Említhettem volna a kint felejtett korlátozást kihasználó rendőröket is.
De sok szemét dolog van.
Büntetést még szerencsére megúsztam. (kopkopkop) de ha összeszednék 2db 30ezres büntetést ilyen kint felejtett táblával vagy 65el esek be a lakott területtől fél km-re lévő városnév táblánál stb. Akkor azért kitalálnék valamit, hogy még1x ne forduljon elő.
Ha 90 helyet 140el lőnek le akkor azt el kell fogadni és legközelebb okosabban csinálni
90-helyett 100-al nem kapsz csekket.
A 6-10%-os műszerfali csalást nézve reálisan 100 nál mész 90-95-el.És van egy tűréshatár a trafiknál is.Én 9-helyett 110-el kaptam a 30e-res csekket.Gyakorlatilag 105-108-ig nem kapsz semmit.
úgy olvastam, hogy 12milliárdot fognak kapni trafipax-ra.
Ha elkezdik szopatni az embert akkor szerintem azt fogják elérni, hogy sokan elhagyják a rendszámot útközben.
Egyébként elfogadott számomra ha forgalmas helyen mérnek, Iskolák, busz megállok stb.
Az viszont, hogy van 5km egyenes és nincs betorkolló út. A rend őrei az árokból vagy felüljáróról bemérnek 90 helyett 100al és kapsz 30ezres csekket.
Tudom be kell tartani és nincs hiba, de ha 90el megyek akkor az autósok letolnak az útról.
Amikor én csináltam a jogsit akkor én is elloptam párszor a képet.
Izgalmas volt. Minden sarkon figyelni a rendőrt.
Amikor meglett a jogsi akkor már nem volt olyan izgi a motorozás. Vagyis ez a része, hogy a rendőrt kell figyelni.
Ha jogsi nélkül fog meg akkor egy darabig nem lesz jogsi :-)
Szerintem az lesz a legnehezebb mikor minden vizsga megvan de még nincs jogsi. Ha akkor fog meg akkor se adják ki már a jogsidat.
Viszont lehet ideiglenes jogsit váltani. 2300Ft talán. Én ezt csináltam.
Saját példám: Most elviszed 10km-t. Nem lesz baj. Akkor hétvégén ülsz és gondolod, hogy kéne menni egy kört. De nem szabad. Mi lesz ha elkapnak stb. Aztán a kisördög a válladon azt mondja, hogy múltkor se kaptak el. Aztán megint mész 10km.
És ahogy ez megy akkor már munka után is akarsz, meg már jó lenne elnézni a haverokhoz. Azon veszed észre megad, hogy jogsi nélkül motorozol folyamatosan :-)
Ha valóban 10fok lesz és napsütés akkor sokan előveszik a motort egy kisebb körre.
Nem értem miért nem tudsz várni!?
A 10 fok még nem motoros idő! Arról nem beszélve hogy nincs a zsebedben a jogsid sem!
Miért keresed a bajt? Ha nem is fog meg a rendőr, 10 fok alatt még igencsak nem tapad a gumi! Jaa és az ilyen csak ide megyek 10 kilométerre tankolni ebből szokott lenni a baj! Jaa és ez lesz az első utad?! Még a motort sem ismered. Pénteken lezúzod aztán majd a szezonban meg nézegeted a roncsot és vered a falba a fejed hogy milyen hülye vagy!
Tudom hogy szar kivárni az igazán motoros időt de sokkal szarabb motoros időben csak nézni a hogy a többiek húzzák neki!
Szerintem ne kockáztasd a még meg nem kapott jogosítványodat mert akkor hosszabb ideig nem fogsz motorozni,kanna azt teli nyomod aztán a helyén megtöltöd a motort.
Sssszz neee ha mégis megfog mivel ilyen időben még igen ki lehet tűnni az autók közül az gáz helyszíni bírság vagy ha nem fogadod el feljelentés meg a készülőben lévő jogsira nem tudom milyen hatással van!
Nézegettem az időjárásjelentést, csütörtök napos idő, pénteken akár 10 fok is lehet! Hát ez még elég hideg a motorozáshoz, de mivel teli kéne tankolni a gépet és nincs kedvem kannával szarakodni (jó érv, mi?) ezért kivettem péntekre egy szabadnapot és elgurulunk a benzinkútra! Úgyis be kéne lassan röffenteni:)
Ezen az oda-vissza 10 km-en csak nem állít meg a yard (jogsi még folyamatban) meg nagy hülyeséget 50km/h-val nem hiszem hogy tudok csinálni. Ez lesz az első utam, leszámítva a garázsban 1-esben alapjárattal gurulást:)
Mondjuk örülnék ha nem egyedül mennék de szerintem úgysem rudnek kísérőt/segítőt találni.
Vagy esetleg valaki csatlakozna/segítene?
Pláne amennyi pálesz azokon a bulikon elfogy... hát nem csak az akksinak van baja. :D
Persze én nem vettem ebben részt, mert jövős-menősben voltam, meg amúgysenemolyanvagyok. ;)
Magán jellegű kérdésem lenne nem motorral kapcsolatos.
Esetleg valaki nem tud egy jó autóvillamossági szerelőt aki egy bluetoothos kihangosítót beszerelne nekem?
Köszi mindenkinek a tapasztalatokat! Ma megmértem mindent, ezek alapján az akku kuka. Teljesen feltöltöttem, 1 napot állt, 12.3 v-ot mértem. Motor pöccre indul, bemelegít, közben méregettem, minden jó, fordulaton 4-5e között 14,55 V-ot mértem. Közben többször leállítottam, elindítottam, minden ok. Indítás közben viszont leesik a feszültség 8,3-9,3 V közé. Gondolom ez a baj. Tehát megnyugodtam, a generátor jó, az akkumulátor pedig rossz azok alapján, amit leírtatok. De azért szóljatok, ha valamit rosszul értettem!
Így ment tönkre az említett garis Unibatt fosom. Reggel indulás a Mátrába VFR-es bulira, OK. Onnan haza, OK. Otthon tusi, vacsi, indulás haverhoz, OK. Éjszaka közepén indulás haza, egyet nyekkent, onnantól még a visszajelző izzók sem világítottak.
Kellemes "séta" volt Újpestről a Svábhegyre...
Ki érti ezt.