Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Te Dög .................má megin kifogyott a benzin.

KB ez a neve.
A rebeca-n már én is gondolkodtam, ill. Ági, mert van egy Gonda Ági nevű ismerős, Gonda---Honda :-D
Köszi srácok hogy elolvastátok és reagáltatok az élménybeszámolómra.

2 gyors hozzáfűzés:

1. Igen, a fékolajra gondoltam, nézzétek el nekem hogy nem részleteztem

2. A dohányzás káros az egészségre!

Amúgy a Ti is adtatok a motorotoknak nevet?
Ha igen, mit?
Akkor ok!
Egyébként csalt az órám mivel teszteltem a 15-ös első lánckereket.... Hát kurvára gyorsul tőle az biztos, egyből éreztem a kormánygátló hiányát, de vagy 20-at csalt az óra. Ez az áttétel rövid pályára jó de utcára vagy a Hringre nem igazán...
Nem tucc megbántani barátom.... én értem a tréfát!
Van ez így!
Csak vicceltem
Sietnem kellett....
Huligán
Ma jó idő volt....

M0/230
Valahogy úgy vagyok vele hogy tartogatom a kevéske szabadidőt az igazán élvezetes mozzanatokra.
Városban amúgyis rühellek menni.Pláne pesten.
Egy élvezetes dolog van...........amikor kicsit szakadozottabb a forgalom és lehet cikcakkozni a kocsik közt.
De avvalis megszívtam mert egy Kerepesin 4 sávot keresztbe átszelő vén papa odaszorította a lábam a blokkhoz.
Pedig pont a lada lököse előtt pár centire egy akaratlan stoppie-val megáltam.
Viszont az öreg akkora infartust kapott hirtelen hogy leugrott a kuplungról.

Úgyhogy marad egy-egy hétvégi Mátra,tátra,mecsek satöbbi.
Meg a jó hosszú izzasztó külföldi adrenalinroham.
Természetesen ingázás is.
De hogy csak azé hogy menjek 10-15 fokban 10 km-t.
Fúú testvér te szerelmes vagy. Minden igazi motoros ismeri ezeket az érzéseket. Akár könyveket is írhatnál...
De az olajszintet ne járatás közben ellenőrízd.
Sziasztok Urak!

Én sem bírtam a véremmel elloptam az asszony motorját egy körre csapattam a városba vagy 12 km aztán visszaraktam a garázsba had pihenjen még egy kicsit még ideér az igazi tavasz.
Kimenetem a parkolóba egy kicsit körözni vele kíváncsi voltam hogy mennyire kezes, és azt kell mondjam semmivel sem nehezebb vele körözni nyolcasozni mint a Fazerrel. Ügyes kis motor ez!
Nem vagy egyedül!
Nálam ez úgy van, hogy eleinte csak úgy is felültem és mentem. 2006 karácsonyán épp nem esett semmi, de fagyott. Azért is motoroztam egyet. Mára már nem számít (szerencsére) eseménynek A-ból B-be motorral menni, így olyankorra tartogatom az allokálható keretet, amikor van is értelme.

Ma pl. robogóval terveztem bejönni, de aztán inkább futni mentem reggel. Utána meg ingben, nadrágban nem volt kedvem benzines kannával baszkolódni a tankja meg szinte üres.
Mondjuk most mehetnék haza sötétben, ami tapasztalataim alapján kiskerekű 50-es robogóval Bp-en nem egy öröm.
Hát.............én még csak ingert se érzek kigurulni.
Fázom...............lehet a korral jár .
-Tudom sokan most nekem fogtok majd (jogosan) rontani,

Meg is teszem. Gondolkodj légy szíves felelősségteljesebben!
Cigizni helytelen!

(amúgy tényleg buta dolog cigizni )

Egyébként nem lenne hiteles ha a motorozásért osztanám az észt. Sosem fogom elfelejteni az első tankolást, az első motoros köszönést én sem. És azt sem, hogy ebben a tetű bürokráciában minden lelkes igyekezetem ellenére 3 hónapba telt, hogy legyen jogsim.
Nekem nem az fájt, hogy vizsgázni kellett KRESZből is 12 év aktív B-s jogsival (mert ránk fér néha a frissítés). De hogy elvileg végig kellett járnom (gyakorlatban várnom) amíg fogyatékos tempóban leadják a "csoportomnak" a KRESZ tanfolyamot... ááááá, na ahhoz nem volt idegzetem.
fékolajszintre gondolt biztos
Ez a beszéd.

A legjobb mikor megbámulják, odajönnek, köszönnek, elkezdenek beszélgetni.

Az érzés ismerős. Ha rám jön akkor minden hülyeséget kitalálok csak, hogy mehessek. Megváltozik a viselkedésem. Barátnőm is ismeri már. kérdezi is, hogy menni akarsz mi? :D

Ennyit szoktam csak mondani, mennem kell. Hív a motor.
Még a munkát is simán elhalasztom ha menni kell.

Meg sokszor van olyan is, hogy hazaérek, leállítom de nem szállok le róla, hogy kinyissam a kaput. Csak ülök rajta és akkor általában az lesz a vége, hogy megyek még1 kört.

Sok sikert a géphez. Majd biztos összefutunk egyszer.
Kotozkodjek? Jaratas kozben hogy nezted meg az olajszintet?
A kép sajnos lemaradt:
bury, elöljáróba annyit, hogy már nem fáj a szívem...

A beszámolóm kissé hosszú lesz, remélem nem haragusztok meg érte. De el akarom mesélni ami velem történt ma.

Reggel felkeltem, 9 körül irtózatos napsütéssel telt meg a lakás. Kiteregettem az erkélyen, megcsapott a jó levegő. Ekkor valami beindult bennem. Egy kapcsoló átkattant, rámtört a tavaszi motoros betegség. Nem voltam felkészülve rá, hirtelen nem tudtam mi bajom van, csak pár perc elteltével fogtam fel, mi történik velem. Rutinos motorosok gondolom ismerik ezt az érzést, gyekekkori karácsonyi jóleső remegés és az első szeptemberi iskolábamenős hétfő reggel izgalma lehet ehhez hasonlítható...
Gondoltam lemegyek Rebecahoz (ReBeCa, ez lett a motor neve). Levittem az akksit, amit a leállításkor felhoztam a lakásba, bár tölteni nem töltöttem még. "Ha beindul játatom, ha nem, majd legközelebb..."
Levettem a ponyvát Róla, milyen szép! Visszaraktam az akksit. Mondanom sem kell, pöccre indult. A hangja betöltötte a teremgarázst, emberek jöttek-mentek, az arcokon mosoly, integetés, köszönés. A 15 perc járatás közben átnéztem: gumik, olajszint stb. Aztán ráültem, éreztem a remegését (vagy én reszkettem?) és azt kérte: guruljunk...
A teremgarázs több mint 100 méter hosszú, egyenes, autók 2 oldalt parkolnak.
Kósolgatom a kuplungot egyhelyben, lassan érzem hol kezd fogni. Alapjáraton gurulunk pár hosszt, fékeket is próbálom. Pár hossz után kicsit húzom már picit neki, vidáman visz a hátán. Kapcs 2-be, vissza 1, OK.
Leállok a kocsim mellett, leállítom. És nem bírok magammal, gyerünk fel a lakásba, csizma, ruha fel, bukó, kesztyű magamhoz és gyerünk!
A garázs a -1 szinten van, egy elég meredek a kijárat, a közepén 180 fokos visszafordító kanyarral megspékelve. Felhajtok a feléig, kanyar abszolválva, majd meg kell állni távirányítóval kinyitni a kaput. Khajtok (huu ez a hang!), garázs kipipálva! Megállok az utcán, letámasztom a motort. Jöhet egy cigi az izgalomra, addig hagyom járni a motort. Melletünk az oktatási központ előtt cigizők tekintetével találkozom, mosolyognak. Nem, ez nem az én érdemem, én is Miatta vigyorgok:)
Cigi megvolt, kesztyű, bukó fel, kihalt a környék, gyerünk. Kigurulok az útra, megállok, beállítom a tükröket, majd lassan útnak indulunk. Szerencsére múltkor vagy egy óráig ültem rajta hogy gyakoroljam a kezelőszerveket. Piros lámpa a Szigony-Üllői sarkán, szusszanuk egyet. Zöld, balra ki, irány a benzinkút!
Ismerem az utat, vagy ezerszer jártam erre, ismerem a lámpák mikor váltanak zöldre, melyik sáv a lejobb. Megszűnt a remegésem, finoman haladunk a gyér forgalomban. OMV kút, visszaváltás, körbekukk, irányjelző, fék.
Első tankolás! Rutintalan mozdulatok, hova álljak, hogy tartsam ááá:) Jöhet a drágább 95-ös, megérdemeljük;)
Fizetek majd hátragurulok a kút utáni parkolóba. Stresszoldó cigivel állok Rebeca mellett, még mindig nem hiszem el, hogy az enyém. Gyönyörű itt a napfényben!
Elhúz egy kék CBF, nagyot intünk, nekem ez az első:)
Kanyargok párat a parkolóban, egyre könnyebben megy. Micsoda kezes gép!
Na de induljunk haza, visszafordulás az Ecserinél. Szépen haladunk vissza az Üllőin, a fordulat max 5000ig megy fel, ja ez 12ezret is elforog?!? Majd sok gyakorlás után! Első randin nem bújunk ágyba, az is boldoggá tesz hogy megfoghatom a kezed! Nem ellenkezik, nem rámenős. Tudjuk, ez egy hosszú kapcsolat kezdete, mindenre lesz időnk.
Már csak 200 méter a házig, balra be kéne fordulni. Uhh szemben jön egy új fehér Astra, kék fényhíddal a tetején. Soseem tetszettek az Astrák, be ne kapcsold azt a tetőlámpát! Lassít, int, kanyarodjak be elötte nyugodtan! Megköszönöm majd indulok. Eddig sose fulladtunk le, hát most se!
Kanyar megvolt, tükröt sasolom, merre megy a yard. Továbbment, huhh:)
Hazaértünk, a garázslejárót lefelé megállás és lábletétel nélkül bevesszük már, hiába, tudja már hol van. Hátragurulunk a haverjai közé, leállítom. Percekig ülök még rajta, hallhatom a hűlő fém alkatrészek kattogását. Igazi nyugató relax hangok...

Délután a kocsiban még mindig vigyorgok, Tankcsapdát hallgatok.
"Rám egy új nap virrad, holnaptól minden más lesz"
Már mától...

Tudom sokan most nekem fogtok majd (jogosan) rontani, hogy korai volt ez még stb. De megérte. Egy percig sem éreztem hogy kockáztatnám a saját vagy bárki más testi épségét. Sok tanulnivalóm van még, fogok is tanulni rengeteget. Akarok. De erre szükségem volt. Boldog vagyok...

Okés, írtam mail-t.
prilično dobar dan
dobro jutro