Ezen gondolkodtam én is, hogy megpróbálom szétszedni, mert ez tiszta nevetséges, hogy egy szimering miatt kell újat venni, egyébként teljesen tökéletes állapotban az egész.
És nem egy bonyolult szerkezet.(én most láttam először szétszedve ilyet)
Venni veszek másikat, de ezzel lehet majd próbálkozni.....
Hali. Amennyiben veszel másikat és ezt nem akarod használni üljünk össze és szedjük szét a régi vízpumpádat. Szerintem amit emberek összeraknak emberek szét is tudják szedni és akkor el lehet gondolkodni a javításon.
Halio
Hát ma leszedtem, így nem látni semmit, hogy i a baja, de biztos a szimering engedett el....
Jól ki van találva, hogy egy szimering miatt másikat kell venni!
Újat nem veszek, megpróbálok bontóból szerezni egyet!
Ha jól tudom a Honda vízpumpák nem felújíthatóak,csak kompletten cserélhető kivitelűek.
Én az enyémmel CBR600F4i 06) jártam pont így,13300km-náél elkezdett cseppenteni az általad is említett furatnál. 18500km-nél már nagyon cserélni kellett,mert már bármelyik pillanatban elfolyathatta volna az összes vizet. Nekem még 2010-ben nagyon jóárasitva fájt egy új pumpa szállítási költséggel együtt, ha jól emlékszem az árra, 31-31eFt-ba. Most kb. 45eFt felett lehet az ára,hivatalosan.
Üdv. CBR.1000..RR 2005 ös mikor kell szelephézagot állitani verem neki rendesen szabályozik is a pályán most 29500van benne ... Hidegen zakatol benne valami de csak hidegen az mi lehet ?
Valószínű a vízpumpa tömszelencéje kopott el. Ha ez így van egyre jobban fog folyni aztán elfolyhat a hűtő víz Ha javítanod kellene gondolom ezt is lehet . A germalexnél Bp. lehet venni tömszelencét. Bár cbr-be még nem vettem. Ha így lenne írj . Szét kell szedni akkor segíthetek. Szoktam arra járni.
A motoromból (CBR900) lassan szivárog a hűtőfolyadék a vízpumpánál!
Először úgy nézett ki, hogy a csavarnál enged el a tömítés, de leszedtem az idomot, hogy jobban meg tudjam nézni és hátul a vízpumpa házon van egy lyuk(furat) és azon keresztül szivárog....
Aki ért hozzá meg tudná mondani hogy mi lehet a problémája?
És nem egy bonyolult szerkezet.(én most láttam először szétszedve ilyet)
Venni veszek másikat, de ezzel lehet majd próbálkozni.....