Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Valaki tud segíteni hogy a képen ami bevan jelölve az micsoda mit szolgálna mert nekem annak a kábelei csak lógnak!?
Mert így van kiegyensúlyozva a főtengely.
Én is erre gondoltam.. nemtom miért van akkora jelentősége...
Szerintem ha a tengelyét a blokkhoz állítod tökéletes, a fogaskerék úgyis egyforma :D
És persze mindenkinek km-ekben gazdag olcsó naftás boldog új évet kívánok!:)
Köszönöm a kommenteket! Lehet megpróbálkozok csak a fogaskerék melegítésével és egy csapágylehúzóval.. a tengelyt csak akkor tudnám valahogy hűteni ha darabokra szedném az egész blokkot, azt meg ha nem muszáj inkább nem tenném:) Kérdés még az, hogy mennyit számít hogy a fogaskerék jele egyállásban legyen a tengelyével.? mi van ha a tengely jelét állítom a blokkjelre a fogaskerék jele meg másfele áll? /eddig a fogaskerék jele volt a blokkjelen és a tengely jele állt másfelé/ nemtom mi a jelentősége, 1,5 évig semmi baja nem volt a moccnak... mindenesetre kezet szorítanék azzal aki két ennyire egyértelmű jelet nem bírt egymásra állítani..
jah, vágom, bocsi :D
De az attól még nem kuka:D
Valaki szarul rakta össze ennyi amikor csapágyat cserélt.
Mostmár maximálisan értem, viszont ilyenről még nem hallodtam lehet hogy az a tengelyfogaskerék kombó kuka, vagy valami..
Neki a kis fogaskerék fordúlt el a tengelyén:S hiába állitja jelre nem ott van a tengelynek a jelölése.
nem tudom, hogyan van az MBX-nél, nálam MB-n a kuplungkosarat kellett levenni, és akkor tudtam beállítani rendesen a megfelelő pozíciókat.
Azt melegítéssel tod leszedni én is csináltam már ilyet a fogaskereket melegítsed a tengelyt meg hűtsed valahogy ,én így szedtem le le esett magától vissza meg ugyanígy tod rakni.
Hali!
október végi téma: ns1 75 fura rezonancia a blokkból magasabb fordulaton, kiegyenlítőtengely stb..
végre szétkaptam a gépet, a fogaskerék jelölése nincs a kiegyenlítőtengely jelével egyállásban, ugyanakkor nem tudom leszedni a tengelyről valamiért, hogy egyállásba hozzam. semmi rendellenesség nem látszik.. mit lehet ezzel kezdeni? ötlet? elvileg le kéne jönnie nem? vagy nem is erről az oldalról húzható le?
Úgy volt beállítva hogy mikor a főtengely és a hozzá tartozó fogaskerék a blokk jelölésére áll akkor a kiegyenlítőtengely fogaskerekén található jel áll a blokkjelen nem pedig a tengelyé. néztem egy vidit mb blokkról és ott nincs jel a fogaskereken, tehát a tengely jelölését állítja a blokkjelre. gondolom az mbx blokkban van jel a fogaskereken is.? minden segítséget szívesen veszek!
Köszi
Tom már kérdeztem de nincs valakinek egy MB 80 as aksitakaró műanyag idomja?
Az lehet, de bármikor vissza lehet alakítani.
védem magam :D nekem csak a kocka lámpa volt meg az óriás idom :D ezért került rá.. :D
Egéyzen rendes gyári kinézetű motorod van, ebből egyre kevesebb létezik már.
jelenleg még nincs nagy értéke, de minél kevesebb lesz, annál többet fognak érni a gyári állapotú motorok.
Nehogymá rátedd ezt a gagyi kínai plasztik vackot.
Az jó, én ilyet néztem: http://www.bigbikeshop.hu/term...
egy 5 ösért sikerült hozzájutnom, 2 meg az index :D
tiedbe*
Most nézem a diedbe is bele van építve.
Megyeget :-) már néztem olyasmi fejidomot mint a tieden van csak az beépített indexes, majd alakul, kap 1 festést., rendbe lesz rakva és jól is fog kinézni. :-) Tied is jóféle :D
jól néz ki amúgy, szedi is a lábát :D ? hasonló állapotú az enyém is, a fekete a mostani, a fehér pedig a régi : )
Jövőre festés, úgy hogy le lesz szedve.