Mondjuk a lentebbi videón egy CBR RR van aminek az idomjai több kisebb darabból áll nekem meg 600 Fs-em (2001) van aminek főleg a fejidom és az oldalidom közötti illeszkedés ami kényes és feltűnő lehet!
Valaki ilyet rendelt már ehhez a típushoz?
Tapasztalatok?
Köszi a választ!
Ugyan ebben a cipőben járok én is. Pont idomot vadászok és több alternatíva is megfordult már a fejemben. Én valszeg a kínai mellett teszem le a voksom. Gyári színt szeretnék a motornak és van olyan színben is kínai, itthon bontott idomokban esélytelen, tehát a fényezést sehogy sem úsznám meg. Leírom miért szavazok a csájníz cuccra aztán azt csinálsz amit akarsz.
Ha az anyagárat és szállítást nézzük, hozzávetőlegesen 110-130ezer forintban megáll a cucc (VÁM, adók és ilyen faszságok nélkül. Nem tudom ezek mikor és hogyan jönnek még rá.). Szóval ennyiért kapsz egy olyan idomot ami nincs fossá törve, agyon műanyagozva és gyári színe van (ha minőségben nincs is olyan mint a gyári). Tehát effektív egy fillért nem kell efelett költeni rá cask fogod és felcsavarozod. Maximum kicsit reszelsz és furkálsz még rajta.
Míg ha veszel egyet itthon... Induljunk ki abból, hogy olyat amilyen szeretnél tuti nem kapsz. Gondolom azért veszel te is garnitúrát mert az idomjaid nagy részét cserélni kell, így nem elég ha találsz egy színben egyező balos oldalidomot. Tehát annak, hogy egy komplett szettet kapj ami színben is egyezik, k.va kicsi az esélye. Na akkor jöhet a keresgélés. Találsz a ricsibontónál egy fejidomot ami középen ketté volt törve de meg van műanyagozva és meg is van csiszolva már épp csak fényezni kő és alig kér érte 47.000ft-ot. Megveszed mert sehol nincs fejidom. Találsz magánszemélynél zsírkurvajó balos idomot amiért szeretne kapni egy 20ast mert épp csak csúsztak vele bár az egyik füle le van törve. Aztán egy jobbost is túrsz hozzá a kakasdi bontóban amit felpostáznak neked 13k magyar forintért, alig repedten. Egy faridom még ami belül a csavarnál már műanyagozva volt, ezt tegyük fel megkaptad sárvédővel együtt 34ért. Most csak hozzávetőleges (bár életszerű) árakról beszélek. Ez már most kapásból 100 felett van és akkor még kénytelen vagy kompletten elvinni műanyagozni amit egy kókler megcsinál 5-15k huf között majd mikor rakod fel úgy is megint eltörik, jobb esetben egy budapesti karika alkalmával. Az idomhegesztés után még elviszed festetni is és tegyük fel valami jóképességű fényező telibepingálja neked 110 körül. Ha kicsit utána számolsz, NAGYON ERŐS TÚLZÁSSAL majdnem a gyári idomszett áránál vagy.
Én is elvittem egyszer ezeket az idomokat megműanyagoztatni, otthagytam 8k hufot 3 repedésre, majd felrakásnál az egyik el is tört. Hozzáteszem ez előtte egy hajszálrepedés volt ami nem is látszott, azonban ez a degenerált gyökér leflexelte a festéket hogy előkészítse fényezésre(?), így már faszán szembetűnő és ugyan úgy el van törve, tehát csak rontott a helyzeten amiért fizettem is.
Én csak a saját meglátásomat és tapasztalataimat írtam le, de hogy én még egyszer nem műanyagoztatok, az fix. Max ha sikerül hibátlan idomot venni, akkor lehet mókolni, de mire beszerzed azokat és fényezteted, több mint a 2x-esét kifizeted a kínainak. Lehet persze 60ért is fújatni a garnitúrát, de a napon fel fog pattogni a festék. Nem egy ilyet láttam már. Egy normális fényezés ára 100-120 körül mozog. Ámen
Mondjuk ez mintha kicsit több darabból állna mint a mi idomgarnitúráink. Egy barátomnak xx-en van ebayes kínai kabát, persze közelről látszik hogy nem gyári az illesztés, de nem lóg füle-farka. Viszont egy kis faragás tényleg kellett mire felmenta motorra.
Üdv!
Értem köszi a gyors válasz!
Más is ajánlotta a delkevic márkát hogy az jó és passzol is csak festetlen állapotban van és még azt fényeztetni is kell!
Nagyon úgy néz ki a dolog hogy darabokból kell összerakjam a gépet és úgy fényeztetni az idomokat! Nem tudom mennyi lesz a vége!
Hát nekem van egy fejidomom eladó ha érdekel delkevic 40EFt,kínai idomokat meg nem érdemes venni mert néztem több videót képet de nem igazán passzolnak nagy rés van az idomok között meg kicsit olyan gagyi.A delkevic meg angol gyártmány.
Üdv!
Remélem tud valaki tanácsot adni Idomszett vásárlás ügyében!
Nem gyárit mert az horribilis összegbe kerül, inkább ebay-es dolgokra gondoltam csak nem tudom melyikben lehet bízni hogy passzolni is fog rendesen a vázhoz!
Biztos van tapasztalata itt valakinek ebben a témában?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv!
Na szerencsére fölös volt a para.. test baj volt a feszültség szabályzó csatlakozójánál. A csatlakozón belül a /zöld/kábelre erősített saru és a vezeték között volt egyre minimálisabb a kapcsolat.
Szerintem az lesz amit mondtál. Bp. azért nem itt van. Elég lenne letolni 7-12 fokban mivel annyit mondanak vasárnapra. Majd ha jobb idő lesz jobb lesz Kakucs. Igazából az ingyenessége miatt tetszett meg + ugye hungaroring. De ennyi tudáshoz mint amivel én rendelkezem bőven elég Kakucs is még az is sok.
Valaki ilyet rendelt már ehhez a típushoz?
Tapasztalatok?
Köszi a választ!