Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Helló!

Közben láttam Devilke írt még pár sort neked.

Én a motorral csak bütykös kerékkel mentem. Aszfalton is úgy hogy ahhoz a részéhez hozzászólni nem tudok mert utcai kerekeken szerintem máshogy viselkedik. A kis sarat, kis mászókát, földes utat részesítem előnyben

2 személyhez a súly az 1-2 kg eltéréssel megegyezik nálunk is és elférünk. Az ülés szivacsa a 2. személy alatt elvékonyodik, több órát egyfolytában nem mentünk. 30-40 perc egyhuzamban volt a legtöbb de nem panaszkodott az utas.

Mivel túráztunk én csináltam házi csomagtartót, ami erős is. Azt úgy alakítottam ki hogy egyszemélyes legyen a motor

Fogalmam nincs mi van az enyém blokkjában! Ha 1 lehetőség van rá nem is szeretném mostanában megtudni!

Fékkel kapcsolatban semmi rosszat nem tudok mondani, nekem tökéletesen fogtak, de ezt szerintem a fékbetét nagyban befolyásolja!
vagy pl itt ha elszúrod és leböffen akkor nyomás vissza mert tuti nem rúgja be az ember
szóval ritkán kell igazán de kurvára kényelmes
motrozhatóság terén simán visszacserélném a huskyt az xr4-re, persze egy önindítós xr4-re
pár éve volt is az apróban
Ha valakit nem zavar,hogy rugdalni kell és lecseréli a gyári karbiját akkor kap egy puritán de megbízható endurót hobby motorozásra amire tökéletes,de persze reális áron véve mert vannak 300.000 ft és jóval felette is papír nélküli xr ek.Ami szerintem irreálisan sok egy 20-25 éves papír nélküli motorért.Én a max árat 250 re taksálnám egy xr 600 ra.
vannak helyzetek ahol hiányozni tud
pl az első képen lévő részen kell gyorsulni(a vége még szarabb de arról hirtelen nem találok képet) hogy a másodikon lévő látványhoz érj
olyan 45+ fokos sziklás morzsalékos feljáró, ráadásul visszafelé kanyarodva megy fel
na ennek a 3/4 részén megállva határoztam el hogy az a gomb kell
amikor felemeltem a berúgós lábam már csúsztam is vissza
Miért most mond azt hogy seria Honda közt enduro kat.ba nem az XR a legalkalmasabb ?
Nem agyon tuningolt Domi és társai
Gyári futómű , fék, erő , súly
És visszatérve arra hogy csak berugós a gép , indulhat egy motor szarul is önindítóval... és ott nagyobb a hiba forrása mint a berugó szerkezetnél , de ez az én véleményem jó dolog a 100 euros gomb de nekem nem hiányzik
feltétel is volt, szóval az is van
Jó dolog a berúgókar,de csak mint másodlagos indító eszköz
olyan évi max 5 esetben kellett az a gomb nagyon
itt a síkságon el lettem volna nélküle
amúgy a bonyolultabb nem feltétlen jobb
pl a hipiszupi magura kuplungom már legalább egy hónapja működésképtelen
igaz ebben a lustaságom is ludas
Mégis lecserélted egy önindítósra Mondhat akárki akármit 2014 et írunk rugdossa a motort az akinek két anyja van Pláne úgy ha nincs rá jogsi,mert ha jönnek a rendőrök nincs idő rugdalózni Én voltam már ilyen szituációba és a gomb ott kirántott a szarból
nekem az xr4 még betegen is tökéletesen indult
Így van az Xr a legjobb választás aztán majd a sok rugdalástól azt is megbánja az ember,hogy világra jött
Így van !
Endurozni ebben a kat. és persze HONDA akkor XR a legjobb választás
de ha nem így van akkor ne kövezzetek meg
szóval az fmx a 21.századi elővárosi metroszexuális férfiak endúrója
a vidékiek inkább az xr600ast válasszák
Xilon akkor nekikezdek ! :)

FMX el mentem kb 40km vegyes terepen.. Futómű nem terepre való, persze hogy akarsz haladni az is kérdés mert ha csak kirándulni akkor tökéletes oda . Súly ... Nekem nagytankos XL 600 LM volt de nem érzetem olyan nehéznek mint az FMX amilyen nehéz. fmx prospektus szerint 163 kg az FMX az LM viszont 170 kg (száraz tömeg ) FMX nél nincs hiány erőben de nekem az volt fúrcsa hogy nem olyan hírtelen adja le... XL be nekem dominator blokk volt .
Gyenge pont nagyon az FMX nél a futómű.. (terepen)
Az meg hogy gyárilag 39 LE és egy nyitott kipu ad 5-7 LE az nagy kamu.. esetleg akkor ha kap másik veztengelyt akkor feltudod csiholni 44 re ( lehet ezért is van az a dolog hogy nem olyan hírtelen "ugrik")
Remélem tudtam segíteni !
Hát azért nagyon max 50 lovat ha ki lehet préselni belőle az jó! De ahhoz meg a fél blokkot ki kell cserélni szóval...
De ha erős gép kell erőset vegyél, ha meg nem fontos az hogy pengess vele akkor meg jó az fmx is. Volt haveromnak is terepen használta! Feszes az eleje de lehet használni. Persze ne akarjunk egy cr irányíthatóságot de hobbyzni teljesen jó. Ülése kényelmes nagy! Szerintem jó gépek!
Valami hasonlóra számítottam
Nem nagyon hallani róluk rosszat, talán a teljesítményükre panaszkodnak egy kicsit, de ezek gyárilag nem supermotor-ként, hanem funbyke-nak lettek piacra dobva, az meg nem ugyanaz.
Én kb. 70 / 30-arányban szeretném aszfalt ill terepen használni.
Hozzáteszem, könnyű terepen, semmi siratófal meg pályázás.

Ami érdekelne még:.
2személynek mennyire van hely?
Saját példával élve, 75 és egy 65kg-os ember számára?
Nagyon szűkös?
Valamint mennyire lehet rá pakolni?
Pl megoldható egy házilag gyártott doboztartó ráépítése?
Természetesen nem a legnagyobbakra gondoltam.
Vagy nyeregtáska?

Neked benne van a Tuning Kit?
Meg ha jól láttam akkor nyitott dobokkal van igaz?
Azt írták még hogy nyitott rendszerrel még egy 5-7paci elővarázsolható belőle.
Esetleg más turpisságról, beavatkozásról hallottál már?
Még talán az elsőfékre panaszkodtak hogy majdnem kevésnek bizonyul.
Tapasztalat, vélemény?

Előre is Köszi.
gépelni nem tud,vagyis még nem próbáltuk de ha íj sokat nézel ki egy profil képből az el gondolkodtató
Helló!

Igen így van ahogy írod, nem mentem az előtt hogy megvettem se Dominatorral se XL, XR-el sőt még most sem hosszú távon. össze hasonlítási alapom nincs. Devilke viszont ment az enyémmel ő egy megpiszkált XL lovasa ha benéz talán mond pár szót erről.

Nem tudom hogy hol szeretnéd használni az enyém alatt bütykös kerekek vannak.

Endurózásra használom, nem vettem észre hogy lusta lenne több mint 1 éve van nálam és raktam is bele 1-2 ezer kmert. Nekem az a problémám vele , hogy terepre egy kicsit nehéz. A teleszkópjait át kéne variálni hozzá. Az idomjai pedig elég hamar elrepednek.

A papír lészűrő helyett szivacsot csináltam bele egy XR650 és a saját szűrőjéből. Így tudom olajozni. Tényleg csak ami nagyon fontos olaj, szűrő és fékbetétet kellett cserélnem.

Nagyon megszerettem ha nem szeretnék váltani, oda ez a motor már nem való és ha több motort is fent tudnék tartani akkor megmaradna életem végéig!

Ha még tudni szeretnél valamit.....
Szia.
Köszi hogy válaszoltál.
Sokat olvasgattam már róla, szimpatikus gépezet.
Sokan írták hogy kezes jószág, és a kopókon +kötelezökön kívül olcsó a fentartása, szóval jól teljesít a jó öreg Dominátor blokk.
Viszont nem egy erőgépezet...?
De létezik hozzá egy tuning kit(dugo, F.tengely...) tulajdon képp a dominátoré.
Mennyire lusta gépek ezek?
Valamint milyen pozitív ill negatív tapasmztalataid vannak?
Mióta használod?
Köszönöm! Akkor akkor nyugodtan megvesszük a láncot. Igen én is úgy olvastam, hogy japán.. és akkor rossz nem lehet:P
hogy tud egy welsh terrrier gépelni
na de ha nem lehetne a linken elérni akkor Makai Tamás és egy Welsh terrier a profil képem!
Hali! Faszbukon tudunk dumálni? meg próbálom be tenni ide az adatlapom linkét!

https://www.facebook.com/tamas...
Na
Nekem volt Morse vezlánc az XR6ban!
Nem egy szar lánc az se hiába olcsóbb !
Made in Japán termék,és semmivel se hangosabb vagy halkabb mint pl.egy D.I.D!
Mindenesetre,ha vezláncot cserélsz ,cserélni kell a vezető és feszítő szárat is!,mert addig nem lesz csendes!
Ok.

Rákeresek. Köszönöm a választ.

Üdv,