Na közelek az első vizsga, király!
Én jövő pénteken ha nem lesz nagyon szar idő megyek a rutinpályára, ma beszéltem az oktatóval. Egy Yamaha R6 lesz a tanulógépem :)
Hááát nem tudom.... kellene egy bal első index mert eléggé lifeg. Helyre lett rakva, de nem tudom, hogy a menetszél mit fog művelni vele, elég gyengécske....ha meg lesz a jogsim, és a szél letépi majd kereslek. Amúgy 7.-én KRESZ vizsgázom.
ja, szívás volt. kicserélt idomok, kicserélt kuplung vagy fékkar...
Láncszettnél voltam bajban mert senkinek nem volt az a nittelő szerszám. Akit meg ajánlottak mindig azt akarta, hogy szombaton reggel átviszem és vasárnap mehetek érte.
Hiába erőlködtem, hogy akár nagyon korán átgurulok és megvárom amíg megcsinálja de nem volt jó neki.
2-3x is felhívtam mert sose vihettem a gépet egyből csak mondott egy időpontot, hogy akkor mehetek de hívjam előtte.
Végén kérdeztem, hogy miért nem jó úgy ahogy mondom.
Azt mondta a paraszt mert ha elkezdi csinálni és visznek hozzá egy másik motort, hogy nézze meg akkor abba hagyja az enyémet és neki áll a másiknak.
Aztán úgy voltam, hogy faszom hívogassa, én fizetek nehogy már nekem kelljen könyörögni fél óra munkáért. Meg ugye nem szívességet kértem, hogy félre tegye a motoromat ha már elkezdte csinálni. Haljon éhen az ilyen.
3500Ft-ért tette volna fel a láncot.
Felhívtam egy másik srácot mondta, hogy most van melója de szerdán fél2-re menjek. Mentem aki utánam jött annak mondta, hogy kis türelmet. 5ezerért felrakta.
Azt utálom amikor fizetek a munkáért nem is alkudozok és úgy csinálnak mintha ők tennének nekem szívességet.
Az nagy szívás, ha már a barátban sem lehet megbízni. Akkor lehet, hogy én is futóval viszem el és ott meg is várom ill. szemmeltartom, hogy mit csinál a géppel.
Onnan, hogy a km óra jelzi, megtettél 24e km-t az előző ellenőrzés óta.
Oké, nem lőnek vele, nem hullik szét 24,127km-nél (az 1000RR-t pl. 30e-nél sikerült elvinnem, minden hézag gyári értéken belül volt). Viszont arra sem érdemes várni, hogy majd "szól" a szelep hang, mivel az csak akkor van, ha nő a hézag. Ezeknél meg sokszor csökken, akkor meg előbb támaszt ki, minthogy hangja lenne.
Ha már a szelepeknek csörgő hangja van akkor érdemes állítani rajta.......de am. én csak onnan tudom, hogy benne van a Service Manualban, hogy 24 ezrenként meg kell nézetni
Onnan lehet tudni, hogy szelep hangja van a gépnek. De azt nem érdemes megvárni. Egyébként 24 000 km-en ként kell szelephézagot ellenőrizni szükség esetén állítják is ugye bár.
Viszont te sem panaszkodhatsz a tiéd is csinos darab...........ha én egyszer Kawasakit veszek biztos, hogy kawazöldet keresek majd. Egy Kawasaki az zöldben az igazi
jó de arra akkor raktál még 2 méter vasrudat.
Használtál volna csavarlazítót
Nem márkás az biztos. Viszont tudja amire kitalálták. Csak ritkán kell szerszám így az olcsó is megteszi.
Viszont egy másik készletből volt olyan mint egy csavarhúzó csak dugókulcsot lehetett a végére rakni. Tankot fogta egy csavar. 8as kulcs jó rá. Első tekerésnél eltört a fogantyúnál.
Át is dobtam a szomszédba :-) ( nem igaz )
Piacon szoktam látni orosz készleteket. Haveromnak nagyon bevált és olcsó is volt. Lehet majd benevezek én is egyre.
Hajtottam már meg kiflivbe 32-es beta villást...............de nem volt egyszerű.
Én simán lekapnám crovával azt a csavart................hacsak nem kínai 500 forintos mert az vételkor oda vissza szar volt.
Én jövő pénteken ha nem lesz nagyon szar idő megyek a rutinpályára, ma beszéltem az oktatóval. Egy Yamaha R6 lesz a tanulógépem :)
Láncszettnél voltam bajban mert senkinek nem volt az a nittelő szerszám. Akit meg ajánlottak mindig azt akarta, hogy szombaton reggel átviszem és vasárnap mehetek érte.
Hiába erőlködtem, hogy akár nagyon korán átgurulok és megvárom amíg megcsinálja de nem volt jó neki.
2-3x is felhívtam mert sose vihettem a gépet egyből csak mondott egy időpontot, hogy akkor mehetek de hívjam előtte.
Végén kérdeztem, hogy miért nem jó úgy ahogy mondom.
Azt mondta a paraszt mert ha elkezdi csinálni és visznek hozzá egy másik motort, hogy nézze meg akkor abba hagyja az enyémet és neki áll a másiknak.
Aztán úgy voltam, hogy faszom hívogassa, én fizetek nehogy már nekem kelljen könyörögni fél óra munkáért. Meg ugye nem szívességet kértem, hogy félre tegye a motoromat ha már elkezdte csinálni. Haljon éhen az ilyen.
3500Ft-ért tette volna fel a láncot.
Felhívtam egy másik srácot mondta, hogy most van melója de szerdán fél2-re menjek. Mentem aki utánam jött annak mondta, hogy kis türelmet. 5ezerért felrakta.
Azt utálom amikor fizetek a munkáért nem is alkudozok és úgy csinálnak mintha ők tennének nekem szívességet.
Egyébként én sem hagyom ott senkinél a motort.
A gsx-r-rel már egyszer ebből megjöttünk. Pedig "barátnál" volt...
Oké, nem lőnek vele, nem hullik szét 24,127km-nél (az 1000RR-t pl. 30e-nél sikerült elvinnem, minden hézag gyári értéken belül volt). Viszont arra sem érdemes várni, hogy majd "szól" a szelep hang, mivel az csak akkor van, ha nő a hézag. Ezeknél meg sokszor csökken, akkor meg előbb támaszt ki, minthogy hangja lenne.
Viszont te sem panaszkodhatsz a tiéd is csinos darab...........ha én egyszer Kawasakit veszek biztos, hogy kawazöldet keresek majd. Egy Kawasaki az zöldben az igazi
Nekem meg még találnom kell egy megbízható emberkét akinél ott merem hagyni a gépet egy napra.
Hát igen! Sokan dicsérték,a sor kettesek közül talán a legjobban!
Nem is szeretném egy jó ideig eladni!
Csak még a jogsira sajnos várnom kell!
Jobb lett volna ha még ősszel elmentem volna tanfolyamra!
Üdv:Szimonetta
most nézem csak ( gondolom igen megkésve), hogy CB 500-ra esett a választás? Gratu.
Ez a lény két dologra hasonlit!
Egy kétkerekű tárgyra,és egy négylábú élőlényre!
Nemde?
Persze megértem. E-mail címed felírtam majd írok levelet ha jó idő lesz aztán a továbbiakat megbeszéljük.
Használtál volna csavarlazítót
Nem márkás az biztos. Viszont tudja amire kitalálták. Csak ritkán kell szerszám így az olcsó is megteszi.
Viszont egy másik készletből volt olyan mint egy csavarhúzó csak dugókulcsot lehetett a végére rakni. Tankot fogta egy csavar. 8as kulcs jó rá. Első tekerésnél eltört a fogantyúnál.
Át is dobtam a szomszédba :-) ( nem igaz )
Piacon szoktam látni orosz készleteket. Haveromnak nagyon bevált és olcsó is volt. Lehet majd benevezek én is egyre.
Én simán lekapnám crovával azt a csavart................hacsak nem kínai 500 forintos mert az vételkor oda vissza szar volt.
Noname van jelenleg. Így nem próbálkoztam vele.