Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem akarok roszt mondani de össze birod rakni mert jól szét kaptad

én is szét akarom
idomok első hátsó sárvédő uj jó lesz
Megjött az új fék és kuplungkarom! Újra komplett a gép!
Ha kell, tudok segíteni óra ügyben
Nincs egy esztergályos a közelben? Azoknak szokót lenni indikátorórájuk ami a képen is van. Így videóról nem hiszem, hogy valaki is megmondja.
Hello! Fent van a videok között a hajtókarom, légyszi aki tud segitsen, hogy cseréljem vagy még elvisz egy dugót? 0.9 a limit oldalirányba és én 0.7-et mértem. Terhelés irányba nem érzek kottyanást, de nem tom mérni! A segitséget megköszönöm!
Szerintem drágábbvolt a te alu lánckerekede mint az acélfogaskerék, valószínűleg te jibb minőségűt használsz
szasztok hogy vagytok?
Azért írtam 5W-t mert a gyári ajánlás az kivéve a 96 előtti 80-asokba mert azokba 10W-s kell a könyv szerint.
1ébként rászokták írni h milyen alu ált t98as meg hasonlóból csinálják a hátsó alufogaskereket. azért számít sokat ám a súlya, mert minél nehezebb a hátsó kereked annál lassabban gyorsul(bár ezt nem lehet annyira észrevenni) és annál nehezebb is lefékezni a nagyobb tehetetlenségi energiája miatt, ezen kívül nagyobb a giroszkópikus hatása is(nehezebb bedönteni a kereket)fél kiló sztem biztos van a 2 anyag között. az acél első azért kopik jobban mert 4x többet forog lényegében, bár ez is agyag és lánc függő és persze a lánckenés is nagyban befolyásolja az élettartalmat.
olajra kanyarodva pedig telóba hőmérséklet és "keménység" szerint szoktak olajat rakni. 5w az elterjedtebb de van 3 és 7w-s is attól függ hogyan viselkedik a drága. motorolaj pedig sae 10w-40es -17 fölött már használható.
jaja azt vágom hogy nem mezei anyag.milyent használsz te?
Nekem az alu nem kopik annyira mint az első acél igaz, az 4 szer annyit forog de akkor is jobban kopik arányiban. Haveral mindig együtt motorozunk, tehát mindig ugyanannyit megyünk és kb 1 időben cseréltük a lánckerekeket. És neki a JT acél hátsó is jobban kopik mint nekem az alu. Az alu egyébként meg valami kemény magnézium ötvözet, nem sima három9es alu.
alut nem veszek mert az itteni vasas cigányo levágják a mociról:D
ja akkor az lessz jt be acél első hátsó 8000 rupi meg did hs es 520 as lánc
alu lánckerék könnyebb (ez számít a versenyzőknek)de nem tartós ,van jó minőségű alu is , de az nagyon drága,
az acél fogaskerék olcsóbb és tartósabb ,mint egy ugyanannyiba kerülő alu szerintem acél
az aulu az aluminiumbol van az acél pedig acélbol az a külömbség hogy más az anyaga
alu és az acél lánckerék között mi a kül?melyiket érdemesebb?meg miért?
igen ezértis szeretek jobban benzinest szivni ,a gázolajnak nincs olyan jo ize mint a benyának...
Végül is nagyon könnyű összekeverni a 2őt. Az egyikhez az van írva ,hogy 95 a másikhoz meg D és mellette parkol el szétrohadt IFA. A gázol ráadásul sokkal büdösebb is .
Azért 5W mert az való bele! Ha kisebbet raksz bele akkor a telóban lévő szelepeken gyorsabban áramlik az olaj és ugratásnál le fog koppanni, mert nem lesz elég kemény és idővel úgy szétvered a telót hogy többé nem fog mozdulni se. Ha sűrűbbet raksz akkor meg olyan kemény lesz hogy a rugózása olyan lesz mint a vascsőnek.
Gázolajról jut eszembe,mikor jogsin a városba mentem elfogyott a robiból a benya,aszondja az oktato várjammeg mindjárt hoz....hozott beleöntöttük nemindul nemindul..ott szétkaptuk a mocit az ut szélén gyertya légszűrő stb...aztán kenyérgázzal hazament másnap kiderült gázolajat hozott De hogy mégjobb legyen aki velem volt annak a mocijába is tett ,mondván abba is kevés van féluton azis megállt ..legalább nem csak én toltam(legszebb öröm a káröröm)
Ha szerelgetni, javítgatni szeretnél, akkor nagyon ajánlom, hogy szerezz be szervízkönyvet.
Minél közelebb van a 0-hoz annál kisebb az esély, hogy hidegben sűrű. A 10-el kezdődő nagy eséllyel nem szintetikus olaj, hanem ásványi, kopottabb és régebbi típusú motoroknál használják, ahol az illesztések nem olyan pontosak, kicsik.
Motorolajjal azért ne próbálkozz a telóba
Nem véletlen fejlesztenek ki különböző fajta olajakat.
De, ha gondolod tehetsz gázolajat is a motorodba, az is üzemanyag.
a 10w40 es is besűrősüdik? vagy nem