Hát...a feltalálók is lusta emberek, azt mondják
Főzögessen a fene.
Ha már lánc: Tudtok olyat, ami lánckerék, rámegy az Aprilia MX 50 kerékagyára, de 520-as és 38-42 fogas?
Hali
Ez a faggyus lánckifőzés müködik a mai időkben is,csak időigényes.
Kell egy kilo faggyu,ezt felolvasztani és belekeverni 2 flakon FIMOLT.
A faggyu ha megszilárdul olyan lesz mint a viasz.
ezt 1 másik forumban olvastam
meg ezt is:a láncspray a lusta motoros kenőanyaga(én is sprayt nyomok)
Erre én is kíváncsi lennék, mert ezt, aki pontosan megmondja, az nagyon ügyesen tippel...
A helyedben levenném a hengert és megnézném. Vagy lehet azt érezni, ha már erőtlenedik, nincs kompresszió.
Ezt a faggyús főzést még nagy öregjeink csinálták 20-30 meg ki tudja, hány éve, mert nem volt más. A zsírozással az a baj, hogy nagy része magától lefröcsög róla, a maradék akkor távozik, mikor felmelegszik a lánc
Én pont ma vettem (igaz utcai) láncsprét valamivel 3000Ft felett, de ne sajnáld a pénzt, ha az való oda leginkább.
Szerintem.
Hát nekem se most kopót el csak mivel lecseréltem a lánckerekeket nemrégen ezért le kellene cserélni a láncot is. a lánc már nagyon odavan , és pár tankot mentem még csak de az első lánckeréken erősen látszik a kopás. A kopót lánc nem úgy fekszik fel ahogy kellene ezért mihamarabb le kellene cserélnem. De most nézem, hogy az erősített KMC elég olcsó most is az van fent lehet veszek egy olyat. Én könyvben olvastam, hogy fagyúban főzték ki a láncot mert az mindenhova befolyt és télen is jól tömített a víztől. De gondolom a gépzsír is jó! Nálunk agyag van de ebben a szárazságban az is porzik rendesen talán még rosszabb mint a homok. Minden mocizás után légszűrő mosás. A láncot én mindig lekenem mielőtt elraknám pihizni.
YBN ismerős, japán, ha jól tudom.
Én Kecskeméten vettem a Parillában. www.parilla.hu
Egy érdekes tipp, ami bevált: Egy öreg krosszos mondta, hogy mivel felénk rengeteg homok van, VAGY egyáltalán ne sprézzem a láncot, VAGY minden egyes pályázás után mossam lánctisztítóval (NEM brigéciollal), és kenjem újra. Az előbbi módszerrel nekem fél éve semmi baja a láncnak.
Közben már mások is mondták, hogy szakadnak:(
Hol veted a láncodat? X gyűrűset nem láttam még 19k alatt.
Lehet veszek egy sárkidobós cz-t. YBN láncról halott már valaki?
Üdv.
Szandaszőlősön egy srác kombájnra való láncot tett a Gixerére, ami nagy erőkre van tervezve, mégis hamar szétnyúlt, és tönkrement. Más fordulatra van kitalálva.
Ilyennel nem éri meg játszani, ha szakad, nem csak a mocidat cseszi szét (mint ahogy szinte minden második magyar használtpiacos crossmotornak szét van törve minimum a lánckeréktakaró, de inkább a blokk maga), hanem rosszabb esetben a lábadat.
Arról nem beszélve, hogy én már vagy 7-8 hónapja megvettem az X-gyűrűs láncot a CR-hez 14 ropiért, de mióta fel lett téve, nem kellett hozzányúlni, állítgatni vagy bármi, atom biztos. Megéri.
Sziasztok! 3/8-os hátsó fékmunkahengerbe (egybetartályos) keresnék karmantyút, ha valaki esetleg tud utángyártottat vagy esetleg bontottan akkor írjon! előre is kössz!
Ezt kinek írtad? Használd a "válasz erre"-t.
A tankra nem emlékszem, úgy rémlik 8 literes szinte mindegyiknek.
Az aluvázas CR nagyon jó, max. ha a váznak baja esik, nem olyan egyszerű hegeszteni
Hát én speciál egy Aluvázas cr-re gondolnék Olaszból egész jó árba vannak 400 500 ezer környékén de a 2 dolog nem ugyanaz mert szerettem volna következtetni a tankméretre nemtom egyébként még gondolkozok rajt unom a 4 ütem bonyolultságát
Sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni!
Honda cr 250-hez keresek rezonátort!
aki tud vagy ismerősének van az írjon ide de kattintson a "válasz" gombra vagy írjon a cstamas16(kukac)freemail(pont)hu-ra!
Főzögessen a fene.
Ha már lánc: Tudtok olyat, ami lánckerék, rámegy az Aprilia MX 50 kerékagyára, de 520-as és 38-42 fogas?