebb az vagy megvakult vagy elvakult
pedig kb olyan sík errefelé a terep mint az asztal lap
a kedvenc erdőmet is megfelezték, minden második fát kivágták, ott se lehet már mit csinálni
kezd is teli lenni a tököm a motorozással, idén még nem, de jövőre lehet inkább pecázok
Amit ebből ki tudtam hozni, az a mai napig bennem van..
Ezzel a Hondával így 48 évesen ugyan azt érzem mmikor nekimegyek a hegynek, csak nyilván kicsit nagyob kontrollal és tisztelettel a 600cm iránt..
Ti milyen olajat ajánlotok ehhez a motorhoz..
A Castroll 4T 10-40 jó hozzá, vagy komolyabbat érdemes venni ?