vettem egy mb80-ast, ami egy éve állt.
A motor szépen beindult, újra kellet kábelezni, kitisztítottam a karburátort, meg a tankot, raktam bele új levegőszűrőt.
A probléma az, hogy nem pörög fel rendesen, kb 6-7ezres fordulaton elkezd dadogni, és onnan nem húz.
A felirat nem látszik rajta, de kb 90-es fúvóka van benne, vettem 72-est, meg 100-ast, ezekkel rosszabb volt.
Lehet-e ez a kipufogó hibájából?
Illetve a tüszelepet hogy kell beállítani?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:Honda mb 80 ba a dugattyúnak merre kell állnia? Olyan rég szedtem már szét hogy nem vagyok benne biztos.Válaszokat előre is köszi!
Üdv Honda022!
Figyu ha neked is jó akkor a reléért meg a hátsó sárvédőért 2500ft+ posta irdmeg mennyi lenne a posta? Estleg kuplung bovdened nem lenne?
Például...
Azért logikusabb a hajtóműolaj, mert más az igénybevétel mint a motorolajnál. Váltóba se motorolajat teszel, a 2T blokkban pedig amit a blokkolaj ken az a váltó és a kuplung.
de igen, bocsi havernál van garázsban és még nem sikerült beszélnem vele, héten megcsinálom a képet ! amúgy annyit elárulok előre hogy fehérre van festbe egykté helyen levanpattogva vannak hibái, de a kép majd mutatja :D
nekem Fuchs 75W90-van benne. Tapasztalat alapján 2 hét állás után összeragadnak a lamellák, és első indításnál nem nyit szét a kuplung. Ha hetente 1X mész vele, akkor teljesen mindegy.
10w40 egyértelmű.
ha otthon 20w50 van csak akkor az is jó.
80w90 et egyáltalán ne, csak ragadni fog vele a kuplung is meg minden szar.
Tehát 10w40 vagy 15w40 amilyen van.
Sziasztok! Valaki tudna valami konkrét segítséget adni abban, hogy pontosan milyen olajat tegyek a honda mbx 80 motorom váltójába? Mert mindenhol mást hallok...Valahol 10w40-es motorolajat mondanak valahol 80w90-es olajakat akkor most pontosan milyet?Válaszokat előre is köszönöm!
vettem egy mb80-ast, ami egy éve állt.
A motor szépen beindult, újra kellet kábelezni, kitisztítottam a karburátort, meg a tankot, raktam bele új levegőszűrőt.
A probléma az, hogy nem pörög fel rendesen, kb 6-7ezres fordulaton elkezd dadogni, és onnan nem húz.
A felirat nem látszik rajta, de kb 90-es fúvóka van benne, vettem 72-est, meg 100-ast, ezekkel rosszabb volt.
Lehet-e ez a kipufogó hibájából?
Illetve a tüszelepet hogy kell beállítani?