Amúgy bőr.Hidegben tényleg hideg.Melegben viszont nem meleg.Hacsak nem bogarászunk a napfényes parkolóban.Menni kő és simán jó az.
Sőt.
Ami fontos egy jó technikai aláöltöző.HH ilyen téren verhetetlen de kurvadrága.Viszont sokkal komfortosabb egy bőrruha tőle.
Ár miatt télen akcióban érdemes nyárit venni nyáron meg télit.
Ami még fontos hogy a bőrnek is passzolnia kell mint a második bőr.Sehol nem szabad nagyon feszülni de lötyögni sem.
Úgyis megnyulik és olyan lesz mint a rinocérosz segge.
Azon kívül, hogy kényelmetlen nincs baj vele. :) Tegnap volt szervizbe olaj és szűrő cserén, meg átnézték. Rendben találták. Majd még a kuplung zörgésre kell költenem.
Én a bőrre szavazok de csak azért mert jobban véd... amúgy nyáron rendszeresen szentségelek amikor motorra pattanok és a városban szenvedek (de persze felveszem mert az ördög nem alszik).
A bőrrel még annyi a probléma, hogy oda kell rá figyelni, kiszárad, impregnálni kell néha stb... na ezt én sosem csináltam, rá is férne :)
Pro: jobban véd, és szerintem menő :D
kontra: melegben meleg, hidegben hideg, beázik, kényes és kényelmetlen :)
Én is azt hittem. Figy, ha nem akarsz a CBR-esekkel kezdeni, akkor majd eljössz velünk GS csapattal, azért nekünk lazább a tempónk és minden hétvégén megyünk az egyik nap 2-400-at alaphangon. Ha meg kicsit belejössz, szokott velünk jönni Street Triple, Sv1000, Bandit 1250 és nem szoktak unatkozni, de van a nyugis csapat is, bevárósan nyomjuk, hihetetlenül nem szeretünk esni és élni is igen kedvelünk!
Viszont most kezdj el gyűjteni benzinre-gumira, mert én sem hittem el, hogy egy kis leugrunk ide-oda mennyit pörget az órába! Az nagyon fos, amikor nem tudsz elmenni a többiekkel mert hó vége van...
Ez a lobog dolog, azért van, mert egy csomóan azt hiszik, hogy a cordura az lehet nagy... hát nem, annak is feszülni kell, max egy pulcsi menjen alá, velem tök jó fej volt az eladó a Louis-ban és levetette az elsőt és rám adta a kicsit, amit azt hittem, hogy Pókember ruha, azóta tudom, neki volt igaza!
Én is tudom ajánlani a Superzone-t. Én ott vettem a 2részes Berik ruhát. Sajnos még nem volt alkalmam ezt motoron próbálni.
Cordurát használtan vettem csak hogy ne bőrben kelljen most az oktatáson mennem. Annyiért megérte aztán szerintem meg is fogom hirdetni pár nap múlva, nekem nem tetszik hogy a cordura nem passzentos. Eséskor tuti elmozognak a protektorok. Inkább vettem térdvédőt meg protektoringet a meleg napokra, a randa protektoringre meg vettem egy frankó krossz mezt:)
A cordura ha béléses és jó, akkor nagyobb intervallumban használható, melegebb és ha kiszeded a bélését, akkor meg nyitott szellőzőkkel tovább használható, de ha nem jó a méret, elfordulhat a protektor, vegyél jó méretet.
A bőr hidegben hideg, melegben meleg, alá lehet öltözni, de jó méretnél tuti jobban véd, sokan esküsznek rá! Egy CBR-hez a bőr jobban illik, de ez kényelem és hit kérdése. Én dolgozni, városba, meleg nyáron Cordurában nyomom, de most vettem egy bőrt és ha méretre szabattam, akkor bizony a köztes hőmérsékletben abban fogom nyomni.
Szerintem bőr, abból is a kétrészes. Azt mondják a cordura kényelmesebb viselet, sok zseb van rajta. Azoknak a legideálisabb, akik csak túrázni szeretnének. Én azért vettem két részes bőrt, mert szeretnék néha pályára is elmenni, na meg hallottam olyat is, hogy a cordurában elfordulnak a protektorok, ha nem teljesen passzos a ruha.
Ha cordurát veszel az nagyobb sebességnél lobog, protektor elcsúszhat. Viszont kényelmesebb a viselése mint a bőrnek 30 fokba megsülsz mindkettőbe. Nekem pl van egy kabátom ami kivehető béléses és vannak rajta szellőzők. Tavasszal ősszel jó béléssel nyáron meleg még bélés nélkül is kinyitott szellőzőkkel. Volt totál perforált bőrruhám is az reggel hűvős volt napközben viszont ha nagyon meleg volt szerintem jobban szellőzött mint a cordura. Robotzsarus az érzés kicsit szokni kell. Viccesen nézel ki mikor mászkálsz benne ha le kell szállni a motorról. Nem lobogtatja a szél érzésre először szűknek tűnik de akkor jó ha passzos egy picit úgyis kinyúlik majd rajtad! Védelembe szerintem a bőr jobb. Én jövő hónapba veszek új ruhát. Igazából nem tudom hogy olcsót hol lehet kapni de egy próbát megér van egy email címem ha írsz privátban megírom kit kell keresni! Eddig nekem Berik volt most Arlenn Ness lesz! Superzone-ból. Ha konfekció méretekkel rendelkezel és nem vagy finnyás akkor nyugodtan vehetsz használtat is én a tavalyi ruhámat használtan vettem 3 volt a gazdiján aztán megunta és felszámolta az egész hóbelegancot..... apróban érdemes nézelődni.....
kb ennyi az én tapasztalatom. Ja igen még talán annyit hogy asszony most fog komolyabban motorozni csak bőrben engedem ki az utcára.
Nem volt egyszerű, vizes volt a pálya és az eső is csöpögni kezdett.
Látom még mindig fennál az F4 vagy FS kérdés. Hogy állsz a kereséssel/vétellel? Ami különbséget még tudok, hogy az FS-en nincs középsztender és ha jól tudom fekete a váz.
Ahogy elnézem az időjárás jelentést, csak csütörtökön pénteken és szombaton lesz hidegebb. Vasárnap - ha igaz - már 10C fölött lesz a hőmérő higanyszála. Három nap már nem a világ vége
Amúgy bőr.Hidegben tényleg hideg.Melegben viszont nem meleg.Hacsak nem bogarászunk a napfényes parkolóban.Menni kő és simán jó az.
Sőt.
Ami fontos egy jó technikai aláöltöző.HH ilyen téren verhetetlen de kurvadrága.Viszont sokkal komfortosabb egy bőrruha tőle.
Ár miatt télen akcióban érdemes nyárit venni nyáron meg télit.
Ami még fontos hogy a bőrnek is passzolnia kell mint a második bőr.Sehol nem szabad nagyon feszülni de lötyögni sem.
Úgyis megnyulik és olyan lesz mint a rinocérosz segge.