Értem. Rendben köszi Egyébként a régit néhány órával ezelőtt meguntam és levettem a töltőről nem töltötte fel. Viszont lehet visszateszem ha lesz jó idő hátha beindítja a motort és akkor az újat tényleg csak tavasztól használom. Ha nem akkor kénytelen leszek hamarabb. . Egyébként ez jó ár szerinted? Itt helyben ma a boltban 15 vagy 15500-at mondtak a Vartára...
Neem nem nem zselés csak AGM azaz üvegszálas anyagban fel van itatva a sav de ugyanúgy savas csak ezeket akár fejtetőn is be lehet szerelni a zselésben pedig tényleg zselé van
Jó lesz az amit rendeltél felitatott elektrolites megjön beleöntöd a savat vársz vele fél órát ledugózod azt mehet a motorba és indításra kész mivel szárazon töltött! De én azt ajánlom ha megjön tedd el és tavasszal öntsd fel míg bele nem töltöd a savat nem használódik bármeddig eláll!
Szegény akku ne mindjárt a téllel kezdje a pályafutását
Okés Csak az lenne a lényeg hogy zselés legyen. Tudom hogy nem ez a rendes neve. Kötött savas v mittom én xD Ne hagyományos savas legyen amit fel kell önteni meg desztillált víz kell bele.
rendelj gyári yuasát :)
...bár én 1,5éve vettem yuasát igaz nem márkakereskedésben kawás zacsiban de kiváncsi lennék egy mérlegen lemérve van e eltérés tömegre a gyárnak szállítot és az alkatrész boltban vásárolt között.
1.5év után döglődik már, nem azt mondom cserés, de érezni, hogy nem olyan, mint egy eredeti.
Legközelebb tönkremegy lehet márkakereskedésből veszek. Nem tartom kizártnak a 4 motormárkának jobb minőségűt szállítanak.
2012 tavaszán dobtam ki belőle a gyári 12 éves Yuasát most ugyanolyan 8Ah-s Bannert vettem bele ez lesz a második tele de eddig bírta nem tudom ezelőtti motoromba én is Vartát vettem de második év végét már nem bírta ki megdöglött mondjuk sima savas volt!
Értem. Igen ez zárt típusú. Neked is gyári kódú 8 AH-s van benne? Milyen márka és mennyi idős? Vartán gondolkodom hogy azt kellene venni arról még csak jót hallottam.
Hja amelyik savas azzal lehet trükközni de ezekkel a zárt felitatott elektrolitossal már nem lehet :(
Ma tettem fel épp én is egy kis energiát had szedjen magába
Értem. Köszi. A jelenlegi gyári adatú is csak épp hogy befér ezért gondoltam akinek ilyen mocija van hátha használ nagyobb Ah-st és leírja milyen. Te egyébként nem tudsz jó áron akksit? YTX9-BS 12 V 8 AH?
Azt esetleg meg tudná nekem mondani hogy a gyár által ajánlott YTX9-BS akksi ami 8 amperórás helyett bele lehet-e tenni valami mást ami nagyobb (9 vagy 10) amperórás lenne?
Boldog karácsonyt kívánom én is mindenkinek. Ma megpróbáltam boldogabbá tenni 1 kis motorozással de nem jött össze. Úgy néz ki bedöglött az akksim. Tegnap vettem le a töltőről. Ma próbáltam indítani. 1 idő után alig tekert. Rátettem a töltőre. 11,4 volt benne.
Szegény akku ne mindjárt a téllel kezdje a pályafutását
Elküldöm a címedre pdfben!
Ha ezt YTX9_BS rendelted,az jó!
Csak amit megrendelt az ZÁRT,tehát jót választott!
http://www.panelectron.hu/akku...
"A megrendelt akkumulátor szárazon van töltve, sav flakonokban mellékelve."
http://motoralkatresz.eu/termekek/Varta/YTX9_BS_akkumulator/
...bár én 1,5éve vettem yuasát igaz nem márkakereskedésben kawás zacsiban de kiváncsi lennék egy mérlegen lemérve van e eltérés tömegre a gyárnak szállítot és az alkatrész boltban vásárolt között.
1.5év után döglődik már, nem azt mondom cserés, de érezni, hogy nem olyan, mint egy eredeti.
Legközelebb tönkremegy lehet márkakereskedésből veszek. Nem tartom kizártnak a 4 motormárkának jobb minőségűt szállítanak.
Ma tettem fel épp én is egy kis energiát had szedjen magába
nálunk most kamionnal olyan volt, hogy kifingot az aksi. garancia... de állítottak savsűrűséget és király
Előre is köszönöm.